“Soru, araştırma, hipotez, deney, sonuç ve değerlendirme” basamaklarından oluşur. Bilimsel yöntem basamaklarını adım adım geçtiğimizde projemizi tamamlamış oluruz.
Proje döngüsünde beş ana aşama bulunmaktadır. Bunlar; projenin tanımlanması, proje formülasyonu, finansman sağlanması, projenin yürütülmesi ve değerlendirmedir. Proje fikrinin ortaya çıkmasından sonra, projenin amacı, hedefleri, çıktıları ve uygulama adımlarının tanımlanmasıdır.
Projeler, öğrencileri araştırmaya yöneltmek, çevrelerinde meydana gelen problemlere karşı duyarlılıklarını artırmak, araştırma bilinci kazandırmak, teşvik etmek ve bu konularda kabiliyetli olan öğrencileri tespit etmek amacıyla yapılan bilimsel çalışmalardır.
İlgili 30 soru bulundu
Proje çalışması merak veya bir sorunun ortaya çıkışı ile başlar; gözleme, ölçmeye ve incelemeye dayanır. Çevrede yaşananları merak etmek, ilgi duymak ve bunun doğrultusunda merak edilen konulara ilişkin gözlem yapmak proje hazırlamada ilk adımı oluşturur.
Sayfa ve Baskı Düzeni
Makale, ödev, proje ve rapor yazımlarında standart A4 (210 x 297 mm) kullanılmalıdır. Metin, şekil ve tablolar kağıt kullanım alanı içerisinde üst ve alt kenarlardan 2,54 cm; sağ ve sol kenarlardan 3,17 cm boşluk olacak şekilde yerleştirilmelidir.
Proje yazımında A4 beyaz kâğıt kullanılacaktır. Sayfalardaki sağ, sol ve alt boşluk 2 cm, üst boşluk 2.5 cm olacaktır. Yazımda Arial yazı tipi kullanılmalı ve boyutu 12 punto olmalıdır. Satır aralığı 1,5 olmalıdır.
Proje yönetimi, Proje döngüsünün veya beş temel proje aşamasının anlaşılmasını sağlar: Başlatma, Planlama, Yürütme, İzleme ve Kontrol, Kapanış.
Bu tanımlamaların ışığında projenin temel özellikleri; geçicilik, özgün ürün, hizmet ya da sonuçlar ve programlı-özenli ilerleme olmaktadır. Proje Yönetim Enstitüsü ( PMI, 2003) bu özellikleri aşağıdaki gibi açıklamıştır.
Proje, bir soruna çözüm bulma, elde bulunan bir imkanı değerlendirme ya da bir eksiği gidermeye yönelik ve sınırlı bir süre ve sınırlı kaynaklar dahilinde gerçekleştirilen işlerin ya da çalışmaların tamamıdır. Proje Nedir? Proje, daha önce benzeri yapılmamış bir ürün, hizmet, sonuç ya da servis ortaya çıkarabilirsiniz.
Proje; önceden belirlenmiş bir süre içerisinde değişim yaratmayı hedefleyen, birbiriyle ilintili amaç ve hedefleri olan, uygulanması durumunda birtakım ürünlerin elde edildiği bir çalışmadır.
Proje bir yenilik getirmek üzere ve belli bir amacı gerçekleştirmek için, belirli bir sürede ve bir arada yapılması gereken, birbirine bağlı veya birbiriyle ilişkili faaliyetler grubudur. Projeler bir değişim ihtiyacı sonucunda ortaya çıkar ve yenilik getirmek amacıyla yapılırlar.
Projenin düzeni : Proje geçici örgüttür. Projenin kendi bütçesi ve yönetimi vardır. Her proje, bir düzen içerisinde çalışmayı gerektirir Sistem: Tüm projeler giriş –süreç-çıkış yapılı sistem gibi düşünüle bilir. Planlama ve Denetim sistemi: Proje planlama ve denetim sistemi gerektiriyor.
6. El yazısı ile yazılacak ödevler çizgisiz kâğıda ve MAVİ-SİYAH pilot kalem ile yazılmalıdır. Vurgulanacak kısımlarda da kırmızı pilot kalem kullanılmalıdır. Önemli not: Kağıtların sadece tek yüzü kullanılarak yazılmalıdır, aksi takdirde yazılar birbirine geçer ve anlaşılırlık düzeyi düşer.
Tez yazarken de hangi kaynaklardan yararlanıldığının kaynakça olarak yazılması zorunludur. Kaynakça, performans ve proje ödevlerinin son sayfasına yazılmaktadır.
Özet, proje tamamlandıktan ve proje raporu yazıldıktan sonra yazılması gereken bölümüdür. Özetin amacı okuyucuya proje konusu hakkında genel bilgi vermektir.
Her proje süreci, şunları içeren beş temel adımdan oluşur: başlatma, planlama, izleme - kontrol ve sonlandırma.
Bu eğitimi alan kişilerin çalıştıkları kurumda sosyal sorumluluk ya da araştırma geliştirme projeleri hazırlayabilecek ve çevresine proje kültürünün yayılması konusunda katkı sağlayabilecektir.
Project Management yani Proje Yönetimi dört ana alana ayrılır: planlama, yetki verme, izleme ve kontrol. Bu dört alan, bütçeler ve teslim tarihleri gibi belirli kısıtlamalar içinde gerekli olan işi bitirmek için, uzman çalışmasını etkili bir şekilde koordine ederek projenin tamamlanmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri