Öğrenciler, polinom denklemler, üstel denklemler, logaritmik denklemler, rasyonel denklemler ve trigonometrik denklemler gibi çeşitli denklem türleri ile çalışır.
10. Sınıf matematik konu başlıkları sırasıyla şöyledir: Sayma ve olasılık, fonksiyonlar, polinomlar, ikinci dereceden denklemler, dörtgenler ve çokgenler, uzay geometridir.
Bu sürelerden de anlaşılacağı üzerine müfredat ileri düzey matematik konularına ağırlık vermektedir. 11. sınıfta öğrencilerin matematik dersleri geometri, cebir ve sayılar gibi alt başlıklar altında toplanmış ve kazanımlarda bunlara göre belirlenmiştir.
Parabol-1 | Parabol'ün Tanımı | 11.Sınıf Konu Anlatımı | Akademi Serisi - YouTube.
İlgili 16 soru bulundu
11. Sınıf Lise Matematik müfredatı 1. dönem ve 2. dönem olmak üzere toplamda 7 tane ünite ve 15 adet konudan meydana gelmektedir. Konuları daha iyi anlamak için 11. sınıf Matematik 11. Sınıf Matematik Yardımcı Kitaplar kategorimizden kitapları temin ederek bu konularla ilgili testleri çözebilirsiniz.
Eşit ağırlık bölümü lise dersleri
Eşit ağırlık bölümünü seçtiğin takdirde 11. sınıftan itibaren ağırlıklı olarak Dil ve Anlatım, Türk Edebiyatı, Matematik, Coğrafya, Geometri, Tarih, Felsefe, İngilizce derslerini görürsün.
TYT Matematik konuları: Temel Kavramlar, Sayı Basamakları, Bölme ve Bölünebilme, EBOB – EKOK, Rasyonel Sayılar, Basit Eşitsizlikler, Mutlak Değer, Üslü Sayılar, Köklü Sayılar, Çarpanlara Ayırma, Oran Orantı, Denklem Çözme, Problemler, Kümeler – Kartezyen Çarpım, Mantık, Fonskiyonlar, Polinomlar, 2.Dereceden Denklemler, ...
Sayısal bölüm dersleri lisede matematik, geometri, fizik, kimya, biyoloji olmak üzere 5 tanedir.
Matematikte, bir polinom belirli sayıda bağımsız değişken ve sabit sayıdan oluşan bir ifadedir. Polinom kendi içinde toplama, çıkarma, çarpma ve negatif olmayan sayının üssünü alma işlemlerini kullanır. Örnek olarak tek bilinmeyenli bir polinom olan x2 − 4x + 7, ikinci dereceden bir polinomdur.
Belirli bir sayıdaki bağımsız bir değişken ile sabit bir sayıdan oluşan denklemler polinom olarak ifade edilmektedir. Bir polinomda, toplama, çarpma, çıkarma, pozitif sayıların üssünü alma gibi işlemler kullanılabilmektedir. Örneğin; x2-5x+10 ifadesi ikinci dereceden bir polinom olarak ifade edilebilir.
İki polinom toplanırken; dereceleri aynı olan terimlerin katsayıları kendi aralarında toplanır, o terimin kat sayısı olarak yazılır. İki polinom çıkarılırken; dereceleri aynı olan terimlerin katsayıları kendi aralarında çıkarılır, o terimin katsayısı olarak yazılır.
11.sınıfta öncelikli olarak AYT yani 11.sınıf konularına odaklanmalıyız. Aktif ilerleyen konular 11.sınıf konuları olduğundan ayrıca okuldaki yazılı, sözlü vb. sınavlar da 11. sınıf konularından yapıldığından bizim 11.sınıf konularına odaklanmamız gerekiyor.
Hectopat. TYT (Temel Yeterlilik Sınavı) ve AYT (Alan Yeterlilik Sınavı) üniversiteye geçiş için girilmesi gereken sınavlardır. TYT genelde 9 ve 10. sınıf konularından; AYT ise 11 ve 12. sınıf konularından oluşur.
Günde 5-6 saat çalışma ile TYT kimya 1.5 ay, fizik 1 ay veya daha kısa, matematik 2.5 ay ve diğerleri de 1-1.5 ay aralığında biter. En uzunu matematik.
TYT'de 50 Net Kaç Puan Getirir? TYT'de 50 net 294,426 puan getirir. 2021 ve 2022 yılında düzenlenen TYT verilerine göre 50 net ile aşağıdaki puanlar alınır. Puan hesaplamalarında diploma notu 60 puan ve OBP (ortaöğretim başarı puanı) diğer adıyla okul puanı ise 300 olarak kabul edilmiştir.
1 Günde kesinlikle biter.
Bir polinomda yerine konduğunda polinom değerini sıfır yapan değerlere polinomun sıfırları denir. ÖRNEK: polinom değerini sıfır yaptığı için polinomun bir sıfırıdır.
Fen Lisesinde hafta içi her gün 8 ders saati olmak üzere, haftada toplam 40 ders saati vardır.
Eşit ağırlık bölümü yaygın olarak TM kısaltmasıyla bilinir. Türkçe-Matematik derslerinin baş harfi olan TM kısaltması, eşit ağırlık bölümünü ifade eder. Lise öğrencileri lise 3.sınıfta eşit ağırlık ya da sayısal bölümlerinden birisini tercih ederek eğitim hayatlarına devam eder.
Bu bölümü seçen öğrenciler sayısal derslerin yoğun olduğu bir müfredat ile eğitim alırlar. Lise sayısal dersler diğer alanlara nazaran öğrenciler tarafından zor olarak nitelendirilir. Lisede sayısal bölüm dersleri zor olarak kabul edildiğinden bu bölümü seçecek öğrencilerin dikkatli olması gerekir.
Alan seçimi 10. Sınıfın ikinci yarı yılında yapılmaktadır ve 11 ile 12. sınıf dersleri ağırlıklı alan derslerinden oluşmaktadır.
puanının en az 70, olması gerekir. 10. ve 11. sınıflarda öğrencinin en fazla alt sınıflardaki sorumlu dersleriyle beraber 6 tane zayıf ders ile bir üst sınıfa devam edebilir.
Anadolu Lisesinde hafta içi her gün 8 ders saati olmak üzere, haftada toplam 40 ders saati vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri