Prag`da biletler, metro ve tramvay duraklarındaki sarı makinelerden sadece bozuk parayla alınır, eğer sadece kağıt paranız varsa durak yakınlarında “Tabak” yazan küçük büfelerden alınabilir, birçok otelin resepsiyonunda da satılır. 30 dk – 90 dk – 120 dk veya 24 saatlik biletler mevcut.
Bir otobüse, tramvaya veya metroya binmeden önce bilet almanız gerekmektedir.
Metro 05:00'dan gece yarısına kadar çalışır. Trenler en yoğun saatlerde 2-3 dakikada bir kalkar, hafta sonları veya yoğun olmayan zamanlarda ise trenlerin arası 5-10 dakikadır.
En çok sorulanlardan birisi olan "Prag'da alışveriş ucuz mu?" sorusunun yanıtı "Bize göre evet!".
Vitus Katedrali, St. George Bazilikası, Toz Kulesi, Eski Kraliyet Sarayı ve Altın Şerit gibi Prag'ın en popüler turistik yerleri bulunmaktadır. Prag Kalesi en iyisidir.
İlgili 23 soru bulundu
Ortalama bir turist günde kişi başı 1700 CZK (70 Euro) civarında harcayacaktır. En düşük günlük bütçe, hostellerde kalıyor, paket yemekler yiyor ve toplu taşıma kullanıyorsanız 900 CZK kadar düşük olabilir.
Prag'da gezilecek yerleri keşfetmek için eğer oteliniz Prag 1 bölgesinde ise herhangi bir ulaşım ihtiyacınız olmayacak. Çünkü şehrin tamamı yürüyerek gezilebiliyor.
Prag Şehir Kartı Nasıl Kullanılır
Kartı seyahatinizden önce internetten veya Prag'daki çok sayıda satış noktasından satın alabilirsiniz. Kartınızın geçerlilik süresini, 2, 3 veya 4 gün gibi kalış sürenize göre seçin.
Uber'le Prague içinde önceden araç rezerve edin
Prague içinde Uber'le yapacağınız yolculuk için rezervasyon yaptırarak planlarınızı hemen tamamlayın. 30 gün öncesine kadar herhangi bir saat ve günde yolculuk talep edin.
Çek Cumhuriyeti'nde euro kullanmıyor. Burada geçerli olan para birimi Çek Korunası. Prag'ın çok ucuz bir şehir olduğunu söyleyemeyiz, ama “En azından euro değil.” diyerek içini ferahlatabilirsin. Erken otel rezervasyonu işini aksatmazsan daha kente gitmeden seyahat telaşının yarısını atlatmış olacaksın.
Şehir içinde ulaşım metro, otobüs, tramvay, füniküler ve taksiler aracılığıyla sağlanmaktadır. Prag'ta metro en çok kullanılan toplu taşıma aracıdır. Yeşil hat A, sarı hat B ve kırmızı hat C olmak üzere üç ana hat ve 57 metro durağı bulunmaktadır.
Ulaşım Kartları Nereden Alınır
Kısa süreli biletleri bilet otomatlarından, bilet gişelerinden ve turist danışma merkezlerinden satın alabilirsiniz. Prag toplu taşıma biletlerini PID Litačka uygulaması aracılığıyla çevrimiçi olarak da alabilirsiniz.
Şehiriçi ücretsiz seyahat hakkı
Türk vatandaşı olan 65 yaş ve üzeri kişiler ise, demiryolları ve denizyollarının şehiriçi hatları ile belediyelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehiriçi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanırlar.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ücretiz seyahat kartı hizmeti ülkemizde yaşayan ve belirlenen şartları sağlayan kişilere verilen şehir içi ve şehir dışı seyahatlerde ücretiz olarak seyahat imkanı sunan bir karttır.
Anne Kart Nerelerde Kullanılır? Anne Kart şehir içi ulaşımda ücretsiz seyahat etmenin yanı sıra, içerisine bakiye (Türk Lirası) yüklenerek Beltur, Sosyal Tesisler, İspark, İsper, Migros, A101, Hamidiye Otomatları ve iTaksiler gibi İstanbulkart ile işlem yapılabilen her yerde harcama ve ödemelerde kullanılabilir.
İçeriye giriş ücretsiz ayrıca aziz vitus katedralininde yarısına kadar gezebiliyorsunuz fotoğraflara bakabilirsiniz boşuba bilet almayın.
Ödeme, kredi kartı veya banka havalesi ile yapılabilmektedir.
Özetle Prag gezi rehberi olarak tavsiyem kesinlikle Prag'da araç kiralama yöntemini kullanmamanız. Benim gibi özel araçlı rehberlik hizmetleri, toplu taşıma, Uber veya Bolt gibi uygulamalar tercih etmeniz Prag gezisini sorunsuz geçirmenizi sağlayacaktır.
Gezme performansınıza göre 2-3 gün yeterli olacaktır.
Roma ve Paris'e oranla daha az yağmur alır. Prag'a gitmek için en güzel mevsim kesinlikle ilkbahardır.
Evet, Prag diğer birçok avrupa şehri aksine pazar günleri bütün mağazalar açıktır.
Prag'da musluk suyu içilebilir. Marketlerde satılan yerel kaynak suları güzel ve ucuzdur.
Bir şişe bira 43 ila 50 CZK civarındayken, bir fincan kapuçinoyu 56 CZK'ya alabilirsiniz. Prag sokak yemekleri fiyatları, gerçek restoranlarla kıyaslandığında nispeten çok ucuzdur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri