Mayalandıktan sonra pizza tavasına ince bir şekilde hamurun bir kısmını yerleştirip hamurun üzerine bir miktar ketçabı sürüyoruz.İç harcını ilave edip önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Özellikle aperatif yemeklere çok yakışan ve olmazsa olmaz denecek türden bir lezzet. Patates kızartması, makarna, hamburger, pizza, köfte, kızarmış tavuk ise ketçap dökülen yiyeceklerden sadece birkaçı…
Hamur kabarana kadar pizzanın sosunu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Sosu için domates salçasını, ketçabı, tuzu, sıvıyağı, sarımsağı ve tuzu bir kapta karıştırın. Güzel bir tat vermesi için birazcık biber salçası da ekleyebilirsiniz. Bütün malzemeleri güzelce harmanladığınızda sosunuz hazır olacaktır.
Ortalama 1 kase sos için 5 adet domates, damak zevkinize bağlı olarak birkaç dal kekik, fesleğen, 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı, 1 yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı kadar toz şeker yeterli olacaktır. Şeker koyduğumuza göre en son sahneye tuzu da alıyor, güzelce karıştırın.
İlgili 30 soru bulundu
Pişen pizzanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri konulur. Kaşarlar eriyen kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Mayalanan hamurun havası alınır ve tekrar yoğrulur. Tereyağı ile yağlanan tepsiye pizza hamuru yerleştirilir. Sosu her yerine sürülür. Biraz kaşar peyniri serpiştirilir.
Sadece Alt Pişirme: Altı Çıtır, Üstü Yumuşak
Çıtır çıtır pizza hamuru için hazırladığınız pizzayı bir de bu programda pişirmeyi deneyin, pişman olmayacağınıza eminiz! Eğer pizzayı fansız programda pişirirseniz her tarafı aynı anda pişeceğinden üzerindeki malzemeler daha hızlı pişip yanabilir.
Klasik pizza hamurunun içinde 3 bardak un, ayçiçek yağı, 1 paket kuru maya, 1 bardak ılık su, tuz ve toz şeker kullanılır. Hamuru hazırlarken ilk olarak maya ve şeker karıştırılarak çözünmesi beklenir.
Soslar: En sevilen sos şüphesiz ketçap ve mayonezdir. Fakat hardal, acı sos, sarımsaklı sos ve dereotlu sarımsaklı yoğurtlu sos da tercih edilebilir. Sağlıklı bir sos çeşidi de rendelenmiş pancarlı sarımsaklı yoğurtlu sostur. Tatlı: Pizzanın yanına tatlı olarak çeşitli sufleler yakışmaktadır.
İlk olarak domatesleri rendeleyin veya bir rondodan geçirin. Püre kıvamında olması gerekiyor. İnce ince kesilmiş veya ezilmiş sarımsakları ekleyip 15 20 saniye soteleyin. Son olarak Ezilmiş veya rondodan geçirdiğiniz domatesleri, kekik, fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyip, 5 dakika daha pişirmeye devam edin.
Şimdi sosunu hazırlayalım . 2 yemek kaşığı salça, yarım çay bardağı sıvı yağ, nane ve tuzu da ilave ederek karıştırıyoruz birazcık su ekleyebilirsiniz. Üzerinin malzemesini istediğiniz şekilde kesebilirsiniz ama ne kadar ince ve büyük boyutlarda olursa sizin için daha güzel bir görünüm olacaktır.
Özellikle de fast food yiyecekler onsuz düşünülemez. Hamburgerler, tostlar, patates kızartmaları, sosisli sandviçler, tavuk kızartmaları! Sanki kızartma lezzetinde hazırlanan fırın patatesler ve eskilerden damaklarda yer etmiş tadıyla patates ekmek de yine bu sosun çok yakıştığı lezzetlerdendir.
Hücrelerdeki DNA hasarını önler, kansere ve kalp hastalıklarına karşı korur, moleküler dejenerasyonu önler. * Göğüs kanserini önler. Göğüs kanserine karşı likopenin etkileri kanıtlanmıştır ve ketçap, iyi bir likopen deposudur. * Prostat kanserini önler.
bir pizza sipariş ettiğiniz zaman pizzanızın ortasında üç ayaklı masa benzeri bir nesnenin olduğunu görürsünüz.. bu nesnenin amacı pizzanın sıcaklığından dolayı eğilen pizza kutusunun ısmarladığınız ve yemeğe can attığınız pizzanın yüzeyine yapışmasını önlemektir...
Bir çatal yardımıyla pizza hamurunun üzerinde delikler açın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
Fansız programa göre çok daha kısa sürede pişirme olanağı sunan turbo pişirmeyi çoklu pişirmelerde yani bir seferde fırın raflarına birden fazla tepsi yerleştirebilecek şekilde kullanabilirsiniz.
En lezzetli ve en sevilen hazır yiyecekler arasında pizza gelir. Genel olarak pizza fırında 180 ile 200 derece arasında değişkenlik gösteren miktar üzerinden pişirilir.
Pizzada kullanılan kaşar peyniri eridikten sonra daha hızlı şekilde donar ve katılaşır. Bunun aksine mozzarella peyniri akışkan kıvamını daha uzun süre korumaktadır. Sonu itibariyle hem tadı hem de kıvamı göz önüne alındığında pizzalarda kaşar yerine mozzarella peyniri kullanılmalıdır.
Gerçek pizza hamurunun kenarları kalındır. Ancak içinde bol miktarda hava kabarcığı bulunan, pofur pofur bir kalınlıktır bu; rahatsız etmez, şişkinlik yapmaz. Ortası incedir ama yediğiniz süre boyunca çıtırlığını muhafaza edecek kadar kalınlığı vardır.
Pizzanın kenarları kabarık ve hafif yanık olmalı. Hamurda gözenekler bulunmalı ve bunlar farklı büyüklükte olmalı. Pizza ne hamur gibi olmalı ne de fazla ince ve çıtır... Elinize alıp dikey hale getirirseniz malzemeler tabağa dökülmemeli.
Eğer kek veya böreğinizin fırın tepsisine yapışması sorununu sıkça yaşıyor ve tepsiyi yağlayarak bu durumdan kurtulamıyorsanız mutlaka yağlı fırın kağıdı kullanın. Her yerde bulabileceğiniz bu pratik ürünler, hamur işi ve fırın tepsisi arasında ayırıcı bir katman görevi görerek yapışmayı önler.
Pizza hamuru için:
1su bardağıılık süt. 1/2tatlı kaşığıkuru maya. 1/2tatlı kaşığıtoz şeker. 1çay kaşığıtuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri