Pırasa soğangillerin arasında yer alan bir sebzedir. Çiğ olarak tüketimi çok fazla tercih edilmeyen pırasa pişirilmiş olarak severek tüketilir. Tadı ile soğanı anımsatan pırasa soğanın keskin kokusu nedeni ile bazı yemeklerde soğan yerine tercih edilebilir. Pırasanın içerisinde flavonoid yer alır.
Sarımsak, yeşil soğan, arpacık soğanı ve kuru soğan gibi soğan familyasından gelen pırasa kış aylarının vazgeçilmez sebzelerindendir. Pırasa A,C,K ve B vitaminlerinin yanında,potasyum,demir, magnezyum, manganez, selenyum, çinko, kalsiyum ve kükürtlü bileşimleri içermektedir.
Sonuç olarak pırasa; içerdiği önemli vitamin, mineral ve antioksidanlar ile beslenme programınızda bulunması gereken, sağlığa faydaları ile öne çıkan bir sebzedir. Ayrıca soğan veya sarımsak yemeyi sevmiyorsanız aynı aileden olan pırasayı bunlara alternatif olarak tüketebilirsiniz.
Cinsler. Bu familyanın örnek cinsi olan Allium, başta soğan, sarımsak ve pırasa olmak üzere, çeşitli ve önemli yenilebilir bitki türlerini içerir.
Pırasa ile ilgili ilk kayıtlar Mısır Firavun mezarlarında görülmüştür. Burada yetiştirilen pırasa Allium porrum ile A. Ampeloprasum arasındaki bir formdur.
İlgili 27 soru bulundu
Beyaz gövdesi uzun olan, beyaz etli,lezzetli, adaptasyon kabiliyeti yüksek, verimli bir çeşittir. Yenilen kısmı yaklaşık 50 cm. uzunluğunda ve 3 – 4 cm. çaptadır. Orta erkenci ve aranılan bir çeşittir. Türkiye'de İnegöl pırasası olarak da bilinir.
Lifli yapısı sayesinde diyet listelerinin vazgeçilmezleri arasında bulunan pırasa, bağışıklık sistemini güçlendirmek için de etkili bir sebze olarak tanımlanıyor.
denn {bağlaç}
çünkü {bağ.}
"üzüm" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 2 sonuç grape i. vini- ök.
Garlic kelimesinin Türkçe karşılığı sarımsak demektir ve en yaygın İngilizce kelimeler arasındadır. Günlük hayatta karşımıza sık sık çıkabilir.
Soğan çoğunlukla iki yıllık veya çok yıllık bitki'dir ancak genellikle yıllık olarak işlenir ve ilk büyüme mevsiminde hasat edilir. Soğan bitkisinin içi boş, mavimsi yeşil yapraklardan oluşan bir yelpaze vardır ve bitkinin tabanındaki soğanı belirli bir gün uzunluğuna ulaştığında şişmeye başlar.
Taze soğan olarak da bilinen yeşil soğan, soğanın oluşum aşamasında hasat edilerek tüketilen bir besindir. Yeşil soğanların olgun halleri kuru soğan olarak da tanımlanır. Yeşil soğan, kuru soğana göre farklı besin değerleri içerir.
Pırasa soğangillerin arasında yer alan bir sebzedir. Çiğ olarak tüketimi çok fazla tercih edilmeyen pırasa pişirilmiş olarak severek tüketilir. Tadı ile soğanı anımsatan pırasa soğanın keskin kokusu nedeni ile bazı yemeklerde soğan yerine tercih edilebilir.
Yeşil soğana benzer yapıya sahip olan pırasa besleyici bir süper bir sebzedir. Soğanda olduğu gibi yaprağı iki bloğa bölünmüştür, beyaz kısım yaprağın tabanına gömülü kısımdır, halka şeklinde diğer yapraklarla örtüşür.
Doğru Cevap: " Sorumuz:Pırasa, bamya ,turp ve soğan hangi besin grubuna girer?" + Karbonhidrat'dır. +Karbonhidrat'dır.
Cevabımız: Pırasa sebzedir.
Diğer seçeneklerdeki yiyeceklerin hepsi çekirdeklidir yani dolayısıyla birer meyvedir. Pırasa ise sebzedir.
Pırasa neden meyve değildir? - Uzmanlara göre sebze olarak bildiğimiz kabak, domates, salatalık, hatta fasulye gibi yiyecekler meyvedir. - Pırasanın çekirdiği olmadığı ve yaprağının bulunduğunu biliyoruz.Bu nedenle pırasa " Sebzedir. " Ayrıca pişirilerek yenilmektedir.
Denim kelimesi dilimizde sıklıkla karşımıza çıkan sözcükler arasındadır. Denim, İngilizce dilinden Türkçe'mize geçmiştir.
İngiltere, Türkiye, Almanya gibi ülke isimleri özel isim olduğundan ek aldığında kesme işaretinin kullanılması dil isimlerinde de bu durumun olup olmadığı hakkında şüpheye düşürüyor. İngilizce'nin şeklinde de yazılan bu sözcüğün doğru yazımı İngilizcenin şeklindeki yazımıdır.
Regular türkçe anlamı, düzenli, alışılmış, daimi, devamlı, olağan, standart gibi kelimelerle ifade edilir.
Familyası: Zambakgiller (Liliaceae). Türkiye'de yetiştiği yerler: Daha çok Batı Anadolu'da ekimi yapılan bir kültür bitkisidir. Pırasa en yaygın sebzelerden biridir.
Pırasa sindirim sistemi dostu besinler arasındadır. Sindirimi kolay olduğu gibi sindirim işlemi için de organlara yardımcı olur. Mide, böbrek ve bağırsaklar için faydalı mineraller içerir. Pırasa kötü huylu tümörlerin oluşumuna neden olan unsurları ortadan kaldırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri