Kısaca bir polis memuru meslekte 10. yılına kadar 20 gün, meslekteki 10. yılından sonra 30 gün izne sahip olur.
Emniyet teşkilatında en iyi mesai olarak bilinen çalışma düzeni 12-24 sistemi. 12 saat çalışma 24 saat dinlenme şeklindeki bu sistemde polis memuru hafta izni kullanmıyor ve haftada 60 saat çalışıyor. Bundan daha beteri ise 12-12 mesaisi olarak ifade edilen 12 saat çalışma 12 saat dinlenme düzeni.
Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı tüm il ve ilçe merkezlerinde kurumun hizmeti hafta içi her gün saat 08.30 ile 17.00 arası faaliyet göstermektedir. Emniyet Müdürlüğü Cumartesi ve Pazar Günleri Açık Mı? Hafta sonları ise kurum kapalı olmaktadır. Ayrıca kurum öğle zamanlarında da öğle tatiline girmektedir.
CEVAP: Devlet Memuru Memuriyette 10 hizmet yılını doldurduğunda 30 gün yıllık izni hak eder.
BBC Türkçe'ye konuşan polisler, yeni yapılacak bir kanun ile polislerin çalışma saatlerinin haftalık 40 saat olarak kanunda açıkça belirtilmesini ve seferberlik harici hiçbir inisiyatif ile bu hakkın kısıtlanmamasını talep ediyor.
İlgili 31 soru bulundu
Bu düzenlemenin yasalaşması halinde aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 11 bin 848 liradan 22 bin 17 liraya yükselecek. Yeni düzenlemeyle 1/4 derecesindeki öğretmen maaşı 26 bin 654 liraya, 8/1 derecesindeki polis maaşı 29 bin 525 liraya, 1/4 derecesindeki uzman doktor maaşı 54 bin 959 liraya çıkacak.
POlise hergün tatil. Yıllık izin sayısı mesleğe başlanınca ilk 5 sene 20 gün sonra 30 gün ömür boyu bu 20 ve 30 gün harici tatil yok 12-12 12-24 12-36 olarak çalışılır hafta sonu bayram seyran kar tatili yarı yıl tatili 3 ay tatili resmi tatiller gibi tatil günleri yok.
Evlilik izni 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 104. maddesine istinaden kendisinin veya çocuğunun evlenmesi halinde memura 7 gün verilir.
Ancak randevulu kişilerin sayısı fazla olduğu için randevusuz kişilere zaman kalmama durumu yaşanmaktadır. Bu nedenle Emniyet Müdürlüğü'ne gidecek olanların hafta için randevu alarak gitmesi önemli bir husustur. Emniyet Müdürlüğü, hafta sonu hizmet vermemektedir.
Ancak, durum polisler için hiç te öyle değil. Polisler, bayram ve resmi tatil demeden ve hiçbir farklı ücretlendirmeye tabi olmadan ya da dinlenme süresi daha sonra dahi kullandırılmadan çalışmaya devam ediyor.
Polisler sunulan hizmetin gereği olarak 24 saat esasına göre hizmet vermektedir. 24 saat hizmet sunmanın bir gereği olarak da vardiya sistemi ile görev yapılmaktadır.
Yaş Şartı: Polis memurlarının emekli olabilmeleri için yaş sınırını tamamlamış olmaları gerekir. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na göre, erkek polisler 25 yıl sigortalılık süresi ve 52 yaşını doldurmaları halinde emekli olabilirken, kadın polislerde bu yaş sınırı 50'dir.
Bu şekilde ara verme, bir haftada üç gün veya daha fazla olacak olursa ara verilen süre yarıyıla eklenir. Bu durumda eğitim-öğretimine ara verilen yüksekokulun çalışma takvimi yeniden düzenlenir. MADDE 10 – (1) Öğrencilerin yüksekokula yatılı olarak devam etmeleri zorunludur.
Yazıya göre polisler 8/24 ve 12/36 çalışma sisteminde çalışacak.
İstirahat raporları ve Refakat İzni konulu 31 sayılı genelgenin 11. Maddesinde; istirahat raporu memurun görev yaptığı biriminde izin vermeye yetkili kılınan birim amiri tarafından hastalık iznine çevrilmedikçe memur il dışına çıkmamalıdır '' hükmüne yer verilmiştir.
108 inci maddenin (E) bendinde: " E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.
Buna göre adayların öğrenim sırasında evlenmeleriyle ilgili kısıtlamalar kaldırıldı. POMEM ve PMYO'ya girişte, adaylarda aranacak şartlardaki 'adayın kendisinin ve evli ise eşinin' ibaresi yürürlükten kaldırıldı.
Ön Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) eğitimi 12 ay, Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (PMEM) eğitimi ise 16 ay sürmektedir. Polis Meslek Yüksekokullarında ise eğitim süresi 4 yıldır.
Daimi evci izni: Öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü fakültenin il sınırları dahilinde anne, babasının veya eşinin ikamet ettiği belirlenenlere, eğitim-öğretim yılı boyunca anne, babasıyla veya eşiyle sürekli kalması için verilen izni ifade eder.
Kadın memura doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilir. Çoğul gebelik halinde, doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta süre eklenir.
Genellikle de bu süre 5 gündür. Bu nedenle de birçok çalışan, kanunlar ile belirlenen düğün izninin 5 gün olduğunu zanneder. Ancak yasal olarak böyle bir durum söz konusu değildir. Kısacası iş sözleşmesi ile belirlenmediği takdirde işveren olarak 3 günden fazla izin verme yükümlülüğünüz yok.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 102 nci maddesi gereği, hizmeti 1 (bir) yıldan 10 (on) yıla kadar (on yıl dâhil) olanlar için yirmi gün, hizmeti 10 (on) yıldan fazla olanlar için otuz gün yıllık izin verilir.
Türkiye'de Polisin Ömrü 55.9 Yıl!
En İyi Cevaplar. 12-12 çalışma sistemi, 12 saat çalışma 12 saat dinlenme şeklindedir. Yani Sabah 8'de göreve başlayan polis akşam 8'de 12 saatlik görevi biter. 12 saat dinlenerek sabah 8'de tekrar göreve gelir.
"Ancak, kadın memurlara; tabip raporunda belirtilmesi hâlinde hamileliğin yirmi dördüncü haftasından önce ve her hâlde hamileliğin yirmi dördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki iki yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri