Mağazanızı oluşturduktan sonra “Hesap Bilgilerim” sekmesine girerek “Entegrasyon Bilgileri” kısmını açın. Bu kısmı açtıktan sonra sayfada bulunan satıcı ID, API KEY ve API Secret bilgilerini görebilirsiniz.
API Entegrasyonu, firmaların API servisleri aracılığıyla Trendyol mağazalarını kendi e-ticaret sistemlerine bağlayarak ürün aktarımı, stok ve fiyat güncellemesi, sipariş işlemleri, fatura gönderimi, müşteri soruları ve muhasebe işlemleri gibi bir çok işlemi yapmasına olanak sağlayan entegrasyon biçimidir.
Sohbet aracı kurulum sayfasından API key'inizi öğrenebilirsiniz. API key, her sohbet aracı için üretilen benzersiz bir değerdir. Infoset, sohbet aracınızı bu key sayesinde diğerlerinden ayırt eder. Sohbet aracınızın API key değerini sohbet aracı kurulumu penceresindeki kurulum kodundan öğrenebilirsiniz.
İlgili 29 soru bulundu
Trendyol API Anahtarı Alma
Trendyol API anahtarı almak için Trendyol hesabınızda “Hesabım” bölümüne girmelisiniz. Burada entegrasyon bilgileri sekmesinde Satıcı ID, API Key (API anahtarı) ve API Secret bilgilerinizi bulacaksınız.
API entegrasyonu nedir? API entegrasyonları, istemciler ile sunucular arasındaki verileri otomatik olarak güncelleyen yazılım bileşenleridir.
Google Cloud Platform Console'a erişin ve bir hesap oluşturun veya var olan bir hesapla giriş yapın. Konsolda bir proje oluşturun veya var olan bir projeyi seçin. Açılan ekranda Create Credentials > API Key tıklayınız. Açılan ekrandaki API Key'i kopyaladıktan sonra “Anahtarı Kısıtla” butonuna tıklayınız.
API anahtarı, öncelikle API istemcilerinden gelen uygulama trafiğini tanımlamayı amaçlayan benzersiz tanımlayıcılar dizisidir. API anahtarları, genellikle çağrı yapan uygulamanın dağıtıldığı belirli sunucularla ilişkilendirilir.
Bir Firmanın her türlü ticari ürününün üzerine konulabilen, o ürün ile ilgili stok, fiyat gibi bilgileri içeren, değişen genişlikte çubuklar biçiminde, elektronik tarayıcıyla ürünü okuyup tanımlayabilen ve okuyabilen simgelerdir.
Trendyol için XML formatında direkt entegrasyon mümkün değildir. Bundan dolayı buradan entegrasyon yazılım firmalarına ulaşarak XML formatında işlem yapabilirsiniz. Entegrasyon yazılımı kullanmadan manuel yükleme yapmak için Excel formatındaki belgeyi kullanabilirsiniz.
Trendyol Satıcı Paneli üzerinden sizden istenilen bilgileri girin. Satıcı sözleşmesini indirin ve her sayfasını imzalayın. İmzaladığınız sözleşmeyi 10 gün içerisinde Trendyol'a imza sirküleri ile birlikte kargolayın. Başvurunuz Trendyol'dan onay aldıktan sonra satış yapmaya başlayabilirsiniz!
Trendyol Kategori Oranları aşağıdaki gibidir;
Ev ve Yaşam %5 – %23. Giyim %17 – %20. Kozmetik ve Kişisel Bakım %5 – %17. Spor Ürünleri %8 – %10.
Pasif ürünler sekmesine tıklayarak, durum filtresi alanından Kilitliler filtresini seçmelisiniz. Kilidini açmak istediğiniz ürünü bulmalı ve durum alanında bulunan "Ürün Kilidini Kaldır" butonuna tıklamalısınız.
API ( Application Programming Interface )
sahip olduğu yeteneklere izin verilen sınırlandırmalar dahilinde dışarıdan erişilebilmesini sağlayan bir arayüzdür. Bu kullanım sürecinde uygulamanın kendisine ihtiyaç duymadan sunulan özellikleri, fonksiyonları, içerikleri edinebilir ve/veya gönderim yapabilirsiniz.
Belirlenen API Key ve şifre ile Authentication oluşturulduktan sonra istemci örneğin HTTP isteği yaparken Header ve gövdeye API Key'i ekleyerek göndermelidir. Bu key sayesinde istemcinin kimliği tanımlanır ve daha önceden Authentication sağlandığı için güvenli bağlantı sağlanarak talep ettiği veriler istemciye açılır.
Dizine Ekleme API'sinin her türlü kullanımı ücretsizdir. Ek kota istemek için faturalandırma hesabı oluşturmanız gerekebilir, ancak API'yi ücretsiz olarak kullanmaya devam edebilirsiniz.
API, iki uygulamanın birbiriyle konuşmasına olanak tanıyan bir yazılım aracısı olan Uygulama Programlama Arayüzü'nün kısaltmasıdır. WhatsApp gibi bir uygulamayı her kullandığınızda, her anlık mesaj gönderdiğinizde veya telefonunuzda hava durumunu her kontrol ettiğinizde bir API kullanıyorsunuz.
Proje adini girip olustur tusuna bastiktan sonra Menü -> API ve Hizmetler -> Kimlik Bilgileri seçimleri ile devam edin. Açilan ekrandan Kimlik Bilgisi Olustur -> API Anahtari seçimi yapiniz. Olusturulan API anahtari herkese açik olarak gelir.
API'ler çeşitli servislerler aracılığıyla ücretli veya ücretsiz bir şekilde paylaşılırlar. Pazarlama, web sitesi, bankacılık, e-posta, mesajlaşma, sosyal medya, haber servisi, harita ve video API'leri en popüler API'ler arasında yer almaktadır.
Kargo Firmaları için API Nedir? Kargo firmalarında API kullanımı, e-ticaret sitenizle kargo entegrasyonu arasında bağlantı kurmanızı sağlar. Bu bağlantıyla, sipariş edilen ürünlerinize ait bilgileri, gönderici iletişim ve adres bilgileri kolayca kargo entegrasyonunuza aktarabilirsiniz.
API (Application Programming Interface), farklı uygulama yazılımlarının birbiriyle iletişim kurmasını sağlayan "Uygulama Programlama Arayüzü" anlamına gelmektedir. API, Müşterilerin/Üçüncü parti kuruluşların kendi uygulamalarından Banka yazılımına erişim imkanı sunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri