Polonya çalışma vizesi ile Almanya'da çalışmak mümkün değildir. Polonya çalışma vizesi, sadece ülke sınırları içinde çalışılması için verilir.¹⁰ Çalışma izni verilen şirketten ayrılmak isterseniz yeni çalışma izni için başvurmanız gerekir.
Polonya çalışma vizesi ile hangi ülkelere gidilir? Almanya, Polonya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Polonya, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Polonya, İzlanda, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.
Polonya'da çalışmak ve yaşamak isteyen yabancıların başvuru yapması gereken geçici oturum başvuru türüdür. Yabancılar kanununa göre çalışma amacıyla Polonya'da oturum başvurusu yapan yabancılara en fazla 3 yıl süreyle oturum izni verilir.
Polonya Schengen Bölgesi üyesi olduğu için Polonya C tipi vizeye sahip kişi, seyahatini Polonya'dan başlatmak kaydıyla vize süresi dahilinde diğer Schengen ülkelerini de ziyaret edebilir.
Örneğin; Polonya vizesiyle Almanya'ya iltica ettiğiniz takdirde Almanya, başvuru tarihinden 3 ay içerisinde Polonya'ya sizi iade etme ve kabul etmesi için talep yazısını göndermesi gerekir.
İlgili 19 soru bulundu
Ulusal Vize (D Tipi) ile Almanya'ya girebilir ve ardından Almanya'ya iltica başvurusunda bulunabilirsiniz. İltica başvurunuzun olumlu sonuçlanıp sonuçlanmayacağı, kendi ülkenizdeki koşullara bağlıdır. İltica etme olasılığı olan kişilere genellikle ilk etapta vize verilmez.
Sadece Polonya'da geçerli 1 yıllık sağlık sigortası. Bu evraklar temel evraklar olup, göçmenlik ofisi başvuru sırasında veya sonrasında sizden ek evraklar talep edebilmektedir. Oturum izni başvuruları en az 1 ay içinde kararla açıklanır ve başvuru sahibine tebliğ edilir. Bu süre 3 veya 5 aya kadar çıkabilmektedir.
Polonya Öğrenci Vizesi | D Tipi Ulusal Öğrenci Vizesi
· Buna ek olarak, her bir 180 günlük süre boyunca, Schengen üyesi devletlerin topraklarına giriş tarihinden itibaren, diğer Schengen ülkelerinin topraklarında 90 günü geçmemek koşuluyla seyahat edilebilir.
Polonya'da oturum izni almak için; Kesintisiz olarak en az 5 yıl boyunca yasal göçmen statüsünde yaşamış olmak gerekmektedir. Schengen ülkelerine giriş izninin yasaklanmamış olması gereklidir. Polonya'da geçici olarak oturma iznine sahip olmak isteyenlerin ise D tipi vizeye sahip olması gerekmektedir.
A1 TRANSFER KAĞIDI
Bu, işverenin net karı artırmasına ve düzenleyici makamlara karşı sorumluluğu en aza indirmesine ve çalışanın 3 ay boyunca Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde yasal olarak kalmasına ve çalışmasına ve ücret ödeme garantisi ile çalışmasına izin veren bir belgedir.
Polonya çalışma vizesi ile Almanya'da çalışmak mümkün değildir. Polonya çalışma vizesi, sadece ülke sınırları içinde çalışılması için verilir.¹⁰ Çalışma izni verilen şirketten ayrılmak isterseniz yeni çalışma izni için başvurmanız gerekir.
ABD Başkanı Donald Trump, Polonya'yı Vize Muafiyet Programına resmen eklediklerini açıkladı. Polonya vatandaşları 90 güne kadar iş veya turistik amaçla ABD'ye yapacakları seyahatlerde, vizeye ihtiyaç duymayacak.
Bu izin, Polonya'da eğitimine devam eden yabancılara ve Lehçe dilinde hazırlık kursuna devam eden yabancılara da verilir.
Bu zincirin dışında çalışamazsınız. Örneğin Polonyalı bir şirket sizi kiralayıp Polonya'da oturma izni verdiyse bu şirket sizi Hollanda'ya gönderebilir. Hollanda'da çalıştığınız sürece sizi gönderen şirkete bağlı kalacaksınız.
Amerika ve İngiltereye gidemezsiniz schengen ile ayrıca vize başvurusu yapmanız gerekiyor.
Uzun Süreli AB Oturma İzni (Zezwolenie na pobyt rezydenta długoterminowego UE)'ne başvuru yapabilmek için başvuru tarihinden önce 5 yıl boyunca kesintisiz bir şekilde Polonya'da ikamet etmiş olmak gerekmektedir. Bu izin, yabancılara Polonya'da uzun vadeli bir yaşam ve çalışma olanağı sunar.
Oturum izni seyahat edilecek ülkede, vize veya vize muafiyetinin tanıdığı süreden ya da 90 günden fazla kalacak kişilerin alması gereken bir izindir. Kişiler, sadece oturum amacıyla seyahat edecekleri ülkede bulunacak ve bu süre zarfında çalışmayacaklarsa oturum iznine başvurmalıdır.
Evlilik 3 yılını doldurduğunda ve Polonya' da kesintiniz en az 2 yıl Oturum İzni ( Oturum Kartı) alınarak ikamet edilmesi durumunda, Yabancı, Polonya Daimi Yerleşim İzni ( Daimi Yerleşim Kartı) başvurusu hakkı kazanır.
İkamet tezkeresi geçerli pasaport veya pasaport yerine geçerli seyahat belgesi ile birlikte ibraz edilmesi halinde yabancılara Türkiye'ye vizesiz giriş hakkı tanımaktadır.
Bahsi geçtiği üzere Polonya D tipi Ulusal vize, Schengen vizesi başvuru tipi olarak benzese de tamamen birbirinden ayrıdır. Schengen Avrupa Birliği ve Schengen, üye devletler arasında sınır serbestliği sunarken Ulusal D tipi vizelerde sadece başvuru yaptığınız ülkenin vizesi verilir.
Ulusal vize başvurusunun işlem süresi genellikle 8-10 haftadır, fakat bazı münferit durumlarda daha uzun sürebilir. Bunun nedeni ise, çoğunlukla Almanya'daki yetkili yabancılar dairesinin onayının gerekmesidir. Bunun için dosyanız Almanya'ya gönderilir. Vize bölümü ancak bu onay geldikten sonra vizenizi düzenleyebilir.
Schengen vizeleri için en kolay yol olarak iDATA bürolarında başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuru formları iDATA veya dış temsilcilikler tarafından ücretsiz olarak verilir veya internetten indirilebilir.
Bunların tümü Avrupa ülkeleri olarak dikkat çekmektedir. Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, İtalya, İzlanda, Almanya, Yunanistan, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, Malta, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Norveç, Portekiz, Polonya, Lihtenştayn gibi ülkelere gidilebilir.
Polonya Aile Birleşimi Vizesi, Türkiye'de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Polonya'da yaşayan eşlerinin veya çocuklarının yanına yerleşmesi veya Türkiye'de yaşayan reşit olmayan çocuklarını Polonya'ya alması için başvurması gereken vizedir.
Polonya çalışma izni başvuru takibi nasıl yapılır ile birlikte Polonya'da yasal olarak çalışmak isteyen kişiler konsolosluk üzerinden alınması zorunlu olan Polonya çalışma vizesi en erken 15 gün içerisinde çıkmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri