POS cihazından çıkan satış slipleri ve gün sonu raporlarında adres bilgisinin sol alt tarafında "işyeri no" ibaresinin yanında yer almaktadır. Gün sonu almadan yapılan ürün geri alınması işlemi "İptal"; POS cihazı üzerinden gün sonu alındıktan sonra yapılan ürün geri alımı işlemi ise "iade" dir.
Pos hesabındaki paranın bir sonraki gün hesaba geçmesi dışında herhangi bir problem olmaz..
7. İPTAL İŞLEMİ : İptal işlemi aynı gün içinde yapılan satış işleminden herhangi bir nedenle vazgeçildiğinde, GÜNSONU İŞLEMİ yapılmadan önce gerçekleştirilebilir.
Bu raporlar bilgi amaçlı olup mali hafızada yer işgal etmediğinden gün içinde birden fazla alınmasında bir sakınca bulunmamaktadır.
POS cihazından işlem yaptığınız günlerde günsonu yapılmazsa işlemlerinizin hesabınıza geçmesinde gecikme yaşarsınız. Bu nedenle POS cihazından işlem yapılan günlerde mutlaka günsonu yapılması gerekmektedir. POS cihazından günsonu nasıl alınır? POS cihazından 3 numaralı tuşa basarak günsonu menüsüne girebilirsiniz.
İlgili 43 soru bulundu
Not: işletmeler günlük diledikleri kadar z raporu alabilirler maliyenin hiçbir birimi işletmelerin aldığı z raporu sayısına dikkat etmez önemli olan z raporunun alınmasıdır. günlük z raporu aldıktan sonra aynı gün içine tekrar satış fişi kesebilirsiniz.
Hayır, POS cihazlarıyla işlem yapıldığı günlerde “gün sonu” almak zorunludur. Kredi kartıyla ödeme yapılmayan günlerde “gün sonu” alınmayacaktır. “Gün sonu” raporlarını saklamak gerekiyor mu? Evet, tüm mali belgelerde olduğu gibi bunların da 5 yıl saklanması gerekiyor.
Gün Sonu Raporu Nedir
Günlük yaptığınız kredi kartı ile satışları saklayan ve bankalara iletilen rapor olarak adlandırabiliriz. işletmenizde gün sonu raporu almazsanız anlaşmalı banka bildirim gitmez ve kredi kartı ile yaptığınız satışlar banka hesabına geçmez.
Gün sonu gece 00:00'da sistem tarafından otomatik alınır. Sanal Pos'ta iptal/iade nasıl yapılır?
Bir işletmenin gün içerisinde aldığı tüm pos işlemlerini kart bazında gösteren belgeye ”gün sonu raporu” adı verilir. Gün sonu raporları ”detay” ve ”toplam” olmak üzere ikiye ayrılır. Gün sonu raporları, işletmenin gün içindeki tüm işleri detaylı ve detaysız olarak iki şekilde gösterir.
Pos cihazından çekilen para müşterinin kart şifresini girip ödeme onayını vermesinden hemen sonra Türkiye'deki bankaların uygulamasına göre 1 ile 3 gün içerisinde hesaba aktarılmaktadır.
Müşteri şifreyi onayladığında bir fiş çıkar. İlk çıkan fiş iş yerine aittir, ardından herhangi bir tuşa basılır ve ikinci fiş çıkar. İkinci fiş kart ile birlikte çıkarılır ve müşteriye verilir. İkinci fiş müşteri içindir.
POS makinesi başvurusu için sizden istenen belgeler, vergi levhası, başvuran kişinin kimliğinin aslı, imza beyannamesi, bir odaya kayıtlı iseniz oda kayıt belgesidir. Vergi levhası olmadan POS cihazı alınamaz. Satışlarınıza ilişkin karşılık olarak fatura ya da fiş olması gerekir.
Otomatik Gün Sonu yetkisi şubelerimizce tanımlanabilmektedir. Gün sonu yetkisinin iptali ve saat değişikliği ise 0850 724 77 67 no'lu POS Destek hattından yapılabilmektedir. Pos cihazınızdan gün sonu almasanız dahi onaylı işlemleriniz çalışma koşullarınıza göre hesabınıza aktarılacaktır.
öKC'lerinizin mali bilgilerinde geriye dönük bilgiler istenmeyecektir. öKC (Z) raporlarına ait mali bilgilerin dönemi aylık dönem olarak sabitlenmiştir.
şlemi iptal etmek için POS cihazı üzerinde bulunan işlemler menüsünü açan tuşa basınız. Açılan menüde ptal işlemini seçip G R Ş (yeşil) tuşuna basınız. Aşağı ve yukarı yön ok tuşları ile menüden “ ptal”i seçip G R Ş (yeşil) tuşuna basınız.
Aşağı ve yukarı yön ok tuşları ile menüden “Fiş Tekrarı”nı seçip G R Ş (yeşil) tuşuna basınız. Bu menüden Son şlem veya Son Günsonu slipleri alınabilir. şlem sırasında oluşan bir hata nedeni ile slip çıktısının alınamadığı durumlarda en son işlem ve/veya gün sonu slibinin tekrar basılması için kullanılır.
Günlük Z Raporu
Gün sonu raporu olarak da adlandırılan Z raporu, yazar kasalarda en çok kullanılan raporlardan biri. Bunun sebebi, adından da anlaşılacağı üzere günlük olarak alınması. Gün sonu Z raporu, bir iş günü içerisinde cihaz üzerinden yapılan satış bilgilerini içerir.
-Satıcı ve alıcının ödemeyi alamaması ve hizmetin sağlanamamış olması.
Geceyarısı 00.00 ve 24.00
Bazı günlerde 24.00, sonraki günü ifade eden 00.00 ile aynıdır. 24.00 gösterimi bir zaman aralığında genellikle tam gün sonunu ifade etmek için kullanılır.
Yazarkasa POS ücreti ne kadardır? Yazarkasa POS ücreti 80 TL'dir.
POS cihazı kullanmak için vergi mükellefiyetine sahip olmalı ve ticari bir faaliyet sürdürüyor olmalısınız. Yasal olarak ticaret faaliyeti sürdürmeyen işletmeler ve şahıs şirketleri yetkilileri herhangi bir POS cihazı alamaz. POS cihazı kullanmak için bankalardan sağlanan hizmeti satın almak gerekir.
Oysaki 29 seri nolu tebliğ dikkatlice okunması durumunda “satış yapılan her bir iş gününün sonunda Z Raporu alınmalıdır” denmektedir. Başka bir deyişle satış yapılmayan günlerde Z Raporu alınmasının zorunlu olmadığı açıktır.
POS üzerinden bugün gün sonu yaptım ne zaman hesabıma geçer? Çalışma koşullarınızı öğrenebilmek için müşterisi olduğunuz şubeye başvurabilir, 0850 202 35 00 POS İletişim Merkezimizi arayabilirsiniz.
POS cihazı için öncelikle bankalara şubeden ya da internet bankacılığı üzerinden ön başvuru yaparsınız. Başvurunuz ardından bankanız, sizden vergi levhası, işletme ruhsatı, imza sirküleri, kimlik gibi ilgili evrakları talep eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri