Ön Yüklemeli Kart Ön yüklemeli Pttkartlar için hak sahiplerinden kart aidatı, işletim ücreti alınmamaktadır. Ön Yüklemeli Pttkartlar, hak sahipleri ilk alacakları sosyal yardım ödemeleri ile birlikte PTT İşyerlerinden elden teslim edilmektedir.
Pttkart'larda kart aidatı, işletim ücreti alınmamaktadır.
Pttkart alabilmek için herhangi bir PTT İşyerine müracaat ederek Posta Çeki Hesabı açtırılması yeterlidir. Ayrıca; şirketimiz aracılığı ile emekli maaşı alan müşterilerimize ve Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Dairesi Başkanlığı yapılan ödemeler için silahaltına alınan tüm yükümlülere Pttkart verilmektedir.
Kamu Bankaları arasında yapılan anlaşma gereğince, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT ATM'lerinde yapacağınız yukarıdaki işlemlerden ücret alınmamaktadır.
Kayıtlı Elektronik Posta ve Elektronik Tebligat sistemine üye olmak isteyen müşterilerimiz (gerçek kişiler, kamu kurum ve kuruluşları ile özel hukuk tüzel kişileri) başvuru için gerekli bilgi ve belgeleri hazırlayarak en yakın PTT Merkez Müdürlüğünden hesaplarını alabilirler.
İlgili 21 soru bulundu
Elektronik imzanız veya mobil imzanız yok ise Online Ön Başvuru bölümünden PTTKEP hesabı ön başvurunuzu gerçekleştirdikten sonra PTT Müdürlüklerimize şahsen/kanuni temsilciniz vasıtasıyla müracaat ederek sözleşme imzalama işlemlerinin tamamlanması sonrasında PTTKEP hesap sahibi olabilirsiniz.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın aile, eğitim, sağlık, engelli ve eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakit ödemeleri artık kolay ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Proje Haziran ayında başlayacak ve ödemelerin tamamı PTT KART ile alınabilecek.
PTT'nin yeni cep uygulaması ile cep telefonunuzdan internet bankacılığı işlemlerini yapabilirsiniz; -Posta çeki hesap bakiyenizi sorgulayabilir hesap bilgilerinize ulaşabilirsiniz, -Posta çeki hesap hareketlerini izleyebilirsiniz.
Bugünden itibaren PTT'de hesabı olan veya olmayan tüm vatandaşlar kimliklerini ATM'ye okutarak kendisine yatan parayı çekebiliyor.
Kamu Ortak ATM platformuna dahil olan Bankaların (VakıfBank, Ziraat Bankası, Halk Bankası, PTT, Emlak Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası ve Ziraat Katılım Bankası) müşterileri kartlarıyla bu Bankaların ATM'lerinden aşağıdaki işlemleri ücretsiz olarak gerçekleştirir.
Şimdilik paylaşılanlara göre Türkiye Kart'ı almak için herhangi bir PTT şubesine gitmek yeterli olacak. Türkiye Kart'a para yükleme işlemleri ise PTT kanalları, bankalar ve devlet kurumları, online kanallar, mobil uygulama ve anlaşmalı iş yerleri üzerinden yapılabilecek.
PttMatik'lerde hangi işlemler yapılabilmektedir? Müşterilerimize sıra bekletilmeksizin nakit çekim-yatırma, fatura tahsilatı, maaş ödemeleri, HGS bakiye yükleme ve PTTBank işlemleri ile anlaşmalı bankalara ait işlemleri yapabilmeleri sağlanmıştır.
PTTEMKART MOBİL UYGULAMA İLE
PtteMKart'ınız yanınınızda olmasa bile, her an cebinizde.. Ödeme yapmak için PTTEM KART MOBİL uygulamasında yer alan QR Kodu kullanabilirsiniz. Kartınız yannızda olmasa bile mobil uygulamanın sağladığı bu kolaylık sayesinde ödeme işleminizi hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlayabilirsiniz.
Temassız Ödeme
Stant satışlarında ya da kapıda aldığınız ödemelerde POS veya kart ile temas etmeden güvenle ödeme alabilirsiniz.
15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, mavi kartlılar ve yabancılar üzerinde T.C.
T.C.M.B. tarafından düzenlenen Finansal Tüketicelerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ'e göre kredi kartına ilişkin imzaladığınız sözleşmede yıllık üyelik ücreti alınabileceğinin belirtilmesi kaydıyla kredi kartı yıllık üyelik ücreti alabilirler.
PTT'den yapılan açıklamaya göre, ''Para çekme işleminizi PTTKart'ınız ile tüm kamu ATM'lerinden de ücretsiz olarak gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca, PTT ATM'lerimizden tek seferde çekilebilecek nakit tutarı limitini de 1500 TL'den 3 bin TL'ye çıkardığımızı hatırlatmak isteriz'' ifadeleri kullanıldı.
PTT EFT ile aracısız bir şekilde diğer bankaların hesap numarası, IBAN veya kredi kartı numarasına; benzer şekilde diğer bankalardan da PTTBank hesap numarası, IBAN veya PttKart numarasına TL cinsinde para gönderimi yapabilirsiniz.
Bu süreçte, 444 17 88 numaralı PTT Çağrı Merkezinden kart basımının hangi aşamada olduğu veya ne zaman teslim alınabileceği ile ilgili bilgi alınabilir. İkamet adresinde bulunamayan öğrencilerin kartları adreslerine en yakın PTT şubesine iletilmektedir.
PTT hesaplarınızda ödeme var mı yok mu e-Devlet şifresi ile öğrenmek mümkün. Bunun için tabi ki e-Devlet şifresine sahip olmalısınız. E-Devlet şifresi olmayan vatandaşlar PTT şubelerinden şifre alabilirler. E-Devlet şifresi aldıktan sonra hesabınızda para olup olmadığını sistem üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.
PTT Bank'ın bir ürünü olan PTT Kart ile de yine pek çok bankacılık işlemi gerçekleştirebilmeniz, nakit ihtiyacınızı karşılayabilmeniz mümkündür. PTT Bank ile ilgili daha fazla bilgi almak için sayfamızda yer alan PTT Bankacılık yorumlarını inceleyebilirsiniz.
Para almak için; Adınıza gönderilen para transferi için işlemin referans numarası ve geçerli kimlik belgeniz (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet, Pasaport veya İkamet Belgesi) ile en yakın PTT noktasına giderek paranızı alabilirsiniz.
TAŞINMA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Depremzedelerin konutlarında tespit edilen yıkık/acil yıkılacak/ağır veya orta hasarlı yapılar için 15 bin TL taşınma yardımı yapılıyor. Başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleşiyor. e-Devlet üzerinden "afetzede barınma desteği" sayfasına girerek başvuru gerçekleştiriliyor.
Başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Başvurunun değerlendirilmesi sonucunda yardım süresi ihtiyaç durumuna göre belirlenecektir. Yardımdan yararlanacak anneler, 2.059 TL ile 3.700 TL arasında değişen miktarlarda destek ödemesi alabilecektir.
- Başvuru formuna ulaşabilmek için e-Devlet üzerinden sisteme giriş yapmanız gerekiyor. - Giriş yaptıktan sonra kurum sayfaları içinden "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı"nı seçin. - Sonrasında "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” seçeneğine tıklayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri