Türkçe kaynaklarda oldukça sınır bir kaynağa sahip olan. Yalnızca CV de yeterli değil, çalışmalarınızı derlediğiniz bir dosyanız muhakkak olmalı. Biz buna "Portfolyo" diyoruz. Sizinle ortak çalışacak olan birine kendinizi anlatmanın tek yolu çalışma dosyanızdır.
Resim, heykel, grafik tasarım, tekstil ve moda tasarımı, iç mimarlık, mimarlık, endüstri ürünleri tasarımı gibi bölümlerde okuyan öğrencilerin ya da mezunların bireysel ve mesleki yeteneğini ortaya koymuş olduğu çalışmalarını sunduğu dosyadır.
Portfolyo Nedir? İş arama sürecinde bulunan adayların yetenek ve yetkinliklerinin, kariyer geçmişlerinin, uzmanlık alanlarının, güçlü ve zayıf yönlerinin ele alındığı bir işe alım aracıdır. Portfolyo, CV veya Özgeçmiş bilgilerine temelde benzerlik gösterse de daha detaylı bilgi aktarımı ile farklılaşmaktadır.
Profesyonel bir CV veya Portfolyonun mutlaka PDF formatında olması gerekmektedir. PDF formatı müdahalelere kapalı olması sebebiyle daha doğru bir kullanım şeklidir. Bu sebeple Portfolyo ve CV hizmetimizde A4 ebatları ve PDF formatı standart olarak uygulanmaktadır.
Portfolyo, bir kişinin veya şirketin çalışmalarını, becerilerini ve başarılarını sergileyen materyallerin bir koleksiyonudur. Uzmanlığı, yaratıcılığı ve başarıları göstermek için genellikle profesyonel veya akademik ortamlarda kullanılır.
İlgili 30 soru bulundu
Portfolyonun amacı, sizin kim olduğunuzu, neler yapabildiğinizi, vizyonunuzun nasıl olduğunu ifade etmektir. Bununla birlikte herkes zaten bunu ifade edeceği ve bunlar asgari olarak beklenenler olduğu için, sizin başkalarından nasıl farklı olduğunuzu ve öne çıkan özelliklerinizi ortaya koymak önemlidir.
ÖĞRENCİ ÜRÜN DOSYASI (PORTFOLYO)
Sınıf içi etkinliklerin öğrencinin seçimi sonucunda bir araya getirilip, yansıtılmasıyla oluşan öğrenci ürün dosyası, aynı zamanda hem öğretmen hem de öğrenci için bir değerlendirme yöntemidir.
İş dünyasında, kişinin kendisini tanıtmasına olanak tanıyan fiziksel dosyaya ve web sitesi sayfasına portfolyo denir. Özellikle dijital olanları, çok daha fazla insana ulaşmayı sağlar. Bundan dolayı çok önemlidir.
Portfolyo, öğrencinin yalnızca bitmiş çalışmalarını değil aynı zamanda öğrenme sürecini de gösterir. Öğrencinin çeşitli zamanlarda toplanmış çalışmaları, öğrencinin öğrenme sürecini ve bu süreçteki gelişimlerinin de bir belgesini oluşturur. Portfolyo, öğrencinin kendine güven duygusunu geliştirir.
Portfolyo, bir kişiyi tanıtmak amacıyla belirli bir alan üzerine hazırlanmış dosya veya bilgi topluluğudur. Elektronik portfolyolar, geleneksel portfolyolarla benzerlik gösterir. Ancak, elektronik portfolyo hazırlamak için belirli bir teknolojik bilgi ve beceriye sahip olmak gerekir.
CV (özgeçmiş), bireyin eğitim geçmişi, iş deneyimleri, yetenekleri, nitelikleri gibi özlü ve yapılandırılmış bilgileri içeren resmi bir belge iken portfolyo ise daha geniş yelpazede içerik barındıran, daha özgün sunum biçimidir. CV, genellikle iş başvurusunda ve işverenlerin ön değerlendirme süreçlerinde kullanılır.
Portföy veya portfolyo, herhangi bir konudaki çalışmaların veya belgelerin bir araya getirildiği dosya. Portföy kavramının sanattan finansa çok çeşitli bir kullanım alanı vardır. Latince portare (taşımak) ve foglio (sayfa) kelimelerinin birleşiminden oluşmuştur.
Portfolyoların genel olarak, hizmet ettiği amaca göre türleri vardır. Bunlar; gelişimsel portfolyolar, yeterlilik portfolyoları, vitrin (showcase) portfolyoları, iş becerisi portfolyoları, yüksek okula giriş portfolyoları olarak sıralanabilir (Lankes, 1995).
Ülkemizde oldukça yeni bir öğretim ve değerlendirme yöntemi olan,öğrencilerin eğitiminde uygulanmasını sağlayan amaç Portfolyo; Öğrenciye ve başkalarına öğrencinin bir veya daha fazla alandaki başarılarına sunma amaçlı olarak öğrenci çalışmalarının yansıtılmasıdır.
Okul öncesi eğitiminde sonuç değil, süreç önemli olduğundan, çocuğun gelişiminin ve bireysel özelliklerinin izlenmesi öne çıkmaktadır. Bu sürecin bilinçli ve doğru değerlendirilmesi için, 2013 Okul Öncesi Eğitim Programı Gelişim Dosyası (Portfolyo) hazırlanmasını zorunlu kılmaktadır.
Portfolyo; görsel ağırlıklı öğelerden oluşan, bugüne kadar üzerinde çalıştığınız alanlarda yarattığınız işleri, projeleri, başarılarınızı, yeteneklerinizi ve aynı zamanda çalışma tarzınızı yansıttığınız dosyadır. PDF, dosya, web sitesi, animasyon, video gibi farklı formatlarda hazırlanabilir.
Portföy veya portfolyo, herhangi bir konudaki çalışmaların veya belgelerin bir araya getirildiği dosya. Portföy kavramının sanattan finansa çok çeşitli bir kullanım alanı vardır. Latince portare (taşımak) ve foglio (sayfa) kelimelerinin birleşiminden oluşmuştur.
Portfolyo web sitesi, bireylerin veya şirketlerin kendilerini, yaptıkları işleri, projeleri ve başarıları dijital ortamda sergileyebilecekleri online bir platformdur. Bu siteler, potansiyel müşterilerin, işverenlerin veya iş ortaklarının sizi ve işlerinizi daha yakından tanımasını sağlar.
Portfolyo, bir çocuğun zaman içindeki gelişim ve öğrenmesini belgeleyen kanıtların düzenli ve amaçlı bir derlemesidir (McAfee ve Leong, 2012). Çocuğun kuvvetli yönlerine ve ne yapabildiğine odaklanır. Günlük sınıf etkinliklerinin doğal bir parçasıdır. Çocuğa çalışmalarına ilişkin ayrıntılı bir bakış açısı kazandırır.
İdeal sayının 3 ile 7 arasında olduğunu çeşitli kaynaklardan okuyorum. Bu sayıları çok geçmeyin derim. Peki portfolyonuz kaç sayfadan oluşmalı? Bu koşullarda yüzlerce sayfadan oluşan bir portfolyo hazırlamak çok mantıklı olmayacaktır.
Genellikle A3 ve A4 sayfa boyutu tercih edilir. A5 sayfa boyutu, görsellerin ve yazıların anlaşılması için küçük kalacağı gibi, A2 sayfa boyutu da taşınma ve incelenme açısından büyük olacaktır. Portfolyo tasarımında, standart olmayan farklı sayfa boyutları da tercih edilebilir.
Uygulanışına ve içeriğine göre olmak üzere iki temel başlıkta incelenir. Uygulanışına göre portfolyo çeşitleri; basılı ve dijital portfolyolar olmak üzere ikiye ayrılır ve kendi içlerinde de çeşitlilik gösterir.
Fransız kökenli bir sözcük olan portfolyo, porte ve feuille kelimelerinden oluşmuştur. Porte, kağıt, dosya ve evrak anlamına gelir.
Portfolyo değerlendirmede, öğrencinin belli bir süreç içinde bir veya birkaç alandaki becerilerini yapmış olduğu çalışmaları veya gös- terdiği davranışları düzenli ve birikimli olarak toplanması ile elde edi len delillerin önceden belirlenen ölçütlere göre ölçülüp değerlendirilmesidir (Birgin, 2002,3).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri