Kaplama dişlerin rengi değişmez, sararma olmaz.
Tıpkı doğal dişlerde olduğu gibi, porselen diş kaplamalarında da sararma ve bozulma görülebilir.
Porselen kaplamalar, kullanışlıdır. Çünkü kısa sürede sararmaz ve lekelenmezler. Doğal dişleri taklit ederek, çiğneme ve konuşma fonksiyonunu da sağlarlar.
Porselen doğal diş minesi gibi görünse de gözenekli yapısı yoktur. Aslında porselen tamamen gözeneksizdir tıpkı cam gibi. Pigmentler basitçe kayar. Bu nedenle, siz ve diş hekiminiz kaplamalarınızın rengini seçtikten ve sizin isteklerinize göre özel olarak hazırlandıktan sonra porselen asla renk değiştirmeyecektir.
Porselen kuronlar, venerler ve kompozit dolgular ağız içinden çıkarılamadıkları için beyazlatılmaları ne yazık ki mümkün değildir. Dişleri beyazlatmak için kullandığımız beyazlatma jelleri sadece doğal dişlerde etki gösterir, porselen yüzeylerde beyazlatma etkileri mevcut değildir.
İlgili 17 soru bulundu
Leke tutmazlar.
Zamanla rengi bozulabilen doğal dişlerimizden farklı olarak porselen veneer dişler genellikle renklerini kaybetmezler. İnanılmaz diş gücü ile son derece sürdürülebilirdirler.
Bütün kalıcı beyazlatma yöntemleri doğal diş yapısı üzerinde çalışırlar. Bu demek olur ki porselen kaplama kuron ve köprüler veya dolgular beyazlamazlar. Yeni beyazlamış dişinizin rengine uyması için bütün bunların değişmesi gerekebilir.
A1: Bu renk tonu, dişlerin en açık ve en beyaz rengini temsil eder. Genellikle "beyazlatılmış" dişler için kullanılır. A1 tonu, estetik diş restorasyonlarında tercih edilen bir renk tonudur.
Porselen diş kaplamaların çoğu ortalama 10 sene kadar rahatlıkla kullanılabilir. Porselenin ömrü, ağız bakımının özeniyle doğru orantılıdır. Ne kadar iyi bakılırsa kullanım ömrü o kadar artar. Eskiyen porselen kaplamalar, zamanla ağızda problemler oluşturabilir.
Porselen kaplamaların ömrü, uzmanlar tarafından ortalama olarak 5 ila 10 yıl kadar nitelendirilmektedir. Kaplamanın kalıcılık oranı kişinin ağız ve diş sağlığına ne kadar önem verdiği ile ilgilidir. Porselen kaplama aşınmaya karşı dayanıklı bir yapısı vardır ancak zaman içerisinde bakım gerektirir.
Kaplama yapıldıktan sonra çok sert gıdalar yerine biraz daha yumuşak besinler tüketmeye özen göstermek uyum sağlamaya yardımcı olacaktır. Porselen diş kaplamalarında da orijinal dişlerdeki gibi fırçalamaya özen göstermek gerekmektedir.
2023'te porselen diş maliyetleri genellikle 3.000 TL ile 7.000 TL arasında değişiklik gösterebilmektedir. Ancak bu fiyatlar diş durumuna, tedavi ihtiyacına ve hasta beklentilerine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. En doğru bilgi için bir diş hekiminin değerlendirmesi tavsiye edilir.
Doğal dişlerdeki gibi, çay, sigara vb. etkilenmez.
Zirkonyum Diş Sararır Mı? Diş Estetiği Zirkonyumlara ya da hiçbir porselene beyazlatma işlemi uygulanamaz, beyazlatma tedavilerinden etkilenmezler. Aynı şekilde sararmazlar. Çünkü pürüzsüz ve kaygan yüzeyleri olduğu için hiçbir şekide renklendirici ajanlar yüzeylerine tutunamazlar.
Porselen kaplama işlevsel olarak başarılıdır ve dişleri korur, fakat estetik açıdan doğallıktan uzak bir görünüm sunmaktadır. Doğal diş yapısı daha saydam ve şeffafken, porselen kaplamanın en büyük dezavantajı daha mat ve opak bir yapıya sahip olmasıdır.
Söz konusu diş kaplama olduğu zaman hastalar, porselen diş mi, zirkonyum diş mi sorusu en çok sorulan soruların başında gelmektedir. Estetik görünüm sağlaması ve diş eti için faydalı olduğundan dolayı daha çok zirkonyum diş kaplamalar daha çok tercih edilmektedir.
Porselen diş fiyatları 2021 yılı itibariyle ortalama 2.000 TL ile 4.000 TL arasında değişebilmektedir. Tam fiyat ancak doktor kontrolünden sonra belirlenmekle birlikte, hastanın şikayetçi olduğu rahatsızlık, hastanın diş / ağız yapısı ve tedavi sonrası beklentisine göre değişkenlik gösterebilmektedir.
Porselen dişlerin temizliği için özel ürünler kullanmanız gerekmez. Ancak dişlerinizi her yemekten sonra yumuşak bir diş fırçası ve uygun bir diş macunu ile fırçalamanız gerekir. Diş ipi ise dişler arasında kalan yiyecek artıklarını ve bakterileri temizlemek için idealdir.
Porselen diş kaplamaların ömrü yaklaşık 10 ila 12 yıl arasında değişir. Porselen diş kaplama tedavisinden sonra ağız ve diş bakımı doğru bir şekilde yapıldığı ve diş eti sağlığı korunduğu takdirde bu ömür uzatılabilir.
Porselen, altta bulunan metalin görüntüsünü yansıttığı için donuk ve mat bir görüntü verir. Alttaki metal, zamanla okside olduğu için, diş etinde de renklenmeye sebep olur. Metal, biyolojik dokularla (diş etiyle) uyumlu olmadığı için, zamanla diş eti sınırları da açılmaya başlar, ve bu bölgede yiyecek birikimi görülür.
Genel olarak sağlıklı dişler beyazımsı renkte olur tamamen bembeyaz olmazlar. Dişlerin rengi beyazdan sarıya kadar olan tonlarda değişiklik gösterir. Dişin renginin değişmesinin sebebi birçok şekilde olabilir. Dişlerin rengi dişlerin yaşına, beslenmeye, sigara kullanımı gibi faktörlere bağlı olarak değişir.
Zirkonyum Diş Tedavisi Hakkında En Çok Merak Edilen Sorular
Zirkonyum dişler, iyi bakıldığı takdirde sararma yapmaz.
KAPLAMA YAPILAN DİŞLER ÇÜRÜR MÜ? Bu soru hastalarımız tarafından bizlere en çok yöneltilen sorulardan biri. Yazımızın başında hemen bu sorunun cevabını verelim ,sonra nedenini niçinini açıklayalım istedik:Doğru yapılan,temiz bakılan kaplamalar ve köprülerin içindeki ayak diş diye tabir edilen taşıyıcı dişler, çürümez.
Özel yapıştırıcı içeriği ile doğal dişe sabitlenen zirkonyum kaplama, dişten düşme, yerinden oynama gibi durumlara neden olmaz. Tıpkı doğal dişiniz gibi rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Diş kaplaması yapılırken hekimin ve diş teknisyeninin dikkat etmesi gereken en önemli konulardan bir tanesi, yapılacak diş renginin ağızdaki diğer dişlerin rengi ile uyumlu olmasıdır. Kaplamanın rengi mevcut dişlerin rengine uyulmalıdır. Doğal dişler üzerindeki efektlerin, kaplama yüzeylerine de uygulanması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri