Polarize güneş gözlükleri, gözlerinizin maruz kaldığı UV ışınlarına karşı da koruma sağlar. Özellikle UV koruma faktörü yüksek olan modelleri seçerseniz, gözlerinizi bu zararlı ışınların etkilerinden korumuş olursunuz. Polarize güneş gözlükleri faydalarından bir diğeri ise, göz yorgunluğunu azaltmalarıdır.
Polarize güneş gözlükleri gözlerinizi güneşten daha iyi bir şekilde koruyabilmektedir. Eğer gözleriniz güneşten rahatsız oluyorsa polarize güneş gözlüğü tercih etmeniz sizler için çok daha iyi bir tercih olabilir. Polarize camlar güneşin yaydığı zararlı ışınları absorbe ederek gözlerin zarar görmesinin önüne geçiyor.
Cam renginin polarize özellik veya gözlüğün UV ışınlarına karşı koruma düzeyiyle bir ilgisi yoktur. Bu nedenle gözlük satın alırken göz sağlığına uygun olup olmadığına cam rengine göre karar vermemelisiniz.
Yansımanın kişiyi rahatsız ettiği herkes polarize güneş gözlükleri kullanarak konforlu bir görüş sağlayabilir. Balıkçılar, su sporlarıyla uğraşanlar, araç kullananlar, sürücüler, kayakçılar, golfçüler, bisikletçiler, ışığa çok duyarlı kişiler, 60 yaş sonrası katarakt ameliyatı olanlara önerilir.
Göz sağlığının korunması için en temel işleve sahip olan UV camın bütün güneş gözlüklerinde bulunması gerekir ancak polarize filtreli cam bir tercihtir. Güneş gözlüğünde polarize camın bulunmaması göz sağlığının bozulmasına neden olmaz fakat UV koruması olmayan bir gözlük kalıcı göz hastalıklarına sebebiyet verebilir.
İlgili 37 soru bulundu
Polarize gözlüklerin ışığı dengeleyici bir işlevi bulunmaktadır. Bu da kullanıcılarda ilk başlarda biraz baş ağrısı yapabilmektedir.
Polarize güneş gözlükleri, gözlerinizin maruz kaldığı UV ışınlarına karşı da koruma sağlar. Özellikle UV koruma faktörü yüksek olan modelleri seçerseniz, gözlerinizi bu zararlı ışınların etkilerinden korumuş olursunuz. Polarize güneş gözlükleri faydalarından bir diğeri ise, göz yorgunluğunu azaltmalarıdır.
Güneşten gelen UV ışınları ve parlamaları kırmanın en iyi yolu polarize camlı gözlük kullanmaktır. Yüksek performansa sahip olan bu camlar ISO standartları açısından da uygun özellikler sergiler. Polarize camlar dayanıklıdır ve kullanım sonucu renginde herhangi bir solma olmaz.
Bütün renkli filmler, gümüş içermeyen siyah-beyaz filmler, üzerinde görüntü olan negatifler, buzlu camlar, güneş gözlükleri, fotografik nötral ve polarize filtreler güvenli değillerdir. Bunların çoğu termal retinal yanığa neden olabilen görünmez kırmızı ötesi ışınımı geçirir.
Rayban gözlük kadın modelleri arasında, kalın asetat gövdeye sahip Ray-Ban RB 2186 901/58 52 Kadın Güneş Gözlüğü, Wayfarer modelinin modernize edilmiş hali olarak karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte polarize özelliği ile ön plana çıkıyor. Spor ve klasik tarz arayışı içerisindeysen; bu gözlük tam sana göre.
Işığa karşı çok fazla hassasiyet duyan kişiler polarize gözlükler ile daha konforlu hissedebilir. Polarize filtreler yansımaları azaltarak gözün maruz kaldığı ışık seviyesini de dengelemeye yardımcı olur. Sonuç olarak daha seçilebilir ve net görüntüler ortaya çıkar.
Uygun mavi ışık filtreli gözlükler tercih edilerek ekran yorgunluğu azaltılabilir. Yine gece araç kullanımında farlardan çok rahatsız olan kişiler için “driver filtreli” gözlükler tercih edilebilir. Günümüzde gözlük cam materyali olarak organik cam kullanılmaktadır. Bazı özel durumlarda mineral cam tercih edilebilir.
Sürüş söz konusu olduğunda tüm güneş gözlükleri eşit değildir. Araç kullanırken kullanılması gereken en iyi cam renkleri gri ve kahverengidir. Bu renkler nötr olduklarından trafik ışıkları gibi önemli renk kontrastlarına müdahale etmezler. Aynı şekilde sarı ve kehribar renk tonları da iyi seçimlerdir.
Polarize güneş gözlüğü modelleri, yansımaları ve parlamaları azaltarak görüş kalitenizi artırır. Araç kullanırken, doğa sporları yaparken, su kenarında ve üstünde vakit geçirirken en iyi güneş gözlüğü camı, polarize özelliği olan seçeneklerdir.
Güneş gözlüğü seçerken en önemli belirleyicilerden biri gözlük camının zararlı ultraviyole ışınlarına karşı en az yüzde 99, mümkünse de yüzde 100 oranında koruyuculuk sağlamasıdır. Çünkü kısa dönem ultraviyole maruziyeti gözlerde güneş yanığı benzeri etkiler oluşturabilir.
Polarize cam ise UV ışınlarını engellemez ve yerden ya da farklı yüzeylerden gelen yansımaları filtreler. Başka bir deyişle güneşten gelen zararlı ışınlardan korunmak için organik cam muhafazası polarize cam ise tercihtir.
Tutulma Gözlükleri
Güneş tutulmasını gözlemenin en etkili yolu, direkt olarak Güneş gözlemi için üretilmiş özel filtreli gözlükler kullanmaktır. Bu filtreler, görüntü olarak alüminyum folyoyu andırsa da, normal alüminyum folyo ile gözlem yapamazsınız.
Güneş tutulmasını izleyebilmek için özel filtreli gözlükler kullanılması gerekmektedir. 3D gözlükler içerisinde bu tip bir filtre bulunmamaktadır.
Polarize güneş gözlüğü testi yapmak için cep telefonunuzu elinize almanız yeterli. Telefonun ekranı açıkken, güneş gözlüğünü ekranın üzerine tutun ve yavaşça yatay konumdan dikey konuma getirin. Görüntü tamamen kararıyorsa veya renk değiştiriyorsa, güneş gözlüğünüz polarize camlı demektir.
Polarize güneş gözlüğü temizliği de normal güneş gözlüğü bakımına benzer şekilde yapılır. 1- Lens temizliği: Polarize camlar hassastır ve çizilmeye karşı daha duyarlıdır. Bu nedenle, camları silerken mikrofiber bez ve özel güneş gözlüğü temizleme spreyi tercih etmelisin.
UV radyasyonunu %100 engelleyen güneş gözlükleri, göz sağlığını belli risklere karşı mümkün olan en iyi korumayı sağlar. Hava bulutlu olsa bile gündüz saatlerinde dışarıda iken güneş gözlüklerini takabilirsin.
Polarize camlar, parlamanın sorun olabileceği balık tutma, tekne gezintisi ve araba kullanma gibi açık hava etkinlikleri için mükemmeldir. Göz sağlığı açısından UV400 camlar polarize camlardan daha önemlidir.
Güneş gözlüğü tercihinde yüzünüze göre seçim yaparken, gözlüğün suratınıza büyük ya da küçük kalmamasına özen göstermelisiniz. Yani yüz hatlarınıza rahatça oturan bir gözlük olmalıdır. Güneş gözlüğünün burnunuza oturuş şekli, yanaklarınıza değmemesi, kaş hizanızda olması dikkat edebileceğiniz özelliklerdendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri