Push-Pull-Leg nedir İsminden anlaşılacağı üzere itme-çekme ve bacak programıdır. İlk gün itme, ikinci gün çekme ve son gün bacak hareketleriyle gerçekleştirilir. Her kas grubu farklı hareketle gelişim sağlamakta.
Fitness'ta PPL, itme, çekme ve bacak için ayrı ayrı antrenman programlarını kapsayan bir antrenman türüdür. PPL, İngilizce olarak Push Pull Leg kelimelerinin baş harflerini alarak türemiştir. PPL metodunda itme, çekme ve bacak antrenmanları için ayrı günler belirlenir. İkinci P ise Pull yani çekme antrenmanıdır.
Antrenman, 5 günlük süre boyunca döngü halinde yapılmalıdır. Bu; 2 gün antrenman, 1 gün dinlenme, 1 gün antrenman ve 1 gün dinlenme şeklinde uygulanmalıdır. Bu döngü sürekli tekrarlanarak PPL antrenmanını düzenli bir şekilde yapabilirsiniz. Bu döngü, PPL antrenmanının uygulanması anlamında en iyi yoldur.
Husûsî pilot lisansı (PPL), herhangi bir hava taşıtında "ticarî olmamak kaydıyla" pilotluk yapılmasına imkân veren pilot lisansı. PPL, İngilizce private pilot licence kavramının akronimidir. PPL alabilmek için gerekli olan şartlar ICAO (Uluslararası Sivil Havacılık Otoritesi) tarafından belirlenir.
Ya da itme-çekme-bacak (PPL) veya üst ve alt gövdeyi ayırmak gibi split (bölümleme) yöntemleri vardır.
İlgili 30 soru bulundu
PPL kursu, 3-6 ay arasında bir eğitimi kapsamaktadır. 45 saat + 05 (gece isteğe bağlı) 50 saat uçuş eğitimi verilir. Bu eğitimin sonunda aday, pilot lisansına işlenen sınıf ve tipte hobi, eğlence ve hususi amaçlı uçuşlarda pilot olarak uçabilirler.
Split antrenman şekli genellikle fitness yapan veya vücut geliştirmek isteyen sporcular tarafından uygulanan bir programdır ve full body gibi bir gün içerisinde tüm kasları çalıştırmak yerine kas gruplarını 1 hafta içine böler ve her gün farklı bir kas grubunu çalıştırmaya odaklanır.
PPL terimi havacılık alanında çalışmak isteyen kişilerin sıkça kullandığı sözcüklerden biridir. Açılımı ise hususi pilot lisansı olarak çevrilmektedir. Kelime anlamı bakımından pilotluk eğitimi almış olan kişilerin gerekli yeterliliğe sahip olduğunu gösterme adına aldığı lisans olarak da bilinmektedir.
Push Pull Hakkında Önemli Bilgiler
İtiş kaslarının içerisinde göğüs, arka kol ve ön omuz kasları bulunurken çekiş kaslarının içerisinde ise sırt, arka omuz, trapez ve biseps kasları bulunur.
Bir kas grubu haftalık olarak 10-20 setlik bir ortalamada çalıştırılmalıdır. Bu sayı ileri seviye sporcularda 45 sete kadar çıkabilmektedir. Bu nedenle spesifik olarak her sporcunun kendi çalışma şiddetini bulması gerekmektedir.
5×5 antrenman sistemi, özellikle güç ve kas kütlesi artışı hedefleyen sporcular için popüler bir antrenman yöntemidir. Bu sistem, temel bileşik egzersizlere odaklanarak yoğun ve etkili bir antrenman programı sunar. İsminden de anlaşılacağı gibi, her egzersizde 5 set ve her sette 5 tekrar yapılır.
Konunun uzmanları, kas gelişimi için ideal sürenin 60 dakika olduğunu belirtir. İleri seviyenin altındaki, yani profesyonel düzeydeki vücut geliştirmecilerin dışındaki herkesin antremanlarını 1 saatin altında tutması önemlidir.
Ağırlık antrenmanına yeni başladıysanız belli bir süre tüm vücut egzersizleri ile programınıza devam etmeniz, daha mantıklı bir tercihtir. Hedefiniz, yoğun bir şekilde kas kütlesi geliştirmek ve yarışmalara hazırlanmak ise bölgesel çalışmak, daha avantajlı olacaktır.
Kollarla itiş yapılan hareketlerde triceps, çekiş yapılan egzersizlerde ise biceps kasları çalışır. Bu nedenle kol antrenmanlarında her iki kas grubunun önemi büyüktür.
Split antrenmanı, vücudunuzu farklı gruplara ayırarak her gün farklı bir bölümünü çalıştıran bir egzersiz programıdır. Genellikle kas yapma ve güçlendirme hedefleri olan fitness tutkunları tarafından tercih edilir.
Eğer kas kütlenizi arttırmak istiyorsanız, onlara şekil kazandırmak için gereken süre ; kişinin genetik kas yapısı, metabolizma durumu ve beslenmesine bağlı olarak 6 ay – 1 yıl kadar süre gerektirir.
Kas ağrıları, genellikle 72 saatte ortadan kalkar; ancak, 1 haftaya kadar sürebilir. Eğer dayanılmaz düzeyde ağrınız varsa; kaslarınızda sıradan hamlık ağrısı dışında bir gerilme hissediyor veya ağrı duyuyorsanız kaslara veya eklemlere yanlış bir hareket sonucu zarar vermiş olabilirsiniz.
Kasların gelişmesi için kemik gelişiminde olduğu gibi öncelikle süt ve süt ürünleri tüketmek önemli protein ağırlıklı besinler tüketmek için bir gereksinim. Vücudumuzda en hızlı gelişen kas hangisi? sorusunun cevabı ayak ve kollarda bulunan kaslardır.
PPL ücreti nedir? Uçuş okulumuzda verilen PPL eğitim ücreti 16.500 Euro'dur. PPL kaç saat? PPL (Hususi Pilotluk Lisansı) Eğitimi 46.5 saat uçuş eğitimi ve 100+ saat teorik eğitimi olarak toplamda minimum 146.5 saattir.
Sonrasında ise pratik eğitimi tamamlayıp Check-Ride sonrasında bu pilot lisansına sahip olabilirsiniz. Hususi Pilot Lisansı fiyat konusuna gelindiğinde ise ticari pilotluk eğitim modüllerinin ilk basamağı olan bu bölüm ortalama 9.000 Euro civarındadır.
Toplam sınav süresi 6 saati geçmeyecek ve en az 120 soru olacaktır. Sınavda geçer not 100 üzerinden 75'tir.
Full Body antrenmanı zamanı yetersiz olan kişilerin ya da iş yoğunluğundan dolayı egzersizleri aksatan birisinin haftada en az 2 gün Full Body yaparak kaslarını korumalıdır. Zaman sorunu olmayan sporcular için haftada 3-4 günlük Full Body programını yapabilirler.
Bu programı uygulamak için haftada en az 5 hatta en doğrusu 6 güne ihtiyaç vardır. Profesyonel sporcular ise bunu gün içerisinde 2 ayrı zamanda uygulamak üzere plan yaparlar. Çok daha detaylı ve yüksek disiplin gerektiren bir prensiptir. Tüm vücut antrenmanında ise bir antrenmanda tüm ana kas grupları çalıştırılır.
Yeni başlıyorsanız, muhtemelen haftada bir günlük programla bile hemen sonuç görebilirsiniz. Ancak, düzenli spor yapıyorsanız ve haftada birden fazla egzersiz gününe alışkınsanız, ilerleme kaydetmek için programınızı yoğunlaştırmanız ve haftada dört ila beş gün çalışmanız gerekebilir.
PPL lisansının geçerlilik süresi nedir? PPL lisansının geçerliliği 5 yıl ancak SEP yetkisi 2 yıl süre ile geçerlidir. 2 yılda bir SEP yenileme uçuşu gerçekleştirmeniz gerekmektedir. PPL eğitimimi hangi uçak tipi ile alacağım?
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri