VPN'ler, proxy sunucularıyla aynı işlevi yerine getirir ancak daha fazla ve daha iyi özellikler sunar. Ancak belirli web sitelerini engelleyen şeffaf bir proxy sunucunuz varsa bu kısıtlamaları atlamak için bir VPN kullanabilirsiniz.
Giden ağ trafiği
İletme proxy bağlantıları, bir çalışanın IP adresini kullanıcının ziyaret ettiği web sunucusundan gizler. VPN bağlantısı kullanıcının IP adresini ve konumunu gizler, böylece tanımlanamaz.
İnternet hızını yavaşlatabilir
Birçok kullanıcı aynı anda bir proxy sunucusuna bağlanırsa, sunucuyu yavaşlatabilir. Ayrıca, proxy'ler trafiğinizi doğrudan internetteki web sunucularına gitmek yerine bir aracı aracılığıyla yönlendirdiği için, bu ekstra adım da yavaşlamalara sebep olur.
Bu, herkese açık bir IP adresi aracılığıyla trafiği filtreleyen ve çevrimiçi herkesin ücretsiz olarak erişebildiği proxy türüdür.
Proxy Ne İşe Yarar? Bu sunucuları, internet trafiğinizi farklı bir sunucuya yönlendirerek, internet etkinliğinizi İnternet Servis Sağlayıcınızdan (ISS) gizler. Mevcut IP adresiniz yerine farklı bir ülkeden IP adresini tanımlayarak, bölgenizde engellenmiş olan sitelere erişim sağlayabilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
Internet' e erişim için mutlaka bir proxy servisine ihtiyaç yoktur, ancak; size en yakın bir servis noktasındaki proxy servisini kullanmanız, Internet erişiminizi bir hayli hızlandıracaktır.
Yasalar açıktır. Ayrıca teknik olarak vekil sunucu filtrelenmeside mümkündür.İp ler izlenebilir, takip edilebilir, yollanan bütün şifresiz paketleriniz herkes tarafından okunabilir. 1. TCK da proxy kulanımını suç sayan herhangi bir madde yoktur.
VPN kullanmak yasal mıdır? Evet, VPN kullanmak neredeyse her yerde tamamen yasaldır.
Bu nedenle, söz konusu sunucuları kullanmak, sizi internet etkinliklerinizi gözleyen insanlardan (internet servis sağlayıcınız gibi) korumak için hiçbir şey yapmaz. Aynı zamanda, proxy'ler genellikle IP adresinizin sızdırılmasına karşı güvenli değildir.
Hayır, ücretsiz VPN'ler çoğu zaman güvenli değildir çünkü trafiğinizi servis sağlayıcısından ya da ağ operatöründen gizlerken, VPN sunucusunun operatörü trafiğinizi gözetleyebilir. Virtual Private Network anlamına gelen VPN, internet bağlantısı üzerinden gönderilen tüm trafiği şifreler ve uzak bir sunucuya gönderir.
Bağlandığınız VPN sunucusunun coğrafi konumu sizden uzakta ise verilerin daha da fazla ağdan geçmesi ile ortaya çıkan gecikme (latency) nedeniyle internet bağlantınız yavaşlayabilir.
Hangi VPN sunucusuna bağlanırsanız bağlanın, nerede olursanız olun otomatik olarak olabilecek en yüksek hızı alırsınız. Özellikle daha az güvenilir İnternet bağlantıları üzerinde %400 oranına varan yüksek hız bekleyebilirsiniz.
İnternet trafiğinizi İSS'niz göremez ancak VPN sağlayıcınız görebilir. VPN sağlayıcınız güvenli değilse tehlikedesiniz demektir. Bu yüzden hem internetteki aktivitelerinizi gizlemek hem de en yüksek düzeyde güvende olmanızı sağlamak adına güvenilir bir VPN sağlacısı seçmeniz büyük önem taşır.
VPN, gönderdiğiniz ve aldığınız tüm bilgileri anlaşılmaz hâle getiren bir filtre görevi görür. Herhangi biri bu verileri ele geçirse bile kullanamaz.
VPN hizmeti, bir filtre görevi görerek verilerinizi bir uçta okunamaz hale getirirken diğer uçta yalnızca deşifre edilmesini sağlar. Bu da ağ bağlantınız güvenlik ihlaline uğrasa bile kişisel verilerin kötüye kullanımını önler. Ağ trafiği artık saldırılara açık değildir ve internet bağlantınız güvendedir.
Proxy sunucuları, gelen veya giden internet trafiğini tarayarak zararlı içerikleri engelleyebilir. Örneğin, kötü niyetli web sitelerine veya zararlı dosyalara erişimi engelleyebilir veya virüs taraması yapabilir. Proxy sunucusu, ek bir güvenlik katmanı sağlayarak çevrim içi tehditlere karşı koruma sağlar.
Android cihazınızın ana ekranını açın.
Şebeke bölümünden Mobil ağlar'a dokunun. Erişim Noktası Adları'na dokunun. Listeden, Internet bağlantısı için kullandığınız erişim noktası adına dokunun. Görüntülenecek sayfada Proxy ve Bağlantı noktası değerlerini girmeniz yeterlidir.
VPN, çevrimiçi güvenliğinizi, gizliliğinizi ve özgürlüğünüzü aynı anda sağlamak için en gelişmiş araçtır. Bu nedenle, % 00 güvenlidir. Proxy yalnızca kısıtlanmış web sitelerini atlamak için çalışır ve hiçbir güvenlik sağlamaz. Bu nedenle, güvenli değildir.
Dünya üzerindeki tüm ülkeleri düşündüğümüzde, bir VPN kullanmak %99 oranında bir suç teşkil etmez.
Türkiye'den erişimin engellendiği sitelere ulaşmak içim kullanılan VPN yazılımlarına erişim engeli gelmeye başladı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 16 VPN servisine erişimi bir mahkeme kararı olmaksızın yasakladı.
VPN ile Yasaklı Sitelere Nasıl Girilir? Dediğimiz gibi, engellenen bir siteye giriş yapmanın en iyi ve en kolay yolu bir VPN kullanmaktır.
Proxy, internet protokolü adresinizi gizler ve kendi IP adresiyle değiştirir, böylece web siteleri verilere gerçekte kimin erişmeye çalıştığını bilmez. DNS böyle bir şey yapmaz. DNS sadece web sitelerini, verilerine erişmeye uygun bir konumdan bağlandığınızı düşünmeleri için yanıltır.
ExpressVPN piyasadaki en hızlı VPN'dir ve isterseniz onu hemen kendiniz de test edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri