4 mevsim iklim şartlarına göre üretilen prefabrik evler yağmur, kar, aşırı sıcak fark etmeksizin her iklimde güvenle kullanılır.
PREFABRİK EVDE KIŞIN OTURULUR MU? Prefabrik evler üretim aşamasında kaliteli malzemeler kullanılmış ise yaz ve kış aylarında rahat bir şekilde kullanılabilir. Paslanmaz çelikler üzerine inşa edilen prefabrik evler, uzun yıllar her mevsim kullanıma uygun bir şekilde yapılıyor.
Prefabrik yapılar uzun ömürlü yapı sınıfında olup ortalama 40 yıl güvenle kullanılabilmektedir. Rüzgâr, kar, yağmur, nem ve kullanma şekli gibi etkenler yapının ömrünü etkiler. Diğer yapı modellerinde olduğu gibi standart bakımlarının yapılması bina ömrünü olumlu yönde etkilemektedir.
Prefabrik evler, inşa edildikleri malzemelere ve yapılan montaj işlemlerine bağlı olarak farklı düzeylerde ses yalıtımı sağlayabilir. Bazı prefabrik evler, gelişmiş yalıtım malzemeleri ve özel tasarımlar kullanılarak ses yalıtımı açısından daha iyi bir performans sunabilirken, bazıları daha az yalıtımlı olabilir.
İlgili 31 soru bulundu
Her ne kadar kullanılan malzemeye bağlı olarak değişiklik gösterse de elli ile yetmiş yıl arasında bir kullanım ömrüne sahip olan prefabrik evler oldukça uzun ömürlü evler olarak görülse de betonarme evlere kıyasla geride kalan evlerden oluyor.
Kaliteli, tam donanımlı ve statik hesapları yapılmış, prefabrik evlerin rüzgârda uçmasına sebep olacak gibi basit bir yapısı yoktur.
Prefabrik evler daha hızlı montaj ve ekonomik bir ev arayanlar için uygunken çelik evler daha çok villa benzeri evlerdir. Çelik evler daha dayanıklı, yangına karşı daha güçlü ama daha pahalı ve montaj süresi prefabrik evlere göre uzun olan ev modelleridir.
Prefabrik Ev Almak Mantıklı mı? Prefabrik evlerin pek çok avantajı bulunuyor. Bu avantajlardan bazıları ısı ve ses yalıtım desteği, istenilen zamanda sökülebilmesi, inşaat gerektirmemesidir. Bu nedenle bir araziye sahip olan kişiler için prefabrik ev satın almak mantıklıdır.
2022 yılı ortalama rayiçlerine göre 100 m2 prefabrik evin yapımı için firmaya ödenecek fiyat 305.000 TL civarındadır. Bu fiyata yukarıda özetlediğimiz firma yükümlülüğündeki üretim, malzeme ve montaj işçiliklerinin tamamı dahildir.
Özellikle, prefabrik evlerin temeli ve çatı kısmı, böceklerin evin içine girmesi için uygun bir alan sağlayabilir. Bu nedenle, temel ve çatı kısmının düzenli olarak kontrol edilmesi ve böceklerin girmesini önlemek için gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir.
Her evin kendine özel bakıma ihtiyacı olduğu gibi prefabrik evlerinde bakıma ihtiyaçları vardır. Prefabrik evlerdeki evin ısı, elektrik ve su sistemlerinin bakımının yapılması gerekmektedir. Ayrıca evlerin yapımında kullanılan farklı malzemelerden dolayı duvarlarda küçük çatlaklar oluşabilmektedir.
Prefabrik evin temelinde yük az olacağından duvarların altında devam eden betonarme temel şekline uygun olmalıdır. Temel için çelik ve demir iskelet oluşturularak temel atma işlemi gerçekleştirilir. Sadece düz beton gibi görünse de bu iş oldukça zor ve ince hesap gerektiren bir işlemdir.
3 - PREFABRİK EVLERE DOĞALGAZ TESİSATI ÇEKİLİR Mİ ? Prefabrik evler doğalgaz tesisatına uygundur.
Doğru yalıtım, pencere ve kapı seçimi, iyi bir ısıtma sistemi ve hava sızıntılarının önlenmesi gibi faktörler, prefabrik evlerin kış aylarında daha sıcak kalmasını sağlayabilir.
Anahtar teslim prefabrik ev fiyatı,
Bu da demek oluyor ki 80 m2 tek katlı bir prefabrik ev 2023 yılında minimum 320 bin TL'ye mal olmakta.
Prefabrik ev fiyatına dahil edilmeyen dikkat edilmesi gereken ekstra maliyetler; Prefabrik Ev Yapı Ruhsatı Maliyeti: 2023 yılı bedellerine göre ortalama 100 m² prefabrik ev ruhsat harcamaları 30.000 ila 40.000₺ civarında gerçekleşmektedir.
Prefabrik ev yaptırmak isteyenlerin bu işlemleri eksiksiz bir şekilde sağlamaları gerekmektedir. İlk olarak alınacak izinler için ruhsat başvuru dilekçesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra alınacak izinlerde tapu ve imar durumu da gerekmektedir. İmar durumu prefabrik yapılar için belediyeden alınmaktadır.
- Çelik konstrüksiyon. Bugün en çok tercih edilen prefabrik yapıların başında çelik konstrüksiyon evler geliyor. Çelik evler olarak da anılan bu prefabrik türünün en önemli özelliği hafif, dayanıklı ve sağlam olması.
Prefabrik yapıların da diğer evler gibi bir temelleri bulunmalıdır ve bu temel yapımında beton kullanılmaktadır. Ardından bu temel üzerine çelik, sac, betopan ve EPS gibi malzemelerden bir iskelet sistemi kullanılmaktadır.
Bu sebeple diğer yapı türlerinde olduğu gibi prefabrik evler için de bazı izinlerin alınması gerekmektedir. Prefabrik ev için öncelikle imar izni alınması şarttır. Evin yapılacağı bölgenin belediyesine ya da il özel idaresine başvurularak yapı ruhsatı alınabilir.
Prefabrik evlerde diğer konut modellerinde kullanılan tüm ısıtma sistemleri kullanılabilmektedir. Bu ısıtıcılar arasında odun veya kömürlü soba, klima, doğalgaz, elektrikli ısıtıcılar, sıvı veya LPG yakıtlı merkezi ısıtıcılar, yerden ısıtma sistemleri yer almaktadır.
Konteyner evler, doğru şekilde yalıtılmış olsalar bile, yaz aylarında sıcak olabilirler. Bunun nedeni, konteyner evlerin metal yapısının güneş ışınlarını emmesi ve iç mekanda sıcaklığın artmasına neden olmasıdır. Bu durum, özellikle sıcak ve nemli iklimlerde daha belirgin olabilir.
Çelik Evlerin Dezavantajları
Gürültü: Çelik evlerin yapısı nedeniyle, içerisinde gürültü daha fazla yansıyabilir. Sıkça fırtına ve rüzgar olması durumunda, evin içinde gürültü daha fazla duyulabilir. Isı Yalıtımı: Çelik evler, yapısı nedeniyle ısı yalıtımı açısından diğer evlerden daha zayıf olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri