PTT HESABIMA PARA YATMIŞ MI? PTT hesabınızda bulunan bakiye bilgilerinize Alo PTT hattı aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Hesap bakiyesi sorgulama yapmak için 444 1 788 numarasını aramanız yeterli olacaktır.
PTT hesaplarınızda ödeme var mı yok mu e-Devlet şifresi ile öğrenmek mümkün. Bunun için tabi ki e-Devlet şifresine sahip olmalısınız. E-Devlet şifresi olmayan vatandaşlar PTT şubelerinden şifre alabilirler. E-Devlet şifresi aldıktan sonra hesabınızda para olup olmadığını sistem üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.
Şahıs ödemeleri sorgulama yapmak için gerekli adımlar ise şöyle; e-devlet'e TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. Arama alanına ister SGK yazın burada yer alan hizmetler içerisinden “şahıs ödemeleri sorgulama” sekmesine tıklayın, isterseniz de arama alanına direkt “şahıs” yazarak ilgili hizmeti seçin.
Böylece iş yerlerindeki yoğunluğun azalması ve müşterilerin zamandan tasarruf etmesi sağlanıyor. PTT'nin, e-Devlet platformu üzerinden sağladığı hizmetler ile hak sahipleri, adlarına yatırılan kurum ödemelerini sorgulama, hesaba aktarma ya da gelen yardımla fatura ödeme işlemlerini gerçekleştirebiliyor.
T.C. KİMLİK NO İLE PTT PARA SORGULAMA
Bunun için ALO PTT numarası olan 444 1 788 hattını aramanız yeterlidir. Zaten menüden hangi seçeneği seçmeniz gerektiği size telefon ile anons ediliyor. Ayrıca PTT'nin web sitesindeki online işlemler kısmını kullanarak da PTT kart hesap bakiyesi öğrenme işlemi yapabilirsiniz.
İlgili 16 soru bulundu
Uygulamaya şifreyle girerek PTT kart bakiye sorgulama menüsü üzerinden bilgilerinize kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Alo PTT hattını arayarak bilgilerinize kolayca ulaşabilirsiniz. Alo PTT hattına 444 1 788 numarası üzerinden ulaşabilirsiniz.
e -Devlet'te bireysel emeklilik sekmesini seçerek Bireysel Emeklilik Sistemi'nde ne kadar paranız biriktiğini öğrenebilirsiniz. e-Devlet şahıs ödemeleri ekranından vatandaşlara verilen rapor parası, doğum parası, süt parası, yol yardımı ve cenaze yardımı gibi meblağlar da öğrenilebiliyor.
Başvurunuzu yapmış olduğunuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfından veya Alo 144 Sosyal Yardım hattı aranarak bilgi edinilebilir.
Kullanıcı Panelinden; Kullanıcı adı, şifre ve sms doğrulamasından geçerek ya da e-imza/mobil imza ile kimlik doğrulamasından geçerek Ptt KEP hesabına giriş yapılır.
Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle çalışanların PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.Bu süre içerisinde alınmayan ücretler SGK'ya tekrar iade edilebilir.
Öncelikle bireysel emeklilik bakiyenizi sorgulamak için e-devlet sistemine giriş yapmalısınız. TC kimlik numaranızı ve şifrenizi girdikten sonra arama motoruna “Takasbank” yazın. En üstte açılan sekmeye tıkladığınızda sistemde birikmiş paranız olup olmadığını görebilirsiniz.
Bugünden itibaren PTT'de hesabı olan veya olmayan tüm vatandaşlar kimliklerini ATM'ye okutarak kendisine yatan parayı çekebiliyor. Kart şifresi olarak kimlik çıkartılırken nüfus müdürlüklerinden verilen PIN şifresi giriliyor.
PTT'ye yatan para sorgulama işleminde olduğu gibi ilk olarak e-devlet kapısına giriş yapılmalıdır. e-Devlette yer alan arama butonuna, PTT üzerinden yapılan kurum ödemeleri yazılmalıdır. Çıkan sonuçlardan uygun olanına tıklanmalıdır. Uygun sonuca tıklandığı zaman, e-devlet sistemi ödemeleri ekrana yansıtacaktır.
PTT'nin yeni cep uygulaması ile cep telefonunuzdan internet bankacılığı işlemlerini yapabilirsiniz; -Posta çeki hesap bakiyenizi sorgulayabilir hesap bilgilerinize ulaşabilirsiniz, -Posta çeki hesap hareketlerini izleyebilirsiniz.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı PTT Sosyal Yardım Parası 1300'ken, 950 TL Olması Arkadaşlar Aile sosyal yardım'dan yararlanıyorum geçen ay onaylandı ve Kasım ay'ı için 1300 TL yatırılmıştı.
PTT EFT işlemini ister PTT işyerlerimize gelerek ister PTTBank Mobil veya İnternet Bankacılığı uygulamalarımızı kullanarak kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Hafta içi 08:30-17:00 saatleri arasında yapacağınız PTT EFT işlemleri aynı gün içerisinde gerçekleştirilmektedir.
Adınıza gönderilen para transferi için işlemin referans numarası ve geçerli kimlik belgeniz (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet, Pasaport veya İkamet Belgesi) ile en yakın PTT noktasına giderek paranızı alabilirsiniz. UPT'ye ulaşmak ve detaylı bilgi almak için: +90 850 724 0 878.
PTT A.Ş.
https://www.ptt.gov.tr adresi üzerinden ana sayfada yer alan canlı destek sekmesinden bilgilerinizi girerek ödemenizi sorgulayabilirsiniz.
Size en yakın ATM'ye giderek kimlik kartınızı ATM'ye okutabilir ve adınıza gönderilen parayı kolay bir şekilde alabilirsiniz. Ayrıca bu hizmetten PTT müşteri olmayanlar da faydalanabilmektedir. Bu şekilde hem şubeye gitmenin hem de sıra beklemenin önüne geçilmektedir.
Bakanlık, sosyal medya üzerinden yayılan 'Sigortalı veya sigortasız olmasına bakılmaksızın, yetişkinlere 400 TL çocuklara da 100 TL yardım yapılacaktır.
Başvuru Sorgula
Elektronik olarak ya da valilik ve kaymakamlıklarda bulunan Açık Kapı birimlerine yazılı olarak taleplerinizi iletebilirsiniz. Yapılan başvuruların süreç ve sonuç bilgileri kısa mesaj ile tarafınıza bildirilecektir.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eşi vefat etmiş, boşanmış, dul kalmış kadınlara yardım parası veriyor.Bu aylık için resmi ikametgahın olduğu il/ilçe sınırları içinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı'na başvuru yapmak yeterli oluyor. Başvuruda kimlik kartı dışında herhangi bir belge istenmiyor.
PTT hesabınızda bulunan bakiye bilgilerinize Alo PTT hattı aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Hesap bakiyesi sorgulama yapmak için 444 1 788 numarasını aramanız yeterli olacaktır.
E-Devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra, ana sayfanızda bulunan "Hizmetlerim" sekmesine tıklayın. Ardından, "Para ve Varlıklarım" seçeneğini bulup tıklayın. Bu seçenek, birikmiş paralarınıza erişim sağlayacaktır.
Kişilerin SGK'dan toplu olarak para iadesi alabilmesi için resmi başvuruda bulunması şarttır. Aksi halde kişilere otomatik olarak ödeme yapılmamaktadır. Kişilerin resmi başvurularını Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlükleri veya Sosyal Güvenlik Kurumu Merkezlerine dilekçe ile yapmaları yeterli olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri