Pirinç unu, ciltteki lekeleri ve koyu noktaları azaltmada etkilidir. Aynı zamanda cilt tonu eşitleme etkisi göstererek daha aydınlık bir cilt sağlar. Pirinç suyu, cildin nem dengesini korur ve cildi sıkılaştırır. Bu özellikleri sayesinde yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilir.
Pirinç unu maskesi gözenekleri sıkılaştırır ve cildin sivilceye karşı korunmasını sağlar. Pirinç unu maskesi güneş lekesi gibi cilt lekelerinin tonunu açar.
Pirinç ununa sütü azar azar karıştırın. Karışım yoğun bir kıvam aldığında maskeniz hazır demektir. Ardından bu maskeyi sivilcelerin, lekelerin üzerine özellikle sürerek tüm yüzünüze yedirin. Maske yüzünüzde kuruduktan sonra bol suyla yıkayarak iyice temizleyin.
2 su bardağı pirinci bir kaba koyun ve üzerini kapatıncaya kadar su ekleyin. Sonrasında güzelce ovun ve beyaz unlu kısmının suya karışmasını sağlayın. Ardından süzerek, ağzı kapalı püskürtmeli bir şişeye koyarak, haftada 1 kere cildinize uygulayın.
KURU CİLTLER İÇİN MASKE TARİFİ
1 yemek kaşığı pirinç unu, 1 kahve fincanı süt, bu iki malzemeyi karıştırıp cildinize sürün. İsterseniz dekolte bölgenize de sürebileceğiniz bu maskeyi 15-20 dakika beklettikten sonra önce sıcak sonra soğuk su ile yıkayın. Bu maskeyi haftada iki kez uygulayabilirsiniz.
İlgili 15 soru bulundu
Genel olarak cilt lekelerine ve cilt rengine, tonuna etki eden pirinç suyu maskesi faydaları, ilk uygulamadan itibaren etkisini gösterse de verimli bir sonuç için haftada 2 veya 3 kez toplamda 1 ay uygulandıktan sonra ciltte gözle görülür bir değişiklik gözlemlemek mümkün hale gelir.
Pirincin içerisinde bulunan doğal maddeler ve nişasta cildi güneşe karşı koruyor ve cilt bariyerini yeniliyor. Bu şekilde cilt yüzeyindeki lekeleri onararak cildinizin beyazlamasına da yardımcı oluyor.
Ciltte kullanılan doğal ürünler arasında en çok bilinen madde gül suyudur. Erişimi kolay olan gül suyu cilt için tonik olarak kullanılabileceği gibi direkt yıkamada da tercih edilir. İçeriğinde cildin beyazlamasını sağlayan güçlü bileşenler bulunur.
Japon kadınların pirinç maskesi, rutin olarak uyguladıkları cilt bakımlarının en başında gelmekte. Kırışıklık, sarkma, lekeler ve kusurları gidermede oldukça etkisi olan pirinç maskesini aynı zamanda belirli takviyeler ile zenginleştirerek kullanmak da mümkün.
1 kâse yoğurdu 1 tatlı kaşığı yulaf unu ile iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışıma 1 çay kaşığı kadar bal ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Karışımı 1 saat soğuması için buzdolabında bekletin. Yoğun kıvama gelen maskenizi boyun ve yüzünüzün her yerine sürün. 30 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın.
Pirinç unu, ciltteki lekeleri ve koyu noktaları azaltmada etkilidir. Aynı zamanda cilt tonu eşitleme etkisi göstererek daha aydınlık bir cilt sağlar. Pirinç suyu, cildin nem dengesini korur ve cildi sıkılaştırır.
Pirinç maskesi kaç dakika bekletilir gibi uygulama için önemli olan sorular da sorulabilmektedir. Pirinç suyu maskenin ortalama 15 dakika bekletilmesi yeterli olmaktadır. Pirinç unu maskesi de 15 dakika cilt üzerinde bekletilebilir.
DOMATES PİRİNÇ UNU MASKESİ
Domates suyu doğal bir sıkılaştırıcı olarak bilinir ve cildin temiz ve parlak kalmasına yardımcı olur. Bir çay kaşığı pirinç unu, domates suyu ve bir çay kaşığı zeytinyağını bir kasede karıştırın. Cilde kalın bir tabaka yüz maskesi uygulayın ve 15-20 dakika kurumasını bekleyin.
Pirinç unu maskesinin cilde faydaları
Bu besinin öğütülmesiyle elde edilen pirinç unu da cilt için bir hayli faydalı. Yaşlanmayı geciktirici, akne ve sivilceleri tedavi edici özelliği bulunan pirinç ununun en bilinen faydası ise cilt lekelerini onarması ve cildi beyazlatması.
Pirinç suyu gözenekleri temizliyor ve cildi yumuşatıyor. Cilt lekelerini tedavi ediyor. Özellikle cildi beyazlatma özelliği ile biliniyor. Cilde parlaklık veriyor, kırışıklıkları azaltıyor.
Özellikle kahverengi pirinçten elde edilen pirinç ununda yoğun miktarda protein ve B vitamini bulunmaktadır. Bu özelliği ile pirinç unu iyi bir besin takviyesi görevini üstlenerek, kişinin ihtiyacı olan değerleri karşılamasına yardımcı olur.
Pürüzsüz bir yüz için yapılması gerekenler arasında, yüz temizliğine özen göstermek, güneş koruyucu kullanmak, düzenli olarak nemlendirici kullanmak ve doğru makyaj ürünlerini tercih etmek yer alır. Tüm bunların uygulanması, pürüzsüz bir cilde sahip olmak için oldukça etkili olacaktır.
Çin: Cilt İçin Pirinç Suyu
Çin'in geleneksel gıdası pirinç yalnızca bir gıda olarak değil aynı zamanda yüzyıllardır Çinli kadınların duru bir cilde sahip olmak için kullandıkları bir güzellik sırrı. Aynı zamanda cilt PABA denilen bir madde içeriyor ve bu madde cildin güneşe karşı daha dirençli olmasını sağlıyor.
Rusya'da ise kadınların cildi, pürüzsüzlüğünü ve gençliğini daha uzun yıllar koruyabiliyor. Rusların büyük kısmının kökleri Slavlara dayanıyor. Araştırmalara göre Slavların derialtı yağının yoğunluklu olduğu daha kalın bir deriye sahip olması kırışlıkların oluşmasında yavaşlama sağlıyor.
Tarif için 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı taze limon suyu yeterlidir. Bu karışımı gözler hariç tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz. Karışım, 15 dakika bekletildikten sonra ılık suyla yıkanabilir. Bu yöntem aynı zamanda cildi beyazlatma özelliğine de sahiptir.
Karbonat maskesi cilt lekeleri için de birçok kişinin denediği bir uygulamadır, farklı tarifleri siz de deneyebilirsiniz. Doğal beyazlatıcı özelliğe sahip limon ve karbonat kullanılarak hazırlanan karbonatlı limon maskesi, güneş, sivilce ya da başka bir nedenle ortaya çıkan cilt lekelerini gidermeye yardımcı olur.
Pirinçleri doğal yöntemlerle kurutma imkanınız yoksa, 40 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika kurutmanız da yeterli olacaktır. Kuruyan pirinç tanelerini bir elekten geçirin. Kalan büyük parçaları havanda döverek eleme işlemini tamamı un haline gelene kadar tekrarlayın. Ev yapımı pirinç ununuz hazır!
1 kaşık Hindistan cevizi yağına birkaç damla limon sıkın ve karıştırın. Karışımı beyazlamasını istediğiniz bölgeye sürün ve 15 dakika kadar bekleyin. Bu yöntem sayesinde güneşten kararan bölgelerde renk açılması sağlanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri