Kişisel E-nabız hesabınıza giriş yaptıktan sonra Görüntülerim bölümünden tüm hastanelerde çektirdiğiniz radyoloji görüntülerine ulaşabilirsiniz.
İlgili bölümler tarafından bu raporlar değerlendirilir. Ortalama olarak on gün içerisinde hastalar sonuçlara ulaşabilir. Sonuçlar çıktıktan sonra hemen E-Nabız uygulamasına düşmeyebilir. Böyle durumlarda hastaların birkaç gün beklemesi gerekebilir.
E-Nabız tahlil sonuçları, muayene ardından istenen tetkiklerin görüntülenmesine imkan sağlıyor. Röntgen, kan tahlili, ölçümler gibi birçok tahlil sonucunun yer aldığı E-Nabız tahlil sonuçları, E-Devlet şifresi ile kolaylıkla ziyaret edilebiliyor.
E Nabız internet sitesi ya da uygulaması üzerinden tahlil ve radyolojik görüntülerinize ulaşabilirsiniz. Bunun için TC kimlik numaranız ve E Nabız şifreniz ile sisteme giriş yapmanız gerekiyor.
Emar sonucunuzu öğrenmek için e-Nabız sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. E-nabız sayfasına giriş yapmak için T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girmeniz yeterli olacaktır. Sayfaya giriş sağladıktan sonra size verilen barkod veya sonuç belgesini sisteme girerek sonucunuza kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
İlgili 37 soru bulundu
Radyolog iseniz Teleradyoloji Sistemi üzerinden veya hastaneniz bilgi sistemi üzerinden raporladığınız görüntüler için görüntü değerlendirme formu doldurabilirsiniz.
Kişisel sağlık sistemi e-Nabız'dan artık radyolojik görüntü ve raporlara da erişim sağlanabilecek.
Bunun cevabı çok basittir. E-nabız sistemine giriş yaparak tahliller kısmından bütün sonuçlarınızı görebilirsiniz. O zaman özel hastanede yapılan testler e-nabıza ne zaman düşer? Yapılan testler doktorun hasta sistemine düştüğü zaman aksi bir durum olmadığı sürece e-nabız sistemine de düşer.
Bilgisayarlı Tomografi Sonuçları
Radyoloji uzmanı bu görüntüleri yorumlar ve rapor gönderir. Radyoloji uzmanı görüntülerde herhangi bir tümör, kan pıhtısı, kırık veya diğer anormallikler görmediyse Bilgisayarlı Tomografi sonuçları normal olarak kabul edilir.
kimlik numarası ve kişiye özel şifre ile e-Nabız sistemine girilir. Açılan sayfada sol tarafta yer alan menüden "Analiz Sorgusu" seçeneği tıklanır. "Analiz Sorgusu" başlığı altında tüm radyolojik tetkiklerin sonuçları görülür. Çıkan liste içinde MR, ultrason, röntgen ve diğer bütün radyolojik sonuçlar görüntülenir.
Tahlil sonuçlarınızı öğrenmek için https://enabiz.gov.tr/ sayfasına tıklayarak T.C. kimlik numaranızı ve e-Nabız şifrenizi girmelisiniz. Giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan simgelerden tahlillerim seçeneğini tıklayınız. Böylelikle ultrason, röntgen, MR ve tüm tahlil sonuçlarınıza ulaşmanız mümkündür.
E-Nabız Akciğer Filmi Görüntüsü
Ve E-Nabız'da görüntülenemiyor.
e-Nabız kan tahlili sonuçları nasıl görüntülenir? Yapılan kan tahlili sonuçlarının çıkma süresi yaklaşık olarak 24 saat sürer.
Bilgisayarlı Tomografi için uzman doktorlar tarafından hazırlanan rapor 3(üç) iş günü sonrasında sisteme gönderilecektir. Arzu edildiği takdirde hastalarımız e-nabız şifresiyle evdeki bilgisayarlardan ya da cep telefonlarından kendi sonuçlarına ulaşabilecek ve kendi cihazlarına görüntü ile raporlarını indirebilecektir.
Yapılan tahliller, sonuçlandığı anda E-Nabız'a düşer. Her tahlilin sonuçlanma süresi farklı olduğu için tahlillerin E-Nabız'a yansıma süreleri de farklılık gösterir. Buna göre: 2 iş günü içinde E-Nabız'a düşmeyen kan tahlili sonucunuz için tahlili yaptırdığınız laboratuvar ile iletişime geçmelisiniz.
Türkiye'de bin 200 hastane arasında sadece 17 hastanede bulunan HIMS 6 Dijital Hastane Belgesi'yle artık MR, Tomografi ve Patoloji sonuçları hastalara SMS yoluyla bildiriliyor.
Tomografi sonuçları genellikle 24 saat içerisinde çıkar. Bilgisayarlı tomografi taraması ve diğer radyolojik görüntüleri okuma ve yorumlama konusunda uzmanlaşmış bir doktor olan radyolog, taramayı inceleyecek ve bunları açıklayan bir rapor hazırlayacaktır.
6.2. Radyoloji uzmanı diğer branş hekimlerinin kendisinden istenmiş olduğu radyolojik tetkiklerin uygun şartlarda ve zamanında yapılmasını sağlar. 6.3. Çekilen tüm grafilerin raporlarını yazar.
Sistemin kullanımını artırmak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumuyla (SGK) bir düzenleme yapıldığını aktaran Birinci, buna göre, kamu, özel ve üniversite dahil tüm hastanelerde çekilen radyolojik tetkiklerin Teletıp sistemine gönderilmeden, SGK Medula sistemi tarafından fatura edilemediğini söyledi.
Artık hastaneler ortak sistemde çekilen tomografi ve MR filmlerini görebilecek.
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof.
MR çekimiyle yüzde yüz sağlam insanlarda her zaman bir anormallik çıkması söz konusu değil. Eğer bu olsaydı o zaman hiç normal MR olmamış olurdu. Her sağlıklı, şikâyeti olmayan insanın MR'ını çekmek, orada mutlaka bir patolojik bulgu çıkacağı anlamına gelmiyor.
Radyoloji, hastalıkları teşhis etmek için vücudun içi yapı görüntülerinin yorumlandığı tıbbi bir uzmanlık alanıdır. Hastalığın tanı ve tedavisi amacıyla radyasyon, yüksek frekanslı ses dalgaları veya çok güçlü manyetik alanlar kullanılarak vücudun iç yapısına ait görüntüler elde edilmektedir.
Tıbbi görüntüleme teknikleri bölümü, aslında doğrudan radyoloji ile ilgili bir bölümdür.
Genellikle ilaçlı MR sonuç çıkma süresi 1 ila 3 gün arasında değişir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri