Crème Princess: (okunuşu: krem Prinsıs) Prenses Kreması, Pastacı Kreması ve Çırpılmış Krema Karışımıdır. Krem Madam diğer ismidir. Crème Bavaroise: (okunuşu: krem baverua) Crème Anglais gibi akışkan olan sosa jelatin ve çırpılmış krema ilave edilmesi ile yapılır.
Yemek kreması, unlu krema ve sütlü krema olarak da anılan beyaz krema, tuzlu lezzetlerde en yaygın kullanılan krema çeşididir.
pastacı kremasının krem şanti ile karıştırılmış hali. turta yapımında falan kullanılır. pastacı kremasının içerisine krema ve pudra şekeri eklenerek elde edilir.
Fransız mutfağının temel soslarından biri olan mousseline kreması, yumuşak dokusu ile tereyağı bazlı bir kremadır. Pasta, ekler, profiterol gibi ürünlerle birlikte kullanılır. Vanilya esansı ile aroma katılır.
Krem patiseri (creme patisserie) Türkçede pastacı kreması olarak bildiğimiz o lezzetin Fransızca adı. Profesyoneller tarafından genellikle bu adla anılan krem patiseriyi evinizde de yapmak isterseniz ihtiyacınız olan sadece birkaç temel malzeme.
İlgili 41 soru bulundu
Pastacının lezzetli soğuk kremasıdır. Dolgu kreması ya da Soğuk krema olarak da isimlendirilir. Pişmeye dayanıklı olduğundan ekler, torpil gibi ürünlerde rahatlıkla kullanılır.
Pasta süslemeleri için kullanılan ganaj, genellikle çok katlı pastaların bir arada durabilmesini sağlayan bir dolgu malzemesi kıvamındadır.
Yoğun (heavy) krema %40 oranında yağ içeren bir kremadır. Genelde Makarna, Çorba, Soslarda, Pasta, dolgu krema gibi tariflerde yoğun kıvam ve lezzeti yakalamak için kullanılır. Hatta dondurma, çorbalarda kıvam ve lezzet arttırıcı olarak da kullanabilirsiniz.
Tereyağını derin bir kaba alıp mikserle krem gibi olana kadar çırpılır, ardından yavaş yavaş pudra şekerini ekleyip, kıvam alana kadar çırpılır. Kıvam alınca istenilen uç sıkma torbasına eklenir ve sıkma işlemi başlatılır.
Süt, şeker, un, yumurta sarısını tencereye alıp hepsini bir çırpıyoruz. Sonrasında ocağın üstüne alıp kısık ateşte devamlı çırparak karıştırıyoruz. Kaynayan kremanın altını söndürüp tereyağı ve vanilyasını da ilave edip tekrar çırpıyoruz. Kremayı soğutup, mikserde çırpıyoruz.
Double cream yağ oranı daha da yüksek bir türdür. Double cream içerdiği yağ oranı %48'den daha yoğun olan kremaları tanımlar. Heavy cream hem tatlı hem de tuzlu tariflerde lezzeti ve tarifin yoğunluğunu arttırmak amacıyla sık kullanılır.
Krema Soğuk Muhafazası
Kremaların özellikle su kayıplarından korunması gerekir. Dondurulmuş kremanın raf ömrü 1-2 gündür. Krema, pastörizasyon ya da deodorizasyon işleminin ardından, şok soğutma uygulanarak 22 °C'nin altına soğutulur.
Krem bavaroise olarak da bilinen Bavyera kreması, sarı muhallebi esaslı bir pasta kremasıdır. İlk olarak, mutfak konusunda uzmanlaşmış bir Fransız şef olan Marie-Antoine Careme tarafından icat edildi. Almanya'da bu tatlı, çırpılmış krema ile katlanır, ardından jöle ile sertleştirilir ve bir kalıpta soğutulur.
Elenmiş un ve mısır nişastasını derin bir tencereye alın. Üzerine süt, yumurta, şeker ve vanilya özütü ekleyip tüm malzemeyi topaklanmaması için bir mikser yardımıyla karıştırın. Ocağa aldığınız krema karışımını kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Krema, süt yağının ayrılmasıyla elde edilen bir üründür.
İnek sütü kreması, emülgatörler (yağ asitlerinin mono ve digliseritleri), kıvam arttırıcı (Sodyum aljinat ve karragenan; yenilebilir deniz yosunu özlerinden elde edilmiştir). En az %30 süt yağı içerir. Sütte doğal olarak bulunan süt şekerini içerir.
Yağlı krema demek olan buttercream, pastacıların olmazsa olmazı kremasıdır. Pandispanyalara, cupcake tariflerine şık çiçek dekorasyonları gibi şekiller verebilecekleri buttercream, yurt dışında da çok tercih ediliyor. Birkaç çeşidi olan buttercream'de temel malzeme olarak tereyağı ve pudra şekeri kullanılıyor.
Mikserle tereyağı ve krem peyniri iyice karıştırdıktan sonra vanilya aromasını ilave edin. Son olarak elenmiş pudra şekerini ekledikten sonra 5 dakika kadar karıştırın. Karışımı istediğiniz ucu seçerek sıkma torbasına aktarın. Muffinlerin üzerine şekilli olarak sıkın.
Ekşi krema, normal kremanın belirli laktik asit bakterisi ile fermente edilmesiyle elde edilen bir mandıra ürünüdür. Kasıtlı veya doğal olarak eklenen bakteri kültürü kremi ekşitir ve koyulaştırır. Adı ekşi denilen bakteri fermantasyonu ile laktik asit üretiminden gelmektedir.
Süt kremasını çok fazla çırparsanız, tereyağı olur. Süt kremasını 2-3 gün içerisinde tüketmeye özen gösterin. Kremanın kısa sürede katılaşması için krema, çırpıcı uçlar ve çırpılacak kasenin derin dondurucuda bir süre soğutulması gerekir. Böylece krema kısa sürede çırpılarak katılaşacaktır.
Pastaların, keklerin üzerini kaplayarak bir ressamın elinden çıkmışçasına güzel bir tablo oluşturan nefis çikolata katman... Son ve vurucu dokunuş olan bu güzellik ''ganaj (ganache)'' adıyla biliniyor.
Sütlü ganaj yapımı:
Sütle ganaj yapımı için boş bir cam kaba çikolataları boşaltın ve benmari usulü çikolataları eritin. Üzerine tereyağı ve süt ilave edin. Ardından ganajı, homojen olana kadar karıştırın. Sütlü ganajınız hazır!
Ganaj veya Ganaş (Fransızca: ganache), pasta, kek, şekerleme, bisküvi ve kurabiye arasına veya üzerini kaplamak veya süslemek için kullanılan bir kremadır. Ganajın yapımında kullanılan temel malzemeler kuvertür çikolata ve süt kremasıdır. Krema önce ısıtılır ve çikolata üzerine dökülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri