Tatlıyı en iyi ve uzun süre saklamak için buzdolabında saklamalısınız. Tüketeceğiniz kadar alıp yine buzdolabında su değmeyecek şekilde 2 hafta saklayabilirsiniz. Daha uzun süre dayanır, yalnız gün geçtikçe tazeliğini yitirir.
Pişmiş balkabağı; Oda sıcaklığında 1 gün, buzlukta 8-10 ay dayanır.
Bütün balkabağı bozulduğunda önce alt kısmı yumuşamaya başlar ve sulanma yaparak dışarı sıvı akıtır. Sonrasında farklı renklerde küfler oluşmaya başlar. Yumuşama başlamış ise çok hızlı ilerleyecektir bu nedenle çok yumuşamış veya küflenmeye başlamış balkabağını hemen atmanızı öneririz.
Bu çekmece, sebzeleri daha uzun süre taze tutmak için ideal nem seviyesini korur. Kabağı 5-7 gün içinde kullanın. Kabağı bir an önce yemek en iyisidir çünkü ne kadar uzun süre beklerseniz o kadar fazla nem salgılar ve dış yüzeyinde büzüşmeler oluşur.
Adapazarı Kabak Tatlısı: Sakarya Kabak Tatlısı: Adapazarı Kabak Tatlısı pişirildikten sonra fırınlanarak veya fırınlanmadan tüketime sunulabilir.
İlgili 39 soru bulundu
Tatlıyı en iyi ve uzun süre saklamak için buzdolabında saklamalısınız. Tüketeceğiniz kadar alıp yine buzdolabında su değmeyecek şekilde 2 hafta saklayabilirsiniz. Daha uzun süre dayanır, yalnız gün geçtikçe tazeliğini yitirir.
Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, üzerine tahin gezdirelim ve ceviz atalım. Muhteşem oluyor arkadaşlar.
Bütün bal kabağını oda sıcaklığında 3 ay, buzdolabında 5 ay ve buzlukta 1 sene saklayabilirsiniz. Eğer dilimlenmişse oda sıcaklığında 1 gün durabilirken, buzdolabında 3 gün ve buzlukta 8 aya kadar dayanabilir. Pişmiş bal kabağı oda sıcaklığında yalnızca 1 gün dayanabilirken, buzlukta 10 aya kadar saklanabilir.
Sulu yemekler, ağzı kapalı kaplarda buzdolabında 4 güne kadar muhafaza edilebilir.
Buzluk poşeti
İlk olarak kabakları yıkıyoruz ve iyice kuruluyoruz. Sonra alacalı soyuyoruz ve yarım daire biçiminde doğruyoruz. Poşetlere yerleştiriyoruz ve poşetlerin havasını pipet yardımıyla alıp ağzını sıkıca bağlıyoruz.
Sebzeleri de meyveler gibi yıkamadan saklamak gerekir. Pişmiş etli yemekler buzdolabında 3-4 gün, dondurucuda 2-3 ay saklanabilir.Zeytinyağlı sebzeler buzdolabında 4-7 gün, dondurucu da ise 3-4 ay korunabilirler.
Üzerine toz şekeri ilave ederek bir gece veya en az 6-7 saat şeker eriyip suyunu salması için bekletelim. Bekleme süresinin ardından tenceremizin kapağını kapatarak ocağa alalım ( bu esnada kontrollü olalım taşmasın) kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra kapağı açalım pekmezi ilave edip orta ateşte 30 dakika pişirelim.
Kabak tatlısı genellikle kaymak ve dondurma eşliğinde üzerine dövülmüş ceviz dökülerek servis edilir. Farklı kaba tatlısı sunumları arasında kabak tatlısının üzerine tahin veya pekmez eklemek yer alır.
Miktarı istediğiniz gibi arttırıp azaltabilirsiniz. Hazırladığınız püreyi buzdolabında hava almayan bir kap içinde 1 hafta kadar saklayabilirsiniz.
Tüketeceğiniz kadar alıp yine buzdolabında su değmeyecek şekilde 2 hafta saklayabilirsiniz. Daha uzun süre dayanır, yalnız gün geçtikçe tazeliğini yitirir.
Dondurucu torbalarından veya donduruculara dayanıklı kaplardan faydalanabilirsiniz. Bu şekilde bal kabaklarını 8-10 ay taze tutabilirsiniz.
Doğru şekilde saklanmış yiyeceklerin ne kadar süreyle yenebilecekleri, her kaynakta farklı yazıyor. Uluslararası bildirilerde kullanılan sağlık tavsiyeleri, “En fazla 4 gün yenebilir” diyorlar. Bazı kaynaklar ise bu sürenin, her hangi bozulma belirtisi görülmüyorsa, bir haftaya kadar uzatılabileceğini söylüyor.
Pişirilmiş gıdaların oda sıcaklığında 1,5 saatten fazla bekletilmesinin, yemeklerin yeterince pişirilmemesinin, gıda zehirlenmelerine yol açabildiği belirtildi.
* Pişmiş yemekleri en fazla 2 saat sonra bu dolabına koyun. Ancak yemeği sıcak olarak dolaba koymak buzdolabının ısısını düşürerek, buzdolabında bulunan diğer besinlerin bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle yemeği oda sıcaklığına geldikten sonra dolaba kaldırın.
Pişen tatlımızı sıcakken kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatıyoruz. Buzdolabında uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Balkabağı, vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Balkabağı ender olarak çiğ de tüketilmektedir.
Bal kabağının bol miktarda lif içermesi nedeniyle gıdalar ile alınan toksinlerin atılmasına ve kolesterolün düşmesine de yardımcı olduğu bilinir. Bal kabağı tüketimi, konstipasyon (kabızlık) ve hemoroid (basur) sorunu olanlara da tavsiye edilmektedir.
Güzelce yıkayıp tenceremize diziyoruz. Üzerine şekeri serpiyoruz ve şeker tamamen eriyip su oluncaya kadar 3-4 saat mümkünse bir gece bekletiyoruz.
Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin. 2-3 saat ya da bir gece ağzı kapalı olarak bekletin. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok.
5- Kısık Ateşte Pişirin
Bal kabağının şerbetini iyi bir şekilde çekip kıvamlı bir lezzete sahip olmasını istiyorsanız kısık ateşte pişirmeye özen gösterin. Kısık ateş sayesinde bal kabağı tatlısının şerbetini bir anda çekip yanmasını ve lezzetsiz kalmasını önleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri