AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Malatya'nın Pütürge ilçesinde 3,5 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem 9 kilometre derinlikte gerçekleşti.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin ardından AFAD ve Malatya Valisi Aydın Baruş'tan ilk açıklama geldi.
Malatya'da 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İçişleri Bakanlığı'na bağlı Afet ve Acil Durum Yönetim (AFAD) Başkanlığı, depremin merkez üssünün Battalgazi ilçesi olduğunu açıkladı.
AFAD, Malatya'da 4.5 büyüklüğünde deprem gerçekleştiğini duyurdu. Merkez üssü Doğanşehir ilçesi olan ve saat 10.48'de meydana gelen depremin derinliği 13.9 kilometre olarak ölçüldü. Deprem Adıyaman, Gaziantep ve Şanlıurfa'dan da hissedildi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre; - Şanlıurfa'da söz konusu saatte ve söz konusu büyüklükte herhangi bir deprem yaşanmadı.
İlgili 37 soru bulundu
Yenilenmiş haritada Şanlıurfa'nın ilçesininde bulunduğu 45 il ve 110 ilçe diri fay hattı üzerinde bulunuyor. Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) güncellenmiş diri fay haritasını paylaştı. Türkiye diri fay haritası risk altındaki 45 il ve 110 ilçeyi işaret ediyor. Haritada 485 diri fay hattı bulunuyor.
Saat 03.36 sıralarında merkez üssü Gaziantep'in İslahiye ilçesi olan 3,9 büyüklüğünde bir deprem oldu. Sarsıntının yerin 7.4 kilometre derinlikte meydana geldiği bildirildi. Depremin ardından sosyal medyada birçok paylaşım yapıldı. Deprem bölgesindeki vatandaşlar, sarsıntı nedeniyle çok korktuklarını ifade etti.
Japonya'nın doğu kıyılarının açıklarında meydana gelen 7.3 şiddetindeki depremin ardından Miyagi bölgesini vuran bir metre yüksekliğinde tsunami oluştu. Tsunami, İşinomaki kentine ulaşırken, depremin başkent Tokyo'da da hissedildiği bildirildi.
1939 Erzincan depremi veya Büyük Erzincan Depremi, 27 Aralık 1939 tarihinde merkez üssü Erzincan olan 7,9 Ms büyüklüğünde gerçekleşen deprem.
Depremler sonucu Malatya'da resmi verilere göre 1237 kişi hayatını kaybetti, 6444 kişi de yaralandı.
Görür “Muhtemelen 6 Şubat depremleri sonucu kırılmamış bir fay kesimi üzerinde” dedi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Söz konusu depremin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi ise 5.3 olarak duyurdu.
Amerikalı bilim insanları tarafından yapılan yeni bir çalışma Türkiye'de 6 Şubat'ta 50 binden fazla kişinin ölümüne ve yüzbinlerce binanın yıkılmasına neden olan Kahramanmaraş depremlerinde Pütürge fayının kırılmadığını tespit etti.
Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde saat 10.48'de 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Malatya Pütürge'de 4.4'lük Deprem!
"Gaziantep'in deprem hattı asıl batısında Doğu Anadolu sınır fayı yer alıyor ve bu fay kırıldı. Bu nedenle, uzun bir süre boyunca Gaziantep için tehdit oluşturmayacak. Ancak Gaziantep'e daha yakın olan Ölüdeniz Fayı'nın kolları stres altında bulunuyor.
Depremde Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa, Adana ve Elazığ'ın yanı sıra Gaziantep de derinden etkilendi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) son dakika deprem açıklaması geldi. Gaziantep'in İslahiye ilçesinde saat 13.56'da 4,3 büyüklüğünde deprem oldu. Yerin 14.39 kilometre derinliğinde meydana gelen ve kısa süreli paniğe yol açan depremde, herhangi bir hasar oluşmadı.
Çulcuoğlu'nun açıklaması şöyle; ''Gaziantep'te ilk kez böyle büyük bir deprem oldu, yaklaşık 30 saniye sürdü. Gaziantepliler tamamen sokakta. Gerçekten inanılmaz bir sallantıydı. Sallantıdan 10 dakika sonra bir artçı daha oldu.
deprem.gov.tr.
Bu aktif fay hatlarının tehlike dereceleri AFAD tarafından hazırlanan Türkiye Deprem Risk Haritası'nda yer almaktadır. Mardin ili de bu deprem haritasına göre 3. derece deprem bölgesidir ve fay hattı vardır.
MTA diri fay hatları haritasına göre en uzun diri fay Kuzey Anadolu hattında bulunuyor. İstanbul ve Ankara'da diri fay bulunmazken yakınlarında bulunan diri fay hatları bu illerde de risk teşkil ediyor.
Deprem riskinin en az olduğu bölgeler ise Türkiye Deprem Tehlike Haritası kapsamında dördüncü ve beşinci bölgede kalan iller olarak belirlenmiştir. Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman en az risk taşıyan iller olarak belirlenmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri