Pütür (komedon) oluşmasını engellemek için ölü cilt hücrelerini düzenli temizlemek (eksfoliye eden ürünler) çok fayda sağlar. Karma, normal ve yağlı ciltlerde temizliği bitki süngerleri veya temizleme fırçaları ile yapmak doğru seçim olacaktır.
Karbonat içerikli ürünlerin kullanımı tıkalı gözeneklerin açılmasında oldukça etkilidir. Tıkalı gözenekler aynı zamanda vakumlu temizleme sistemleri aracılığıyla da açılabilmektedir. Doğru şiddette ve doğru cihazla tıkalı gözenekler açılarak pütürlü görünümün ortadan kaldırılması sağlanmalıdır.
Fazla keratin, kıl foliküllerini engeller ve cildin kurumasına yol açar. Bu durum da ciltte pürüzlü tavuk derisi görünümünün oluşmasına neden olur. Cildi nemli ve yağlı olan kişilerde tavuk derisi görünümü belirgin bir şekilde oluşmayabilir.
Bunun sebebi kış aylarında nemin azalması ve cildin kurumasıdır. Özellikle yüzde bulunan pütürler - her ne kadar yüzde görülme sıklığı düşük olsa da - iltihaplanabilir ve ciltte ize neden olabilir. Genellikle 30 yaşından sonra kaybolmaya başlar. İleri yaşlarda nadiren görülür.
Cildini temizledikten sonra nemlendirici uygulayarak cildini besle. Düzenli olarak tonik kullanmak da gözeneklerinin sıkılaşmasını ve alın sivilcelerinin azalmasına yardımcı olacak. Cilt bakım tüyoları dışında, alında çıkan sivilcelerini geçirmek için kullandığın saç bakım ürünlerinde de değişikliğe gitmelisin.
İlgili 43 soru bulundu
Yoğun pütür oluşumunda dermatologa derin cilt temizliğine gitmeniz gerekir. Üst deride biriken ölü hücrelerin oluşturduğu örtü gözeneğin ağzını tıkadığı yerden delinir ve komedonlar tek tek, ortası delik bir halka yardımıyla bastırılarak çıkartılır. Sonrası antiseptik bir solüsyonla deri temizlenir ve maske uygulanır.
sebum dengelenmesinde(yağlı cilt), akne(sivilce) tedavisinde,cildin canlandırılmasında kullanılan glikolik asit, salisilik asit, bal extresi v.b antioksidan içeren maddeler kullanılarak cilt problemlerini gidermek mümkündür. Cildin ihtiyacına göre tek seans da yeterli olabilir seans aralıkları da gerekebilir.
Normalde üretilen sebum kıl köklerinden ve gözeneklerden cilde geçer. Ancak fazla sebum gözenekleri tıkayarak sebum geçişini bloke edebilir. Foliküller tıkandığında, ciltte bulunan bakteriler foliküllerin içinde büyümeye başlar. Bunun sonucunda iltihap ve sivilce büyümesi gelişir.
Salisilik asit veya glikolik asit içeren ve reçetesiz satılan akne kremleri, jeller ve merhemler, cilde uygulandıklarında ölü cilt hücrelerinin dökülmesini hızlandırıp, ciltteki fazla sebumu temizleyerek kapalı komedonları geçirmede etkilidir.
Temizleme işlemi gerçekleşmeden önce tüm yüz alkol ile temizlenmelidir. Buhar banyosu yapılarak gözeneklerin açılması da sağlanır. Komedon aleti ile siyah nokta ve sivilcelerin üzerine de hafif bir şekilde bastırılır. Komedon aleti sivilceye bastırılmamalı ve kazınmamalıdır.
Pütür (komedon) oluşmasını engellemek için ölü cilt hücrelerini düzenli temizlemek (eksfoliye eden ürünler) çok fayda sağlar. Karma, normal ve yağlı ciltlerde temizliği bitki süngerleri veya temizleme fırçaları ile yapmak doğru seçim olacaktır.
Fondöten ciltteki kusurları kapatmak için uygulanan bir makyaj malzemesi. Cildiniz yeterince temiz ve nemli değilse fondöten pütür pütür olur. Temiz olmayan bir duvara boya sürdüğünüzde duvarın boyayı kusması gibi cildiniz de fondöteni kusar.
Çoğunlukla üç ile dört gün içinde herhangi bir tıbbi müdahaleye gerek kalmaksızın, kendiliğinden kaybolan bir rahatsızlıktır. Ancak kaşıntı, yanma ve diğer şikayetlerin sürmesi ve artması durumunda ya da enfeksiyon varlığında, hastalar isilik tedavisi için mutlaka bir dermatoloji uzmanına başvurmalıdır.
Akne, cildin orta tabakasında bulunan sebum yani yağ salgılayan kanalların tıkanması, şişmesi ve daha sonra bakterilerle inflame olması sonucu ortaya çıkar. Deride artan yağ salgısı ve gözeneklerin tıkanması sonucu siyah nokta (komedon) oluşur.
Beyaz noktaların , yani kapalı komedonların tek tedavisi mekanik yol ile cilt bakımıdır. Çünkü cilt yumuşadıktan sonra bu beyaz noktaların boşaltılması gerekir. Bunu da tecrübeli estetisyenlerin dermatolog gözetiminde yapması, cildinize kalıcı hasar oluşturulmaması açısından çok önemlidir.
Keratin, kıl folikülünün açılmasını engeller. Keratosis pilaris, bu kanalların keratin ve ölü deri ile birlikte tıkanması sonucu gelişir. Genellikle birçok tıkanmış noktalar ve pürüzlü cilt lekelerine neden olur. Kışın noktaların sayısında artış gözlemlenir.
Kapalı komedon nedir? Deri altında belirenler komedonlara kapalı komedon nedir. Genellikle beyaz renkli olurlar, halk arasında yağ bezesi olarak bilinirler. Dengesiz ve yağlı beslenme, cildi yeterince temizlememe ve ölü derilerin gözeneklerde birikmesiyle meydana gelir.
Doğal bir tonik ve peeling önerisi olarak limon ve karbonat karışımı söylenebilir. Bu karışım gözeneklerin derinlemesine temizlenmesine yardımcı olarak komedonların ortadan kalkmasına yardımcı olur.
Faydalı besinlerden destek alın
Cilt sağlığını etkileyen en önemli etkenlerden biri beslenmedir. Balıktaki omega-3, yeşil sebzelerdeki lutein, domatesteki likopen cildin yenilenmesini sağlar. Bu besinlerin yanı sıra A, E ve C vitamini içeren besinler tüketerek de cilt yenilenmesine destek verebilirsiniz.
Aloe vera, cildi sıkılaştırmak açısından en iyisidir. Aloe vera jelindeki asit cildinizin elastikiyetini artırır ve sarkmış cildi sıkılaştırır. Ayrıca cildiniz için doğal bir kremdir. Limondaki C vitamini kollajen oluşumuna yardımcı olur, böylece cildinize esneklik kazandırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri