Açılımı araştırılan kısaltmalardan bir tanesi de POMEM kısaltmasıdır. POMEM'in açılımı ise karşımıza "Polis Meslek Eğitim Merkezleri" şeklinde çıkmaktadır.
Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlükleri.
POMEM ya da Polis Meslek Eğitim Merkezi, Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere meslek eğitimi veren eğitim öğretim kurumlarıdır. 2 yıllık yüksekokul mezunlarından ve 4 yıllık fakülte mezunlarından aranılan niteliklere sahip olanlara yapılan sınavlarda başarılı olan adaylara, 6 ...
Lise, lisans ya da ön lisans mezunu olan kişiler POMEM için başvuruda bulunabilir. Ayrıca yurt dışında bir okuldan mezun olunması halinde denklik belgesinin gösterilmesi gerekir. En az lise mezun olan kişiler polis memuru olarak atanabilmek için POMEM'e başvuru yapabilir.
Ön Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) eğitimi 12 ay, Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (PMEM) eğitimi ise 16 ay sürmektedir. Polis Meslek Yüksekokullarında ise eğitim süresi 4 yıldır.
İlgili 19 soru bulundu
Askerliğini henüz tamamlamış olan polis adaylarında ise, 26 yaşından henüz gün almamış olması aranır. Kadın adaylarda da başvuru yapacak olan kadınların, 18 yaşlarını doldurması ve 24 yaşından daha gün almamış olması şartı aranır.
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre, 2023'te yapılacak Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) müracaatlarında, 30 yaş olarak belirlenen ve 1 Ocak 1994 tarihi ve sonrasında doğanlara tanınan başvuru hakkı, 1 Ocak 1993 tarihi ve sonrasında doğanların da müracaat etmesini sağlayacak ...
POMEM' den mezun olan öğrenciler Emniyet Teşkilatının çeşitli birimlerine aday polis olarak atanabilir. Adli Bilimler Enstitüsü (ABE): Adli Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi Başkanlığı'nın ihtiyaç duyduğu alanlarda öğretim elemanı ve uzman personel yetiştirir.
Öğrenci müracaat tarihinden itibaren iki (2) aylık süre dolmadan evlenemez. Yapılacak soruşturma sonucuna göre öğrencilerin evlenmelerine POMEM Müdürünün onayı ile izin verilir.
Polislik sınavlarını başarı ile tamamlayan adaylar polis olmak için eğitim almaya hak kazanmaktadır. Polislik sınavlarına başvurmak isteyen adayların en lise mezunu olmaları gerekmektedir. Ek olarak polis olmak isteyen kişilerin üniversiteye giriş sınavlarında barajın üstünde puan almaları gerekmektedir.
KPSS 2023 POLİSLİK ATAMA PUAN TÜRÜ
Lisans mezunlarının Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde polis olarak görev alabilmesi için KPSS puan şartı aranır. Polislik başvuruları için KPSS P3 puan türü dikkate alınmaktadır. KPSS P3 puanı ile POMEM ve PAEM'e başvuru yapılabilir.
Önlisans ve Lisans Mezunu Polis Olma Şartları
Önlisans veya lisans mezunu olup polis olmak isteyen adayların izlemesi gereken süreçler lise mezunlarına göre farklıdır. Lisans veya önlisans mezunlarının POMEM'e kabul edilmeleri gerekmektedir.
Dönem POMEM (polis alımı) başvuruları için süreç sürmeye devam ediyor. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama sonrasında, 10 bin polis alımı için başlatılan süreç 10 bin 600 polis alımı olarak güncellendi ve kontenjan artırıldı.
POMEM fiziki yeterlilik sınavı; sıçrama, lastikten geçme, ağırlık taşıma, takla, slalom koşusu ve engel etabından oluşmaktadır. Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve polislik kadrosunda çalışan kişiler PÖH olmak için başvuru yapabilmektedir.
Amir hükümler gereğince Polis Meslek Yüksekokulu ve Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden değişik sebeplerle işlemleri tamamlanan öğrenciler (disiplin, sağlık, ders ve sınav işlemleri, mahkeme kararıyla dönen vb.) 01 Mart 2023 tarihinde sınava tabi tutulmuştur.
a) Birinci sınıfta %50'si, b) İkinci sınıfta %55'i harçlık olarak verilir. (3) PAEM, POMEM'de öğrenim gören öğrencilere (6.528) gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarın % 70'i kadar harçlık verilir.
Polis Akademisi mezunu komiserlerin rütbe bekleme süresi 4 yıldır. Ayrıca, PMYO veya POMEM mezunu olan veya herhangi bir lisans programı mezunu olan kişiler de meslek içi sınavlara girip sınavı kazandıktan eğitime tabi tutulup komiser yardımcısı olarak rütbe alabilirler.
MADDE 7 – (1) POMEM'lerde eğitim-öğretim süresi mezun olma esası ile en az (Değişik ibare:RG-6/1/2017-29940) dört aydır. Eğitim-öğretim ile sömestr izninin; süresi, başlama ve bitiş tarihleri Başkanlıkça belirlenir. Eğitim-öğretimin başlangıcında öğrencilere Başkanlıkça belirlenecek süreyle intibak eğitimi yaptırılır.
POMEM BAŞVURU ŞARTLARI 2023
POMEM, her sene İçişleri Bakanlığı'nın belirlediği bir taban puanı ile KPSS'ye giren adayların bu şartı sağlamasıyla başvuru yapması halinde değerlendirilerek alım yapmaktadır.
Yeni polis aylığı son memur zammı ile birlikte güncellendi. Yeni polis memuru 2023 yılında 27.960,00 TL maaş almaktadır. Bekar veya evli olması, görev yeri ve diğer etkenlere bağlı olarak yapılacak ek ödemeler de paylaşılan maaşa eklenmektedir.
Slalom etabında ilk dört slalom çubuğunun arkasından dolaştıktan sonra diğer etaba geçen adaya ceza karşılığı olarak bitiş süresine 4 (dört) saniye ilave edilecektir. Slalom çubuklarının bulunduğu parkuru hiç yapmadan geçmesi halinde aday, diskalifiye edilerek elenecektir.
Polislik Meslek Yüksekokulu'na (PMYO) başvurabilmek için ham puanın 250 ve üzeri olması gerekmektedir. TYT sınavından 250 puan ve üzeri alan herkes PMYO'ya başvuru yapabilir. PMYO başvurusunun ardından adaylar sırasıyla ön sağlık, fiziksel yeterlilik sınavı ve sözlü mülakat sınavlarına alınır.
c) KPSS'de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Lisans mezunları için 2021 veya 2022 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2022 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (65,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak. ...
Polis Olmak İçin Boy/Kilo Sınırı Var MI? Polis olabilmek için erkeklerde en az 1.67 cm, kadınlarda ise 1.62 cm'den kısa olmama şartı aranmaktadır. Bunun yanında boy kilo orantısı anlamına gelen, beden kitle indeksi de 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmalıdır.
Polislik Meslek Yüksekokulu'na (PMYO) başvurabilmek için ham puanın 250 ve üzeri olması gerekmektedir. TYT sınavından 250 puan ve üzeri alan herkes PMYO'ya başvuru yapabilir. PMYO başvurusunun ardından adaylar sırasıyla ön sağlık, fiziksel yeterlilik sınavı ve sözlü mülakat sınavlarına alınır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri