Polislerin şark görevi daha tehlikeli bir yerde yapılmışsa Batı'daki tercihine genellikle ilk sırada yerleşir. Şarkını daha az tehlikeli yerlerde yapan Polisler ise genellikle 2. ya da 3. tercihine yerleşir. Fakat Batı'dan sonra tekrar şark görevine gitmek baştaki gibi 2 yılla sınırlı değildir, daha uzun sürmektedir.
Bölge (Doğu) şeklindeki (2) Bölge uygulaması aynen devam ettirilmiştir. Batı ve Doğu illeri kendi arasında gruplara ayrılmamıştır. 2-) 1. Bölge (Batı) illerinde zorunlu görev süresini doldurduktan sonra uygulanan rotasyon (zorunlu yer değişikliği) uygulaması yürürlükten kaldırılmıştır.
Yönetmeliğe göre, gelecek yıl yürürlüğe girecek "şark hizmeti" yerinin 4 bölgeye ayrılmasını öngören uygulama kaldırıldı. Halen uygulanmakta olan 1. bölge (batı) ve 2. bölge (doğu) şeklindeki iki bölge uygulaması devam edecek.
Hizmet süresi 6 yıl olan birimlerde 4 yıl, Hizmet süresi 5 yıl olan birimlerde 3 yıl, Hizmet süresi 4 yıl olan birimlerde 2 yıl, Hizmet süresi 3 ve 2 yıl olan birimlerde 2 yıl görev yapmasında durumunda ikinci şark görevini tamamlamış sayılacaktır.
Polislerin atanmasından 2 yıl sonra zorunlu olarak yapılması gereken bir görev olan şark hizmeti genellikle doğu illerine atanarak yapılır. Kişi 2 yılın sonunda ya tercihini yapar ya da ipka vererek görevini erteler. İpka; o yıl içinde mazeret sunarak şark görevini ertelemektir.
İlgili 41 soru bulundu
Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) mezunu Teşkilat mensuplarının muvafakat işlemleri 3201 Sayılı Emniyet Teşkilat Kanununun Ek-24'üncü maddesinde belirtilen "Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde Eğitimlerini başarı ile tamamlayanlar, Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarına aday Polis Memuru olarak atanırlar.
Normal şartlarda iki kez şark yapma zorunluluğu bulunan polis memurları için yeni döneme geçildiğini açıklayan Bakan Soylu, şark sürelerinin birleştirilebileceğini duyurdu. Buna göre şarka giden polis memuru iki şarkı bir arada yapmak isterse buna imkan tanınacak.
Bu değişiklikle birlikte, polis artık kendi memleketine tayin isteyebilecek. Memurların tamamı, nüfusuna bakılmaksızın, nüfusa kayıtlı oldukları il ve ilçelere atanabilecek.. Değişiklikle, Yönetmeliğin “Memurun Yer Değiştirme Suretiyle Atanamayacağı Hizmet Yerleri” başlıklı maddesi kaldırıldı.
Toplam hizmet : 16 yıl 10 ay.
Bu hizmet süresine göre kademeli geçiş tablosunda 49 yaş şartına tabi olacaksınız. Yani 25 yıllık hizmet süresini ve 49 yaşı tamamlayarak emekli olacaksınız.
Polislerin şark görevi kapsamında bulunan iller; Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van ve ilçeleridir.
Her türlü alkollü içki ve keyif verici maddenin kullanılması, taşınması, okula getirilmesi, kurumda muhafaza edilmesi yasaktır. giremezler. Elektrik, kalorifer, radyo, televizyon, bilgisayar, telefon, ses yayın vb. cihazlar ve tesisler ile izinsiz ve yetkisiz olarak oynamak ve bunları kurcalamak yasaktır.
Bu düzenlemenin yasalaşması halinde aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 11 bin 848 liradan 22 bin 17 liraya yükselecek. Yeni düzenlemeyle 1/4 derecesindeki öğretmen maaşı 26 bin 654 liraya, 8/1 derecesindeki polis maaşı 29 bin 525 liraya, 1/4 derecesindeki uzman doktor maaşı 54 bin 959 liraya çıkacak.
Polislerin ilk atamaya hak kazandığı dönemden itibaren eş tayini isteme hakkına sahiptir. Polis atama dönemleri standart olarak yılda iki kere olmakla birlikte Mayıs ve Haziran aylarında gerçekleştirilir. Polislerin standart atama dönemleri dışında mazeretli atama dönemleri bulunmaktadır.
Bayan Polisler Doğu, Şark Görevi Yaparlar mı? Kadın polisler de şark görevi yapmaktadır. Burada erkek / kadın polis ayrımı yoktur.
Bakanlığımızca hazırlanan "Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre, gelecek yıl yürürlüğe girecek "şark hizmeti" yerinin 4 bölgeye ayrılmasını öngören uygulama kaldırıldı.
Personel, İstanbul, Ankara ve İzmir dışında kendisinin ve eşinin nüfusa kayıtlı olduğu yerde görevlendirilmeyecek. Belirlenen 4 bölgede görev yapmış olan personel ise 5. görev yerini kendisi tercih edebilecek. Hali hazırda görev yapmakta olan personel, hizmet süresi artan bölgelerde, bu artıştan etkilenmeyecek.
Eski polisin dul eşi ister çalışsın ister çalışmasın, %75 oranında dul aylığı alıyor. Yeni polisin dul eşi çalışırsa aylığı %50'ye düşecek.
Haftalık izin diye bir şey yok yani.
POMEM için (18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla) sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle erkek ya da kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak şartı koşulmuştur.
MADDE 7- Genel Müdürlük merkez, taşra ve merkeze doğrudan bağlı taşra kuruluşlarının kadrolarında geçerli olmak üzere personelin atanamayacağı yerlere ilişkin hususlar aşağıda belirtilmiştir. a) Personel, nüfusa kayıtlı olduğu yere atanamaz. Bayan personel için evlenmeden önce nüfusa kayıtlı olduğu yer esas alınır.
Sigortalılık Süresi: Polislerin emekli olması için bir diğer önemli kriter de sigortalılık süresidir. Polis memurlarının en az 25 yıl sigortalılık süresine sahip olmaları gerekir. Hizmet Süresi: Emeklilik için gereken hizmet süresi de en az 15 yıl olarak belirlenmiştir.
Bu konuda herhangi bir polis memuru bulunduğu birim itibarıyla farklı bir yerde sivil polis olarak mesleğine devam edebilir. Sivil polis olmak için herhangi bir rekabet ve şart bulunmaz. Buradaki temel unsur emniyet teşkilatı bünyesinde polis görevini gerçekleştirmektir.
İLK ATAMA YERLERİ BATI İLLERİ OLACAK!
Yeni mezunların ise ilk atama yerleri batı illeri olacak. Mesleğe önce batı illerinde başlayan personel, görev yapmakta olduğu ilin süresi bitmeden atamaya tabi olmayacak, görev süresini bitirmesinin ardından bu durumda olanlar 2. bölge (şark) illerine atanacak.
Polis karakolları, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı olup, toplumsal olaylara müdahale etmeyi ve güvenliği sağlamayı görev edinmektedir. Bu nedenle 7/24 hizmet anlayışına sahiptir.
bende polisim şark görevi bölgelere göre değişiyor,mesela doğu anadolu 3 yıl ,akdeniz 10 ,iç anadolu 5 yıl diye... Her meslekte olduğu gibi polislikte'de yükselme gayet tabi olabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri