Pilav yapmak için uygun olmayan tencereler şunlardır: Teflon tencereler: Yüksek ısıda ve uzun süreli kullanımda teflon kaplama zarar görebilir ve sağlığa zararlı olabilecek kimyasalların açığa çıkmasına neden olabilir. Bu nedenle, pilav yapmak için teflon tencereler yerine başka seçenekleri tercih etmek daha iyidir.
Lezzetli ve sağlıklı pilavlar pişirmek isteyenler ve, en iyi pilav tenceresi hangisidir, diye düşünenler gönül rahatlığıyla granit tencerelere başvurabilirler.
Granit tencereler, görünüşte seramik ve teflon tencere tavalarına benzer. Fakat çizilmeye karşı oldukça dayanıklı granit tencereler, teflon tencerelerden daha sağlıklıdır. Granit tencerelerde et yemekleri, yüksek ısıda pişmesi gereken yemekler için kullanabilirsiniz.
Önemli olan tencerenin fazla derin olmaması, yayvan ve kapaklı her tencere pilavın pişirmek için ideal olacaktır. Çelik, teflon veya seramik; hangisi kullanım alışkanlığınıza uygunsa onunla mükemmel pilav yapmak mümkün.
Çelik tencerede pilav yapılabilir ve genellikle mükemmel sonuçlar elde edilebilir. Çelik, ısıyı homojen bir şekilde dağıtan bir malzeme olduğu için pilavın tane tane olmasını sağlar.
İlgili 40 soru bulundu
Granit Tencere Sağlıklı mı? Granit tavalar gibi tencere çeşitleri de oldukça dayanıklı ve kullanışlıdır. Granit tencere sağlıklı mı diye endişe duymadan keyifle kullanabilirsiniz. Gerçek granitten yapılan tencereler herhangi bir kimyasal madde barındırmadığı için sağlıklı yemekler pişirmenize olanak tanır.
İnce yapılı çelik ya da alüminyum tencere veya tavalar kullanılarak pilav yapılmaya çalışıldığında ısıya çok da dayanıklı olmayışlarından ötürü ve doğru yayamamaları nedeniyle pirinçler tabana yapışabilir. Bir taraf daha fazla ısı aldığı zaman da belli başlı yerlerinde yanıklar oluşabilir.
Isıyı çok çabuk ilettikleri için yemekleri diğer tencerelere nazaran daha çabuk pişirebiliyorlar. Granit, teflon, çelik tencereleri özellikle sulu yemekler ve çorbalar konusunda, seramik yemekler ise içlerinde özellikle köfte, tavuk yemeği pişirme konusunda başarılı.
Aşırı ısındığında sağlık açısından risk oluşturuyor
260°C'nin üzerindeki sıcaklıklarda yapışmaz pişirme kaplarındaki teflon kaplamalar parçalanmaya başlayarak havaya toksik kimyasallar salar. Bu dumanların solunması polimer dumanı ateşi olarak bilinen geçici semptomlara yol açabilir.
Prof. Dr. Canan Karatay, kitabında yemeklerin pişirirken cam, çelik veya emaye tencerelerde, tepsilerde pişirmeyi öneriyor ve alüminyum ve teflon tencerelerden uzak durmayı tavsiye ediyor.
Doğal bir taş türü olan granit sağlığa zarar vermeyen bir maddedir. Bu sebeple granitten üretilen tavalar ve tencereler sağlığa zarar verecek herhangi bir madde içermemektedir.
Paslanmaz çelik, dökme demir veya seramikten yapılmış tencere ve tavaları tercih edin. Bu malzemeler çok daha güvenlidir ve gıdalarınıza kimyasal madde bulaştırmaz.
Mutfakların olmazsa olmazı çelik tencereler, alaşımı ve yapısı itibariyle her yemeği pişirebileceğiniz, sağlıklı tencere modelleridir. Ek taban kaplaması, buharı içerisine ideal şekilde hapsedebilen kapakları ve çelik kalitesiyle yemeklerinizi ısı kaybı olmadan lezzetle pişirebilirsiniz.
Pilavı mutlaka geniş bir tencerede yapın, yayvan olarak pişmeli. Üstüste bindikleri derin dar ve derin tencereler uygun değildir. Pilav en iyi bakır tencerede, o yoksa çelik tencerede olur. Yapışmaz tencereler pek tavsiye edilmez.
Bulgur pilavını, önce harlı ateşte kaynatın, sonra tam suyunu çekerken altını kısın. Bulgur pilavı yaparken, tencere olarak döküm, teflon veya çelik tencereler tercih edin.
3-) Granit Tencere
Lezzetli ve sağlıklı yemekler pişirmek için granit tencereleri tercih edebilirsiniz. Bu tencerelerde makarna, pilav, sebze yemekleri gibi yemekleri pişirebilirsiniz.
En Önemli Ev Gereçlerinden Granit Tencere
Özellikle sağlıklı tencere seçenekleri arasında karşınıza çıkabilecek olan granit tencereler yemeklerinize daha lezzetli ve daha iyi bir aroma katabilir. Bu sağlıklı tencere içerisinde pişen yemekler daha iyi bir tat ve doku sahibi olabilir.
Granit tava
Yüzeyi yapışmaz olduğu için krep, omlet gibi tariflerde kullanılan bu tavalar, yalnızca kavurma yemeklerinde değil, kavrularak yapılan tatlılarda da kullanılır. Ayrıca yapışmaz yüzeyi sayesinde, pişirme esnasında fazla yağ kullanmanıza gerek yoktur.
Pirinçleri akan suyun altında su tamamen şeffaf olana kadar yıkayın. Suyunu süzün ve 20 dakika bekletin. Bu sayede nişastası temizlenecek ve yapışmayacaktır. Ayrıca pişirirken 1-2 damla limon damlatırsanız yine yapışmasını önlemiş olursunuz.
Pilavınızı orta ateşte ısıyı yükseltip, düşürmeden ve kapağını açmadan pişirmeye özen gösterin. Bu aşamada açıp karıştırırsanız ya da sık sık kapağını kaldırarak kıvamını kontrol etmeye çalışırsanız nişastasını ortaya çıkarıp lapa olmasına neden olabilirsiniz. Pilavınızı bırakın, ağır ağır pişip suyunu içine çeksin.
Pilavın tane tane olması için, pirincin suyunu içine iyice çekmesi gerekiyor. Pilav yapımı için en uygun pirinç, aşçılara göre baldo pirincidir. Pilav yapmaya başlamadan bir süre önce pirinci sıcak suya yatırmak, nişastasının akmasını kolaylaştırmak pilavınızın lapa olmasını önleyecektir.
Granit tava çizilirse zararlı mı diyenler için bir bilgi verelim. Uzun süredir kullanılan ve bolca çizik olan tavaların ömrü tükenmiştir denilebilir. Bu tür tavaların değişmesi gerekir.
Granit tava ile döküm tava arasında farklılıklar bulunmaktadır. Örneğin granit tavanın yanmaz ve yapışmaz özelliği bulunurken demir döküm tavalar yapışma özelliğine sahiptirler. Döküm tava, daha hassas kullanım talimatlarına sahiptir fakat granit tava kullanımı son derece kolay ve rahattır.
Bio Granit ve Granit Arasındaki Fark Nedir? Granit ürünler sağlam olmasına rağmen, bio granitten üretilen ürünler daha kaliteli bir yapıya sahiptir. Bio granit, çizilme ve darbelere karşı daha dayanıklıdır. Bio granit, yüksek ısıya maruz kaldığında yapısında bozulmalar olmaz ve uzu bir kullanım ömrüne sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri