Radyatörde bir aksaklık meydana ulaştığında size ilk uyarıyı gösterge panelinizde bulunan hararet göstergesi verir. Bu vaziyet yaklaşan radyatör problemlerinin bir işareti olabilir. Arızalı bir termostat buna neden olabilir. Termostat açılmadığında motor aşırı ısınacak ve arızaya neden olacaktır.
Radyatör Sıvısı (Antifriz) Renk Değişikliği
Aracınızdaki soğutma sıvısının rahatça akıp soğutma işlevini gerçekleştirebilmesi için herhangi bir tıkanmanın olmaması gerekir. Radyatörde tıkanma oluşmuş ise radyatör sıvısının rengini paslı bir yağ rengine dönüştürecektir.
Radyatörü temizlemek için temiz su ile doldurun. Ardından aracın motorunu çalıştırmadan önce, suyun devir daimini sağlamak için hortumları bağlayın. Radyatör temizleme sıvısını üreticinin talimatlarına uygun olarak suya ekleyin. Kimyasalların karışım oranına dikkat edin, fazla doz kullanımı radyatöre zarar verebilir.
Radyatör içinde kireç dediğimiz şey aslında kalsiyum hidroksit maddesidir ve bu madde asit sayesinde çözünür. Sirke içinde de asit olduğu için kireçleri söküp atar. Radyatörün içindeki suyu boşaltıp sirke %50 saf su ile karıştırılıp radyatöre ilave edilir. Bu şekilde araçla 24 ile 48 saat dolaşmanız yeterlidir.
Ancak zamanla radyatörün içerisine toz, kir, böcek ve yaprak gibi yabancı cisimler girmektedir. Bu da motorun zamanla bozulmasına yol açacaktır. Aşırı ısınma sorununu ölmek için de düzenli olarak Radyatör temizleme işleminin yapılması gerekmektedir.
İlgili 26 soru bulundu
-Lastik ve plastik parçalara zarar vermez. KULLANIM ŞEKLİ: 10 lt depo haznesi için 1 kutu (500ml) radyatör temizleme sıvısını soğutma suyuna ekleyerek, aracınızın motorunu yüksek devire 10-15 dk çalıştırınız. Soğutma suyunu boşaltarak yeni su ekleyiniz.
arabanızın radyatörünü temizlemek istiyosanız. su haznesine. bi bulaşık tableti atmanız yeterli olacaktır.
Radyatöre direkt olarak tatbik edilmese bile, aynı ortamda temizlik için kullanılan çamaşır suyu, tuz ruhu, boya sökücü vb. klor ihtiva eden asidik kimyasalların buharı ürüne zarar vererek korozyona neden olabilir.
Kullanım şekli: Suyun içerisine önerilen oranda dökülerek araç, 30 dakika rölantide çalıştırılır. Ardından durulanır ve antifiriz koyulur. Değerler: Alkalik değeri 9-11 aralığındadır. Türkiye'de 1984 yılından beri faaliyet gösteren Würth markası, 1909 yılında Almanya'da kurulmuştur.
arabanızın radyatörünü temizlemek istiyosanız. su haznesine. bi tane doğal maden suyu dökmeniz yeterli olacaktır.
Petek temizliği yaklaşık 1,5 saat sürüyor. Temizleme işleminin ardından peteklere koruyucu ilaç koyuluyor. Petek temizliğinin 2 yılda bir yapılması gerekiyor.
6 adımda radyatörünüzün (peteğinizin) havasını alın:
Bir havlu ve bir sürahi alın ve her ikisini de radyatördeki hava tahliye vanasının altına yerleştirin. 3. Boşaltma anahtarını takın ve yavaşça, saat yönünün tersine çevirin. 4. Hava kaçacak ve bir tıslama sesi duyacaksınız.
Kalorifer peteği su kaçırırsa hem ısınma performansı sağlanamaz hem de ortama kaçan sıvılar, başka parçalara zarar verebilir. Bu nedenle araç kalorifer peteğindeki su kaçağının durdurulması gerekir.
LIQUIMOLY radyatör temizleyicisi kireç ve kurumları temizler, motorun optimum halde çalışmasını ve çalışma emniyetini sağlar. aynı zamanda kurum, gres ve yağı çözer. aracın kullanım güvenliğini arttırır. Aşındırıcı asit ve bazlar içermez.
Radyatör,Klima ve Silindir bloklarındaki sızıntıları önler,tüm çatlakları kapatır.
Aracınızdaki soğutma sıvısı normalde sarı, yeşil, mavi yada kırmızı renkte olmalıdır. Radyatör bozulduğunda, kirletici maddeler sıvının rengini bozar ve paslı yada yağlı bir renge dönüşür. Kontamine olmuş bir sıvı, akışkanlık hususi durumunu kaybeder ve motoru bereketli bir halde soğutmada başarısız olur.
Piyasada bulunan ucuz asidik kimyasallar daha çok porçöz, kireç çözücü gibi formule ediliyor. BU maddeler su ile nötrleştirilemediğinden özellikle eski tesisatlar sızıntılara sebep olabilir. Yada uzun vadede tesisata ciddi zararlar verebilir. Burada ÖNEMLİ OLAN kullanılan kimyasalın niteliğidir.
Radyatörü her iki yılda bir temizlemelisiniz. Sıcak radyatör kapağını asla açmayın! İlk olarak ve her şeyden önce motorun soğuk olduğundan emin olun. Isınmış bir motor, radyatörde yüksek basınç altında ve sıcak olan bir soğutma suyu deMektir – ve radyatör kapağını açtığınızda muhtemelen fışkırma yapacaktır.
Yedek su deposu kirlenmesi araç içerisinde antifriz olmaması ya da yeterli kadar olmaması halinde kirlenme durumları başlamaktadır. Bu durumda soğutma suyu metal aksamlar ile tepkimeye girer ve korozyon oluşur. Korozyon metalin paslanmasını ve ileri süreçte metalin çürümesini de sağlayacaktır.
Hayır kesinlikle yapmayın. Su ısıtıcısının içindeki metal, krom alaşımlı paslanmaz çelik olduğu için porçöz limon tuzu ve sirkeden kısa vadede etkilenmezler ve zaten sürekli ısınmazlar.
Bu tip deterjanlar temizlik işini çok iyi yaparlar ancak "aşındırıcı sabun" olarak kabul edilirler. Araba boyası içeren bir zeminde aşındırıcı bir sabun kullandığınızda oksidasyon sürecini hızlandırmış olursunuz. Bu da zamanla aracın boyasına donuk/mat bir görünüm verip parlaklığını yok edecektir.
Aracınızı çalıştırmadan önce radyatör soğukken kapağını açın. Radyatördeki su ısınana kadar motoru çalışır bırakın. Su ısındıktan sonra Sealer Leak'i radyatör suyu içine boşaltınız. Radyotör kapağını kapatıp aracınızı kullanınız.
F6 Radyatör Çatlak Tıkayıcı, içerisinde yeterince soğutma sıvısı bulunan radyatöre eklenir. Sistemin sirküle etmesi için motor 5 dk çalıştırılır. Eğer soğutma sistemi kirli ise radyatör sistemi sirküle yoluyla temizlenir ve yeni soğutma sıvısı olan sisteme konur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri