Normal yoğurt sağlık açısından çok faydalıdır; ancak probiyotik yoğurtların ekstra faydalarının olduğu bilinmektedir. Normal yoğurt ile probiyotik yoğurt arasındaki fark ise içerisine eklenmiş olan prebiyotik bakterilerden kaynaklanır.
Bağışıklığın güçlenmesi ve sindirim sisteminin daha sağlıklı çalışması için günün her anında probiyotik yoğurt yenebilir.
Dünya Sağlık Örgütü'nün tanımına göre probiyotik bakteriler insan kökenli, bağırsakta canlılığını koruyabilen mide asidine dayanıklı mikro canlılar. Yani fermente gıdalarda bulunan her bakteri probiyotik değildir. Bunun en güzel örneği yoğurt.
Probiyotikler bağırsak sağlığı için faydalı olan bakterilerdir. Probiyotik yoğurt bu mikroorganizmaların belirli türlerini yeteri kadar içeren yoğurda denir. Bu yiyeceğin bağırsak sağlığını korumasının yanında bağışıklık sistemini iyileştirmek, vitamin ve minerallerin iyi emilmesini sağlamak gibi faydaları da vardır.
Ne var ki marketlerde satılan yoğurtların çoğunun içinde üretim teknolojisinin doğal neticesi olarak yeteri kadar probiyotik bakteri bulabilmek mümkün değil. Durum böyle olunca da tercihi öncelikle market yoğurdundan yana değil, ev yoğurdundan yana kullanmanız daha iyi netice verir.
İlgili 43 soru bulundu
Dizdar, "Özellikle mide ve bağırsak hastalıklarına iyi gelen yoğurt, aynı zamanda sağlıklı beslenmeye de yardımcı oluyor. Bazı farklı düşünceler olsa da uzmanların genel görüşü evde yapılan yoğurdun daha sağlıklı olduğu yönünde" açıklamasında bulundu. Açık yoğurdun her zaman daha iyi olduğunun altını çizen Doç.
Katkı maddesiz ev yapımı doğal yoğurtlar, yüksek miktarda probiyotik içerir. Bu bağırsak dostu bakteriler ise bağırsak duvarında bulunan ve besin emilimini sağlayan villusların yapısını koruyarak, bağırsak hareketlerini düzenler.
Ne var ki marketlerde satılan yoğurtların çoğunun içinde üretim teknolojisinin doğal neticesi olarak yeteri kadar probiyotik bakteri bulabilmek mümkün değil. Durum böyle olunca da tercihi öncelikle ev yoğurdundan yana kullanmanız daha iyi netice verir.
Normal yoğurt ile probiyotik yoğurt arasındaki fark ise içerisine eklenmiş olan prebiyotik bakterilerden kaynaklanır. Ürün etiketindeki “probiyotik yoğurt” ibaresi vücut için yararlı olan bakterilerin yoğurdun içerisine eklendiğini ifade eder.
Çoğu diyet listelerinde tok tutucu özelliği nedeni ile ayranı tek başına bir öğün olarak görebiliriz. Probiyotik ürün olması sebebiyle kilo aldırmak yerine vücut yağ yakmasına da katkı sağlayarak kilo vermeyi kolaylaştırır.
Evet, bir çoğu mide asitinde ölürler. Probiyotik içeren tabletlerde mide asitinde ölmemesi için bir kaplama bulunur. Mümkünse bağırsaklarda parçalanıp probiyotikleri ortaya çıkaran tabletleri kullanman daha faydalı olucaktır.
Bu türlerin sağlık üzerine olumlu pek çok etkisi kanıtlanmıştır. Eğer nasıl olsa zararı yok diye düşünerek yanlış probiyotik kullanılırsa kabızlık daha da artabilir, gaz ve şişkinlik sorunu yaşanabilir veya SİBO ( ince bağırsakta aşırı bakteri çoğalması ) gibi rahatsızlıklar daha da şiddetlenebilir.
termofilus ve L. bulgaricus adı verilen bakterilerdir. Bu bakteriler probiyotik bakteri olmalarına rağmen mide asidinde parçalanıp, bağırsaklara geçemediğinden bu bakteriler ile mayalanmış yoğurt probiyotik olarak kabul edilmez.
Probiyotik aç karnına mı yoksa tok karnına mı alınmalı sorusuna ise uzmanların cevabı tok karnına alınması yönündedir. Aç olduğumuzda mide asidinin içinde probiyotik bakteriler daha rahat yaşayıp, sağlığımız ve sindirim sistemimiz için verimli olabilirler.
Bu fermente süt ürünü, farklı meyve aromaları ile zenginleştirilerek kullanıcıların beğenisine sunulmaktadır. Milyarlarca canlı ve aktif mikroorganizma ile üretimi gerçekleştirildiği için tüketiciler için tamamen sağlıklıdır.
Günde mutlaka 2-3 porsiyon yoğurt, cacık ve ayran gibi besinleri beslenmenize ekleyin. Eğer ihtiyacınız daha fazla ise günde 1 porsiyon probiyotikli yoğurt ve ya kefir de ekleyebilirsiniz. Salatalarınıza mutlaka sirke kullanmayı unutmayın.
Canlı ve aktif kültürlerin dışarıdan eklenmesiyle bağırsak ve sindirim sistemine katkı sağlayan gıdaya probiyotik yoğurt denir. Özellikle pek çok faydalı bakteri ve maya içeren probiyotik yoğurt, doğal yollardan vücut için sağlıklı kaynak imkanı oluşturmaktadır.
Probiyotik yoğurtları genel olarak, kabızlık, ishal, hazımsızlık ve bağırsak şişkinliği gibi durumlarda kullanmanız sindirim sisteminizin düzene girmesini sağlamaktadır. Probiyotik yoğurtları, 2 haftada bir düzenli olarak tüketebilirsiniz. Böylece sindirim sisteminizde oluşacak düzensizlikleri önleyebilirsiniz.
Kalsiyum açısından zengin olan yoğurt bu dönemde oluşacak kemik kayıplarının tedavisinde ve oluşumunun engellenmesinde en büyük yardımcıdır. Az yağlı, ev yapımı yoğurtlar tercih edilmelidir.
Beslenme uzmanlarının görüşüne göre yoğurt mutlaka tüketilmesi gereken besinlerden biridir ve zayıflamaya olan etkisi büyüktür. Düzenli şekilde yoğurt tüketmek, metabolizmayı hızlandırdığı için yemeklerin sindirimini kolaylaştıracaktır. Yoğurt kalsiyum ve protein içermektedir.
Torku Yoğurt, doğal, taze ve köy lezzetini sizlere sunmaktadır. Katkı maddesi üretilmeden, çiftliklerde doğal ortamlarında yaşayan ve beslenen ineklerin sütünden yapılan yoğurdun tadına baktığınızda, farkı hemen anlayacaksınız!
Bağırsakları temizlediği, zararlı bakterileri önleyerek ishal oluşumunu engellediği için gıda zehirlenmelerine karşı koruyucudur. Kalsiyumun daha fazla emilmesini ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlamaktadır.
"En az 2 hafta düzenli kullanılmalı"Doğru ve etkili probiyotik tüketimi için mutlaka bir uzmana danışılması gerektiğinin de altını çizen Karaca, şu önerilerde bulundu: “Probiyotikler hemen etki göstermezler, etkilerini görebilmek için en az 2 hafta düzenli kullanılmalı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri