Psikoloğa gitmek her hangi bir meslek grubuna engel niteliği taşımadığı gibi askerliğe ve polisliğe de engel bir duruma sebep olmamaktadır. Ancak uzun süreli bir psikolojik rahatsızlık durumu varsa mülakat süreçlerinde elemeye sebep olabilir.
Psikoloğa gitmek, bireylerin mesleki kariyerine engel teşkil etmez.
Türkiye'de psikiyatri işe engel değildir. Psikiyatriye gitmek, herhangi bir iş başvurusunda doğrudan engel teşkil etmez. Ancak, bazı meslekler için psikiyatrik sağlık durumu, kişinin mesleğini icra etmesini engelleyecek düzeydeyse, bu durum mesleki yeterlilik açısından bir engel olarak değerlendirilebilir.
Psikiyatrik hastalıkları olan hastaların tümünü hedef alarak “çalışamaz”, “sorunlu insan istemiyoruz” demek damgalamadır, ayrımcılıktır ve kesinlikle insan haklarına aykırıdır. Tek başına antidepresan kullanımı, psikiyatrik ilaç kullanımı bir kişinin işe girişi için bir engel teşkil etmez.
Eğer psikolojik danışmanlık merkezinde ya da özel bir klinikten destek alacak olursanız bu durum sicilinize işlemeyecektir. Bunun nedeni bu gibi kurumların herhangi bir işleme sistemleri bulunmamasıdır dolayısıyla bilgileriniz hiçbir koşulda e-devlet ve benzeri yerlere işlenmeyecektir.
İlgili 19 soru bulundu
Psikolojik destek almak, ruhsal bozukluğa sahip olmak bir suç değildir. Bu nedenle psikoloğa gitmek, psikolojik yardım yardım almak adli sicile işlemez.
Bu doğrultuda “psikiyatrik hastalıklarda hastalık branşlarının sınıflandırılmasındaki D dilimi sağlık şartlarını taşıyanlar idari polislik görevine aktarılmazlar.” denerek psikiyatrik hastalıkların D dilimi sağlık şartları taşıyanlara malulen emeklilik dışında bir seçenek bırakılmamaktadır.
Bu nedenle psikiyatriye gitmek, bireyin siciline işlenmez. Yalnızca yasal bir zorunluluk olduğunda, hastanın veya başkalarının güvenliği söz konusu olduğunda psikiyatristlerden rapor istenilebilmektedir.
657 sayılı Kanunun 48. maddesine göre akıl hastalığı olarak ifade edilen psikolojik rahatsızlıklar engelli statüsünde personel alımlarında bir sorun oluşturmamaktadır.
Sağlık kriterlerinde ''Geçmişte psikiyatrik hastalık tanısı ve tedavisi olan veya halen tedavisi devam etmekte olan tüm adayların (Geçmişte tedavi olanlar da dahil) işe girişi uygun değildir. '' gibi bir ibare gördüm.
Kanunda da belirtildiği gibi adli sicilde suçlar ve mahkeme kararlarına ilişkin bilgiler yer almaktadır. Psikolojik destek almak, ruhsal bozukluğa sahip olmak bir suç değildir. Bu nedenle psikoloğa gitmek, psikolojik yardım yardım almak adli sicile işlemez.
Duygu, düşünce veya davranış örüntülerinde her zamanki hale göre farklılıklar mevcutsa ya da duygusal açıdan kötü hissediliyorsa, uzun denebilecek bir süredir aynı şikayetler devam ediyorsa psikoloğa gidilebilmektedir. Bazı durumlarda yaşanılan sıkıntıların kronik bir hal alması ciddi sonuçlar doğurabilmektedir.
Psikolog ücretleri 2024 yılında 950 TL ile 4600 TL arasında değişiklik göstermektedir. Pedagog ücretleri 2024 yılında 850 TL ile 3700 TL arasında değişmektedir. Aile Terapisi ücretleri 2024 yılında 600 TL ile 4700 TL arasında değişmektedir.
Psikoloğa gitmek her hangi bir meslek grubuna engel niteliği taşımadığı gibi askerliğe ve polisliğe de engel bir duruma sebep olmamaktadır.
Uzman psikologlar genellikle daha yüksek maaşlar alırlar. Kamuda yeni başlayan bir uzman psikologun maaşı 27.000 TL civarındadır. Ancak deneyimli uzman psikologların ortalama maaşı 31.000 TL'ye kadar çıkabilir. Özel sektörde uzman psikolog maaşları ise çeşitli faktörlere bağlı olarak değişmektedir.
Psikoloji, insanların geçmişi, şimdisi ve geleceğidir. Psikoloji sayesinde insanlar türlü türlü yollar izleyerek kendilerini geliştirebilirler. Kimi insanlar psikolojiyi oldukça küçük bir şeymiş gibi görseler de aslında oldukça büyük ve insanlar için önemli bir konudur.
Cevap : Hayır, antidepresan ilaçlar sicile işlemez. Sicile işlenen bilgiler, adli suç ve mahkeme kararlarına ilişkin bilgilerdir. Psikolojik tedavi almak, ruhsal bozukluğa sahip olmak bir suç değildir.
Memurluk için genel bir yasak söz konusu değildir, çalışacağı işe bağlıdır.
Geçmişte psikiyatrik hastalık tanısı ve tedavisi olan veya halen tedavisi devam etmekte olan tüm adayların (Geçmişte tedavi olanlar da dahil) işe girişi uygun değildir.
Hayır, borderline sicile işlemez. Adli sicil, kişinin işlediği suç ve mahkeme kararlarına ilişkin bilgilerden oluşur. Borderline kişilik bozukluğu, bir suç değildir. Bu nedenle borderline sicile işlemez.
Kontrol muayenelerinin süre ve aralıklarının raporda belirtilmesi gerekir. c. Yaygın anksiyete, panik, fobi vb. bozukluklarda hastalığın şiddeti, yeti yi- timi, kullanılan ilaçların özelliğine göre sürücü belgesi alınmayabilir ya da belirlenen süre kadar sürücü belgesi alınır.
Adli sicile işlenen bilgiler, adli suç ve mahkeme kararlarına ilişkin bilgilerdir. Psikolojik tedavi almak, ruhsal bozukluğa sahip olmak bir suç değildir. Bu nedenle psikologa gitmek de adli sicile işlemez ve savcı olmak için engel teşkil etmez.
Evet, götürebilirsiniz.fakat ilacınızın doktor raporlu olması gerekir. Rapor alıp askere gittiğinizde dahi, ilacınızı dolabınızda bulunduramazsınız.
Cevap (1) Merhaba. prozac antidepresan olarak bilinen ve bazı psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Psikolojik rahatsızlığı olanların polislik mesleğine kabul edilmeleri mümkün değildir.
Psikiyatrist tedavisine ihtiyacı olan birçok memur adayı, psikiyatriste gitmenin memur olmaya engel olabileceğini düşünerek tedavisini geciktiriyor. Oysa psikiyatriste gitmek, memurluğa doğrudan engel olmaz. Hiçbir kanun ve madde, psikiyatr tedavisinin memurluğa engel olduğunu bildirmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri