BTK Akademi de bildiğiniz gibi ücretsiz programlama eğitimleri yer almaktadır. Bu eğitimlerin içerisinde bulunan Sıfırdan İleri Seviye Python Programlama Eğitimi ile python öğrenebilirsiniz.
Python; web uygulamaları, yazılım geliştirme, veri bilimi ve makine öğreniminde (ML) yaygın olarak kullanılan bir programlama dilidir. Geliştiriciler, etkili ve öğrenmesi kolay olduğu ve birçok farklı platformda çalıştırılabildiği için Python'ı kullanır.
Python Geliştiricisi, Python programlama dili kullanarak yazılım geliştirme işlemlerini gerçekleştiren bir profesyoneldir. Veri analizi, yapay zeka, web uygulamaları ve otomasyon gibi birçok alanda çalışabilir.
Nesne yönelimli programlama, temel Python sözdizimi, veri türleri, döngüler, değişkenler ve işlevler dahil olmak üzere Python programlamanın temellerini öğrenmek ortalama olarak beş ila 10 hafta sürebilir.
İlgili 35 soru bulundu
Python Developer olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Python Developer maaşı 2023 verilerine göre ortalama 33.500 TL civarındadır.
Python İsviçre çakısı gibidir, her yerde kullanılır. Python ile uzaktan yakından alakası olmayan şirketler bile sistem tarafında bir betik dili lazım olunca Python kullanırlar. Tabii C#, Java ve JavaScript gibi diller ile iş bulma ihtimaliniz daha yüksektir.
Python, nesne yönelimli, yorumlamalı, birimsel (modüler) ve etkileşimli yüksek seviyeli bir programlama dilidir.
Python Programlama Dili Kullanmak ve Öğrenmek Oldukça Kolay
Ancak Python sözdizimi hem okunabilir hem de ileriye dönüktür. Öğrenim, kararlı programlama dili sayesinde basittir. Yeni başlayanlar için de ideal bir seçim olarak ön plana gelir.
İngilizceyi birkaç ayda veya bir yılda öğrenmek mümkündür. Dil bilimciler bir yabancı dilde ustalaşmak için 600 ila 750 saat gerektiğini belirtiyor.
Gidişata bakacak olursak rahatça söyleyebiliriz ki amacına hizmet etme açısından Python, geniş kitlesinin de yardımıyla gelecekte de ipleri elinde tutmaya devam edecek.
Python ile mobil uygulama, bilimsel uygulama, hacking yazılım, web yazılım, oyun, masaüstü uygulama yapabilirsiniz. Aslında bu bir bakımdan size ve hayal gücünüze kalmış bir şey. Çünkü bu programlama dili ile her şey yapmak mümkün.
Python, dinamik web sitelerinin hızlı bir şekilde geliştirilmesinde tercih edilir. Veri Bilimi ve Yapay Zeka: Python, veri analizi, makine öğrenmesi ve yapay zeka projeleri için yaygın olarak kullanılır.
Sınırı yoktur. Kolay bir yazılım öğrenme dilidir.
Sonuç olarak, Python herkesin öğrenebileceği ve yeteneklerini geliştirebileceği bir programlama dili olarak değerlendirilebilir.
Python, R' dan sonra veri biliminde kullanılan en yaygın ikinci programlama dilidir. Yapay zeka, derin öğrenme, bulut sistemi de dahil olmak üzere son dönem teknolojilerinde kullanımı da artmıştır. Python'un kolaylıkla verileri analiz edebilme yeteneği ve kullanışlı arayüzü, tercih edilmesinin nedenleri arasındadır.
O halde sıfırdan yazılımcı olmak için atabileceğin şu adımlardan bahsedelim: Programlamanın temellerini öğren: Java, Python, C++ veya JavaScript gibi programlama dillerinin temellerini öğrenerek ilk adımı atabilirsin.
Yapay zeka'ya meraklı isen veya yazılıma giriş yapmak istersen Python daha doğru bir tercih olur. Bu dilde de Kotlin gibi her satır kodun sonuna ; koymazsın bu da sana hız ve debugging sırasında kolaylık sağlar.
Yeni başlayanlar için Python daha iyi ve daha kolay öğreniliyor. C++ ve Python yazılım dillerini kıyasladığımızda ikisinde de birçok alanda uygulamalar geliştirilebilir. Özellikle eğer yeni başladıysanız ve bu iki dil arasında gidip geliyorsanız, şüphesiz Python yazılım dilini öğrenmeniz daha iyi olacaktır.
Bunda Java'nın dinamik değil, statik bir programlama konseptine sahip olmasının ve kodların Python'daki kodlardan oldukça uzun olmasının etkisi büyüktür. Bununla beraber Python'da kodlar daha kısa ve yazımı daha kolaydır. Bu nedenle programlamaya yeni başlayanlar için Python daha iyi bir tercih olacaktır.
Bu dilin güzelliği, tüm programlama uygulamalarını, yazılımlarını ve web sitelerini oluşturmaya yardımcı olabilecek çok amaçlı bir dil olmasıdır. Python geliştiricilerinin ortalama maaşı, ortalama olarak 60 $/saat'tir.
Önemli markaların yanında yazılımla ilgili pek çok geliştirmeye de ışık tutan NASA ve CERN gibi önemli kuruluşlar da python'ı aktif olarak kullanıyorlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri