Genel bir kural olarak sıcaklıktaki her sekiz derecelik ( 8°C ) artış kurşun-asitli akülerin ömrünü yarı yarıya azaltır.
Akmış, bütünlüğü bozulmuş pillere direkt temas etmemeli, kapalı bir kutuda fazla bekletmeden pil toplama kutularına ulaştırmalıyız. Pilleri ısırılması içerdikleri ağır metaller nedeniyle çok ciddi, hatta bazen geri dönüşümsüz hasarlara neden olmaktadır.
Aşırı sıcaklık pil performansını azaltır. Pilleri, kuru bir yerde, normal oda sıcaklığında saklayın. Duracell pilleri buzdolabına koymayın; bu daha uzun dayanmalarını sağlamaz; ayrıca, pilli cihazları çok sıcak yerlere koymaktan kaçının.
Mesela, pilinizi güneş gören bir ortamda, herhangi bir ısı kaynağından etkilenecek mesafede (radyatör, ısıtıcı, soğutucu, klimanın etki alanı v.b.) muhafaza ederseniz, pilin üzerindeki tarih ne olursa olsun orada tuttuğunuz pil muhakkak az veya çok etkilenecektir ve performans ömrü çok kısalacaktır veya hiç kullanmamış ...
Kronik zehirlenme uzun süre ağız veya solunum yolu ile alınması sonucunda oluşur. Belirtileri ise yorgunluk, zayıflık, iştahsızlık, başağrısı, sürekli kabızlık, yağ ve ağırlık kaybı şeklinde kendini gösterir.
İlgili 19 soru bulundu
Pil içerisinde bulunan kobalt oksit kimyasal yapı ısınmaya başladığında hızla bu ısınmayı arttırarak yanma eğilimi gösterirler. Bu ısınma pilin içerisinde bulunan negatif ve pozitif kutupları birbirinden ayıran zarda aşınmalara sebep olarak kısa devre meydana gelir.
Çocuğunuzun bir düğme pili yutması durumunda neler yapılması gerekir: · Piller yutulması halinde derhal bir hastanenin acil servisine gidilmelidir. · Pilin mevcudiyetini gösteren röntgen çekilmeden önce çocuğunuza yiyecek ve içecek vermeyiniz.
Bazen pil kısa devreden önce patlar, çünkü aşırı şarj işleminde elektrolit ve diğer malzemeler gazı kırarak pil kabuğunun veya basınç valfinin şişmesine neden olarak oksijenin negatif yüzeyde biriken lityum atomları ile reaksiyona girmesine neden olur ve sonra patlamak.
Li-ion bataryalar çok soğuk veya çok sıcak ortamlarda saklanmayı sevmezler. Literatürde, ideal saklama koşulu 10-25 olarak derece öneriliyor.
Pili oluşturan kimyasal maddeler, özellikle ağır metaller, ömrünü tamamlamış pil ve akülerin çöplere ve düzensiz depolama sahalarına atılmasıyla, zamanla, toprağa ve suya karışmakta ve besin zincirine katılıp canlı hayatı için risk teşkil etmektedir.
Pil ömrünün kısalmasına sebep olan en önemli etken sıcaklıktır. Pil bünyesindeki gerilim ve sıcaklık farklılıkları kimyasal reaksiyonları etkileyen en önemli faktörlerdir. Sıcaklık arttıkça kimyasal reaksiyonların hızı da artar.
Piller buzdolabında saklanabilir. Ancak piller buzluk veya derin dondurucu bölümlerine konulmamalıdır. Buz dolabından çıkartılan piller kullanılmadan önce 24 saat oda sıcaklığında tutulduktan sonra kullanılmalıdır.
Bu nedenle biten piller geri dönüşüm kutularına değil, katı atıkların arasına karışıyor. Ancak bu sırada pillerin içindeki zehirli kimyasallar toprağa karışarak kirliliğe neden oluyor.
Aşırı akımlarla pili deşarj ederseniz yani boşaltırsanıp yüksek sıcaklıklarla kullanırsanız ya da unutup 6 ay cihazından çıkarmazsanız piller akar. Primer pillerde özellikle çinko klorür ve amino florür kimyasalların karışımıdır.Göze ve cilde sürülmemesi gerekir.Temas olduğu takdirde ellerin su ile yıkanması gerekir.
Özellikle kurşun ve mangan gibi maddeler suların çok hızlı bir şekilde kirlenmesine neden olur. Bu maddeler içme suyuna karıştığı takdirde insan sağlığını da tehdit eder.
Size en yakın Eczane, Ulusal Market Zinciri ve Araç Muayene İstasyonu, Teknoloji Marketleri ve Belediye Binalarında bulunun kutuluramıza topladığınız pilleri ulaştırabilirsiniz. 50 Kg yi geçmeyen pillerinizi anlaşmalı kargolar aracılığı ile ücret ödemeden gönderebilirsiniz.
Pil ömrü ortalama olarak yaklaşık 5 sene diyebiliriz. Bu süre verilen elektrik uyarımına gore bazı hastalarda daha uzun, bazı hastalarda daha kısa olabiliyor. Pil ömrü azaldığında hastaların şikayetlerinde artış görülüyor.
Ancak kullanılmamış pil bir şeye bağlı değilse, tamamen boşalması ve depolamadan sonra yeniden şarj edilmesi durumunda dört yıl iyi durumunu koruyacaktır. Lityum-iyon pillerin kendiliğinden deşarj oranı düşük olduğundan, dört yıllık pillerden iyi olması mümkündür.
En basit şekilde bir örnek vermek gerekirse; telefonunuzu aşırı şarj ederseniz ya da 0 derecenin altında şarj ederseniz lityum metalı negatif elektrot üzerinde birikir, ısınır ve sonunda kaçılmaz bir şekilde patlar. Aşırı şarj etme durumunda yaşanan sorunlar yazılımsal olarak çoğu üretici tarafından çözüldü.
Pillerin içinde bulunan çinko, nikel, mangan, lityum, kobalt, kadmiyum gibi ağır metaller doğa ve insan sağlığı için çok tehlikelidir. Bu nedenle piller asla çöpe ya da çevreye atılmamalı, toprağa gömülmemeli ve yakılmamalıdır.
Öte yandan, Theo'ya göre lityum polimer pil, organik solvent ve deri kapak gibi değişik parçalarının kombinasyonu dikkate alındığında, bir 'e-book reader'ın kendiliğinden yanması için gereken derece en fazla 1000 – 1500 fahrenheit derece.
Yutulan pil yemek borusunu geçmişse başka bir komplikasyona yol açmadan vücuttan çıkma olasılığı çok yüksektir (%78 ilk 72 saatte çıkar). Pillerin %5-6'sı 1-2 hafta içinde çıkar, bu sürenin çapla ilgisi yoktur. Yalnız çapları 15-23 mm arasında olan piller yemek borusu ve midede takılabilirler.
Yemek borusunda pil olan hastalar başlangıçta asemptomatik olabilir. Eğer hasta 12 yaş üzerinde ve pil çapı > 12 mm ise veya bilinmiyorsa; pilin lokalizasyonunu belirlemek için hemen bir röntgen çekin.
Düğme piller yemek borusuna takılırsa 2 saat içinde düşük voltaj yanıklarına neden olabilir. Yemek borusu ağız ile mide arasında uzanan kaslardan oluşur ve besinleri mideye ulaştırır. Bebeğinizin yuttuğu pilin yanması, bu yemek borusunun delinmesine neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri