Psişik enerji, ruhsal enerji demektir. Psişik enerjisi yüksek olan kişiler birinin aklından geçenleri okuyabilir ya da birinin ne hissettiğini karşı taraf söylemeden bilebilir. Psişik güce sahip olanlar, geleceği görebilir, rüyaları yorumlayabilir ve dokunmadan nesnelerin yerini değiştirebilir.
Psişik yeteneklerden başlıcaları Metapsişikteki adlarıyla şunlardır: Durugörü, duruişiti, telekinezi, psikometri, telepatlık, düşünce okuma, prekognisyon (prekognititif duyarlık), postkognisyon (postkognitif duyarlık), kriptoskopi, duyarlığın dışarılaşması, ideoplasti, dermo-optik.
Psişik enerji; algılama, anımsama, düşünme, duyma, isteme, arzulama, çaba gösterme gibi psikolojik etkinlikler biçiminde kendini ifade eder. Libidonun kaynağı, ruhsal yapı içindeki karşıtların yarattığı gerilim ve kişinin yaşantılarıdır. Belli bir ruhsal öğeye enerji aktarılmasına değer bağlama adı verilir.
Psişik; telepati, geleceği görme gibi doğaüstü yeteneklere sahip kişi. Aynı zamanda "bunlarla ilgili" anlamında bir sıfattır. Yunanca "ruh" anlamına gelen "psişe" sözcüğünün sıfatıdır ve zamanla isim anlamında da kullanılmaya başlanmıştır.
Parapsikoloji ile alakalı konuları nitelemek ve öznelleştirmek veya kişiselleştirmek için psişik kelimesi kullanılmaktadır. Parapsikoloji, Ruh Bilim ve Madde Ötesi Bilim olarak nitelendirilirken; Psişik ise ruhsal yetenekler, ruhsal enerjiler, ruhun dışa yansıyan yönleri gibi anlamlara gelmektedir.
İlgili 20 soru bulundu
Ruhsal ve zihinsel güce psişik denir. Sadece bazı özel eğitimlerden geçen ve maneviyatı yüksek olan kişilerde görülen psişik özellikler ruhsal enerjiyle yönetilir. Bu özelliklerin yoğunluğu ve gücü kişiden kişiye farklılık gösterir.
1) Psişik Belirtiler: Hafif bir sıkıntı ya da sinirli olma halinden, şiddetli bir kontrolünü kaybetme, çıldırma ya da ölüm korkusuna kadar uzanan geniş bir yelpazede yer alan belirtilerdir.
İç çatışma (psişik çatışma) bilinç olmadan ruhta ortaya çıkan farklı algı ya da duygu çelişkileridir. Bu da problemli bir davranış ya da semptom olarak gün yüzüne çıkmaktadır. Bilinçdışı korku ya da tehlikeli beklentilere savunma mekanizmaları dediğimiz otonomik tepkiler veririz.
Psişik uyuşma ya da duygusal anestezi, olarak adlandırılan, dış dünyaya tepki verme düzeyinde azalma, genellikle travmatik olaydan hemen sonra başlar. Kişi bir geleceği kalmadığı duygusuna kapılabilir. Kişide travma öncesinde bulunmayan sürekli anksiyete ya da artmış uyarılmışlık semptomları gelişir.
Histeri veya isteri, psişik ve motor bozukluklar, özellikle duygusal reaksiyonlarda taşkınlık, ani sinirlenme, hareket bozuklukları, geçici kişilik değişimi ve günlük hafıza kaybı gibi çeşitli sistemlere ait psikosomatik şikayetlerle belirgin psikonevrotik bozukluk.
Aslında stresimizi kontrol altına almak, yeterli uyumak, düzenli olarak egzersiz yapmak, sigara içmekten kaçınmak, sağlıklı ve dengeli beslenmek, alkol ve kafein tüketimini azaltmak gibi iyi alışkanlıklar aynı zamanda enerji yükseltmeye birebir alışkanlıklar!
Einstein, tüm maddelerin ve insanların enerjiden ve titreşimlerden meydana geldiğini söyler. Aristoteles ise enerjiyi “potansiyeli aktiviteye dönüştüren yapı” olarak tanımlar. Gün içerisinde yapmak zorunda olduğumuz ya da yapmak istediğimiz tüm işler için gereken kaynak zihinsel enerji ve ruhsal enerjidir.
Psişik saldırı, enerji, düşünce veya duygu yoluyla başka bir kişi tarafından bilinçli olarak veya bilinçsizce manipüle edilme veya zarar verilme durumudur. Psişik saldırılar, kişinin enerji alanına, zihinsel veya duygusal hallerine, fiziksel sağlığına veya genel iyi oluşuna zarar vermeyi amaçlar.
Durugörü (uzaktan görme), telepati (düşünce nakli, uzaduyum), prekognisyon (önceden bilme), psikometri (ruhsal ölçüm), şifacılık, beden-dışı deneyimler (astral seyahat) ve benzeri fenomenler bu gruba girer.
Yani sevilen bir nesnenin, yoğun ve kalıcı bir şekilde bağlandığımız için psişik dünyamızın ahengini sağlayan nesnenin ani ve sert kopuşunun oluşturduğu acılardır. Acı bir kopuşla başlar, kopuşun tetiklediği psişik sarsıntı ile devam eder ve 'ben'in sarsıntıya karşı savunmacı tepkisi ile sona erer.
Kaynaksız içerik itiraz konusu olabilir ve kaldırılabilir. Savunma mekanizmaları, Freudyan psikanaliz teorisinde bireyin gerçekleri maniple, yadsıma ya da çarpıtmak ve böylece sosyal olarak kabul edilebilir bir öz-imajı korumak ve sürdürmek için bilinçsizce geliştirdiği psikolojik stratejilerdir.
Ayrıca, hastanın konuşması çok azalmış ve yavaşlamıştır, suskun, durgun, zihin karışıklığı içersinde, şaşkın, anlama kavrama güçlüğünde, karar veremeyen, unutkan, konsantre olamayan, düşünemeyen, beyninin çalışmadığını düşünen bir durumdadır (psişik retardasyon).
Somatik Semptom Bozukluğu (SSB), kişilerin yorgunluk ya da ağrı gibi fiziksel belirtiler karşısında aşırı endişe duyduğunda ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Kişi günlük yaşamına etki eden bu belirtilerle ilgili olarak yoğun şekilde duygu ve düşünce besleyerek, aşırı davranışlar gösterir.
Psişik Erdişilik nedir? Psişik erdişilik kuramı, dönüklerin cinsel nesnesinin, normal nesnenin karşıtı olduğunu sandırır. Dönükler tam kadınmış gibi, bedenin erkek karakteri, erkek ruhu tarafından çekilirler. Dönük kendini kadın hisseder ve erkek arar.
Olcay Yazıcı | Psikiyatr. Duygudurum (mood) bozuklukları ya da afektif bozukluklar denen hastalık grubu, bilişsel (kognitif), psikomotor, psikofizyolojik ve kişilerarası ilişki bozuklukları da eşlik etmesine karşın, temel bozukluğun duygularda olduğu düşünülen bir hastalık grubudur.
Psikoterapi, herhangi bir ruhsal hastalık ya da psikolojik sıkıntıyı standartları oluşturulmuş belirli bir psikopatolojik anlayış içinde evrensel olarak kabul edilen bir kavram dizinine oturtarak ve yapılandırılmış bir program içerisinde tedavi etmek amacıyla sistematik bir şekilde yürütülen uygulamalardır.
İntrapsişik yapı; bireylerin önemli bakım verenler ile erken deneyimlerinin sonucunda ortaya çıkan beyin temelli bir kodlama özetidir. Bu özet bireylerin kendilik ve nesne temsillerini, bunlarla bağlantılı duygulanımlarını içerir.
psişik- ruhla ilgili anlamındadır.
Ruhsal uyanış, benliğimizin (ego) sınırlarının ötesindeki bir gerçeklik boyutunun uyanışıdır. Bu uyanış, genellikle yaşanan bir olayın takibinde kendini gösterir. Çoğu zaman beklenmedik anda, hiç hissedilmeyen duyguların hissedilmesi ya da mevcut zihniyetin aniden sarsılması/değişmesiyle meydana gelebilir.
Durugörü (clairvoyance) canlı ve cansız nesnelerin ve olayların beş duyunun yardımı olmadan (paranormal olarak) algılanmasına verilen addır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri