Eğer sabahları uyandığınızda içme suyunuza 1 çay kaşığı portakal kabuğu tozu eklerseniz, bağırsaklarınızı rahatlatabilirsiniz. Cilt maskelerine eklenen portakal kabuğu tozu sayesinde peeling etkisi oluşturabilirsiniz. Cildinizin daha iyi görünmesine ve temizlenmesine yardım edecektir.
Portakal kabuğu içerdiği C vitamini sayesinde bünyeyi güçlendirir ve kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlatır. Enfeksiyon hastalıklarına karşı bağışıklık sistemini güçlendirir. Solunum yolu hastalıklarından olan bronşite karşı etkilidir. Kötü nefes kokusunu giderir.
Nasıl kullanacağınıza gelirsek, hazırladığınız bu mis kokulu tozu yakıştırdığınız her türlü kek, kurabiye, bisküvi, revani, muhallebi gibi tatlı ve atıştırmalık tariflerinde kullanabilirsiniz.
Mide yanmasına iyi gelir; Portakal kabuğunda bulunan aktif bileşenlerin alkali etkisi vardır ve mide asidini azaltır. 🍊Smoothielere ekleyerek ya da çayını yaparak içmek, sindirimsel pH seviyesini dengeler. Aynı zamanda, sindirim problemleri yaşandığı sırada çok fazla asit oluşmasının önüne geçer.
Portakal kabuğu kurutma
Kuruduktan sonra rondodan geçirerek toz hale getirebilir, kek, sütlü tatlı, şerbetli tatlı, kurabiye tarifleri gibi tariflerinizde aroma verici olarak gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
Suyu ve portakal kabuklarını bir tencereye koyun ve kaynatın. Kaynamaya başlayınca içine çubuk ya da toz tarçını ekleyip 10 dakika kadar kaynatın. Kabukları süzdükten sonra çayı hafifçe soğumaya bırakın.
Birçok derde çare olan portakal kabuğu hazımsızlığa iyi geliyor ve kolesterolü önlüyor. Doğru şekilde kullanıldığında öksürüğü kesici etkiye sahip.
Portakal kabuğu yenilebilir. Hatta çoğu yemek yapan insanın da bildiği üzere, portakal kabuğu rendesi yemeklere çok güzel bir aroma sağlar. USDA verilerine göre 100 gram çiğ portakal kabuğu 97 kcal enerji sağlarken 10.6 gram diyet lifi içerir. Bunun yanında günlük C vitamini ihtiyacının %151'ini karşılar[1].
Bağırsak kurdu portakal kabuğu sayesinde vücuttan temizlenebilir. Portakal kabuğunu rendeleyip kuruttuktan sonra suyla beraber tüketmeniz önerilir. Antioksidan etkilere sahip olan portakal kabuğunu suyla karıştırıp içtiğinizde, bağırsaklarda oluşan hasarlar onarılır ve kurtların yayılması önlenir.
* İyi bir koku ve renk verici üründür. * Hazır paket edilmiş haldeki puding ve aşure gibi farklı tatlı çeşitlerinde kullanılabilmektedir. * Çay olarak ya da çay karışımları içerisinde aroma verici olarak kullanılabilir. * Bisküvi ve kek gibi yiyeceklerde kullanılmaktadır.
Kurutulmuş portakal kabuğu, taze portakal kabuğu kullanılarak kurutulup üretilen ve üretim sonucunda elde edilen ürünün öğütülmüş şeklidir.Taze portakal kabuğu kurutulmadan önce yaklaşık %80 civarında su içerir. Kurutma ile kurutulan taze üründeki su oranı çok düşük değerlere indirilir.
Portakal kabuklarını güzelce yıkayıp ince uzun şeritler halinde kesin. Ardından derin bir tencereye koyun, üzerine su aktarıp kaynamaya bırakın. Yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra süzerek suyunu akıtın ve yeniden tencereyi temiz soğuk suyla koyup kabukları kaynamaya bırakın.
E vitamini ve birçok benzersiz antioksidanla dolu olan iç kabukları doğrudan cilde uygulamak, iltihaplı durumları temizleyebilir, aynı zamanda kırışıklıkları ve yaşlılık lekelerini önlemeye yardımcı olur. İlk olarak portakal kabuklarını alın.
Norveç'in Tromsö Kenti'nde sürücülere uygulanan rutin alkol kontrolünde oldukça ilginç bir sonuç ortaya çıktı. Portakal kabuğu, tek bir damla alkol almamış olan sürücüyü, üfleme cihazında sarhoş gösterebiliyor.
portakal kabuklarının da faydalı olduğunu ifade eden Diyetisyen Funda Özkan, şöyle devam etti: "Bol miktarda C vitamini içeren portakal kabuğu, LDL (kötü kolesterolü) düşürüyor, kan dolaşımını hızlandırıyor, kalp hastalıklarına karşı koruyor, bağırsakları çalıştırıyor ve cilt kanserine karşı koruyor.
Portakal Kanı Sulandırır mı? C vitamini özelliği ile bu meyve kan sulandırıcı özelliği taşımaktadır.
Akşam geç saatlerde içilen portakal suyu geceyi uykusuz geçirmenize ve hatta kâbus görmenize neden olabilir. Oysa portakal suyunu içmeden önce bir dilim ekmek yemeniz, bu tür şikâyetlerinizi ortadan kaldırmış olur. Taze sıkılmış meyve suları fazla bekletilmeden içilmelidir.
Cilt, ilaç ve kozmetik sanayilerinde kullanılan portakal yüksek miktarda B ve C vitaminleri barındırır. Uzmanlar özellikle sabah kahvaltısında tüketilmesini tavsiye ettikleri en sağlıklı meyve suyudur.
ZENCEFİL, KARABİBER, BAL, LİMON, TARÇIN
1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın ve yarım limonu karıştırarak gün içerisinde öğün aralarında mide boşken günde 2-3 tatlı kaşığı tüketerek öksürüğün tahriş edici etkisini azaltabilirsiniz.
Bronşite iyi gelen gıdalar nelerdir? C vitamini içeriğindeki güçlü antioksidan ile bronşitten kurtulmanıza yardımcı olur. C vitamini yönünden zengin olan kırmızı biber, maydanoz, kekik, koyu yapraklı sebzeler, brokoli, lahana, portakal, mandalina, elma, nar, kivi, çilek gibi gıdaları tüketebilirsiniz.
Öksürüğü geçirmek için ilaç tedavisinin yanı sıra doğal yöntemler de bulunmaktadır. Bunların en yaygını ve en etkilisi bal ve zencefil karışımıdır. Aynı zamanda karabiber ve bal karışımı, ballı süt, birçok bitki çayı ve bol su tüketimi de öksürüğü geçirme konusunda etkili yöntemlerdendir.
C vitamini içeriğinin yanı sıra iyi bir posa kaynağı olan portakalın soyulduktan sonra kabuğu ve meyvesi arasında kalan beyaz kısmı tüketilmelidir. Böylece diyet lifi alımını destekleyerek, bağışıklık sisteminde ilk savunma hattı olan sindirim sistemi sağlığının da sürdürülmesinde önemli rol oynar.
Aslında portakal kabuğu meyvenin en faydalı kısmıdır. Çünkü içerisinde belirli fitokimyasallar, flavonoidler ve diğer antioksidanlar açısından zengin olmasının yanı sıra A , B, C vitamini , bakır , kalsiyum ve magnezyum barındırır.
Hiçbir meyvede alkol yoktur
Bildiğimiz hiçbir meyve alkollü değildir. Ancak fermante edilirse alkole dönüşürler. Meyvelerde alkolitler vardır ancak bu madde, meyve çürümeye, kokuşmaya yüz tuttuğunda ortaya çıkar. Bu bile kandaki alkol oranını yükseltmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri