Kestaneleri çizdikten sonra 1 saat tuzlu suda beklettikten sonra fırında pişirdiğimizde çok kolay ayrılıyormuş kabuklar. Bu yöntemi denedim. Çok etkisini göremediğim gibi kestanelerin tuzlu oluşunu sevmedim.
Kestane kokusu gelmeden ve iyice közlenmeden çevirmeyin. Bir yüzü közlenince diğer yüzünü de hızlı ateşte közleyin. Közleme işi bittikten sonra kestaneleri soğutmadan elinizin değeceği sıcaklıkta soyun. Afiyet olsun.
çok sıcakken el yaktığı için soyulamayan kestane bir süre beklersek de soğuduğu için soyulmaz. kalın kabuğun altındaki ince kabuk kestaneye iyice yapışır.
Tencereye biraz yağ ekleyin ve ocağın altını açın. Yağlar kızarmaya başlayınca 10 dakika kadar kestaneleri kızartın. Kızartma işlemi tamamlandıktan sonra ise soğumaya bırakın. Ardından kestaneleri kolaylıkla soyabilirsiniz...
Kestanenin Kabukları En Kolay Nasıl Soyulur? Kestanenin kabuklarını kolayca soymak için, pişirmeden önce suda bekletmek ve derin çizikler atmak gerekir. Ayrıca bayatlayan kestanelerin kabukları, daha zor soyulur.
İlgili 26 soru bulundu
Kestaneler haşlandıktan sonra kaynayan suyunun bir kenarda biraz ılınmasını bekleyin ve suyunu kesinlikle süzmeyin. Ilık suyun içindeki kestaneleri tek tek soymak için bir bıçağın ucuyla açılan kısımlarından kabuklarını kolayca soyabilirsiniz.
Kestaneleri çizdikten sonra 1 saat tuzlu suda beklettikten sonra fırında pişirdiğimizde çok kolay ayrılıyormuş kabuklar.
Kestanenin taze olup olmadığını anlamanın bir diğer yolu da kestanenin kabuğuna bir bıçak ya da keskin bir aletle çizik atıp içine bakmak. Rengi ve iç kabuğu yenebilecek durumlara uygunsa alın. Alırken bunlara özen gösterirseniz lezzetli mi lezzetli kestaneler pişireceğinize eminiz.
Kestanelerinizi suda da pişirebilirsiniz. Bu yöntemle kestanelerin kurumasını da engellemiş olacaksınız. Kestane suda pişirilmeyecekse mutlaka iki saat kadar suda bekletilmelidir.
Kış aylarında yoğun ilgi gören kestaneye karşı uyarı geldi. Özellikle Çin kestanesinin kalitesiz ve sağlıksız olduğu belirtilirken, "Tadı yok gibidir. Pişince kabuğundan ayrılmaz ve beyaz beyaz köpürdüğü de olur" denildi.
Bu sorunun cevabı gerçekten de çok önemli. Evet, yukarıda da bahsettiğimiz gibi at kestanesi ağacının meyvesi, çiçeği, ağaç kabuğu, tohumu, özetle hemen her bölümü ilaç ve krem yapımında kullanılıyor. Ancak at kestanesi eskulin adı verilen bir zehir içerdiğinden çiğ olarak tüketilmesi ölüme varan sonuçlar doğurabilir.
Kestanenin zararları: Aşırı tüketimde hazımsızlık ve ishal gibi problemlere yol açmaktadır. Yüksek tansiyon ve diyabet hastaları, kestaneyi fazla tüketmekten kaçınmalıdır. Kestane damar sertliğine yol açtığı için, damar hastalığı olan kişilerin kesinlikle kullanmaması önerilir.
Kestaneleri iyice yıkayıp, tencereye alın. Üzerine tuz ve şeker ilave edip, kaynar su dökerek, 20-25 dakika haşlamaya bırakın. Kestanelerin kabukları kenarlardan ayrılmaya başladığı zaman haşlanmış demektir. Kestane haşlamaya tuz ve şeker katmamızın sebebi daha lezzetli olmasıdır.
Çizdiğiniz kestaneleri bir tencereye alın ve üstüne çıkacak kadar su koyduktan sonra ocağın altını açın ve 30 dakika kadar haşlayın. Kestaneler haşlandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine kestaneleri alın ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında kestaneleri 30 dakika kadar daha pişirin.
Kestane kabuğunu haşlayıp, suyunu içerek faydalarından yararlanabilirsiniz. Kestane kabuğunun suda kaynatılarak hazırlanan suyun etkili derecede ateş düşürücü özelliği bulunmaktadır. Kestane kabuğunun her 100 gramında yeteri kadar C vitamini bulunmaktadır.
Kestane zaten hafif tatlı bir yapıda olsa da yine de biraz tuza ihtiyaç duyuyor ve bu tadını daha da ön plana çıkarıyor. Bu yüzden pişirmeden önce tuzlu su dolu kasede bekletmek gerekiyor. Hem de fırında içleri daha kolay pişiyor.
Kestanelerin enine uzun çizikler atın. İyice yıkadıktan sonra kurulamadan tavaya dizin. Tava ısındığında altını kısın ve tavanın kapağını kapatın. Kısık ateşte kestaneleri 10 dakika pişirin.
Bunun için öncelikle alüminyum folyoya kestaneleri sarmanız gerekiyor. Ardından buzdolabı poşetlerine yerleştirerek buzlukta tutabilirsiniz. Bu şekilde kestaneleri yaklaşık olarak 2 ay boyunca sağlıklı şekilde tutmanız mümkün.
Kestane Haşlama (Suda Kestane) Tarifi Nasıl Yapılır? Kestaneler iyice yıkanır, kabuğu şekildeki gibi kesilir. Üzerini geçecek kadar su eklenir, tuz ve şeker eklenir, 3-4dakika harlı ateşte pişirdikten sonra 25dakika kısık ayarda pişirilir. Kevgir yada süzgeç yardımıyla süzülür, afiyet olsun.
Kestane çiğ tüketildiğinde sindirim sorunlarına neden olabilecek bazı aktif maddeler içermektedir. Hazımsızlık veya gastrit gibi bağırsak sorunlarına neden olabilir. Kestanenin pişirilerek yenmesi gerekmektedir.
Yarım kilo kestaneyi bıçak yardımı ile ortadan boylu boyunca çizin. Daha sonra orta boy derin bir tencere içine koyun. Üzerlerine çıkacak kadar su ve 2 adet kesme şeker ekleyin. 20-25 dakika haşlamaya bırakın. Kestanelerin kabukları kesik atılan yerden ayrılmaya başladığı zaman haşlanmış demektir.
Suda Bekletin
Kestanelerin üzerini kestikten sonra eğer ki haşlayarak pişirmeyi düşünmüyorsanız su dolu bir kap içerisine atın ve çizik kestaneleri yaklaşık 2 saat kadar su içinde bekletin. Bu yöntem, kestanelerin daha yumuşak bir şekilde pişmesine yardım edecek, daha keyifle tüketmenizi sağlayacaktır.
Orta ateşte kestanelerin dış kabukları soyulacak kıvama gelene kadar yaklaşık 20-30 dakika kadar haşlayın. Suyun içinde tam olarak haşlandıklarını düşündüğünüz anda kestaneleri süzdürün. Fazla sularını süzdükten sonra oda sıcaklığında birkaç dakika dinlendirdikten sonra tüketin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri