Rahim iltihabının tedavi edilmediği durumlarda bazı komplikasyonlar oluşabilir. Oluşabilecek komplikasyonlar şunlardır; Üreme organlarının zarar görmesi sonucu kısırlık oluşabilir. Halk arasında dış gebelik olarak bilinen ektopik gebelik riski artabilir.
Rahim Enfeksiyonu Nelere Yol Açar? Ciddi olduğu zaman, ateşlenme, titreme, yoğun alt karın veya pelvik ağrıya ve bağırsak hastalığına yol açabilir. Rahim iltihabı tedavi edilmediğinde kısırlık gibi önemli problemlere neden olur.
Vajinal Enfeksiyon Belirtileri Nelerdir? Vajinal akıntı, vajinal kaşıntı veya hassasiyet, vajinada ağrı, cinsel birleşme esnasında ağrı, idrar yaparken yanma veya rahatsızlık hissi, vajina ve genital bölgede kızarıklık, şişlik bu belirtilerdendir.
Vajinal enfeksiyonların en belirgin özellikleri cinsel birleşme sırasında yanma, ağrı; vajinal akıntının kötü kokulu olması, akıntının renginin değişmesi, vajina ve çevresinde kızarıklık ve kaşıntıdır. Karın ağrısı başka bir rahatsızlığın belirtisi olabilir ve en yakın zamanda bir hekime başvurulmalıdır.
Ciddi olduğunda, PID ateş, titreme, şiddetli alt karın ya da pelvik ağrıya (özellikle pelvik muayene sırasında) ve bağırsak rahatsızlığına neden olabilir. Rahim iltihabı tedavi edilmez ise kısırlık gibi ciddi sorunlara yol açabilir.
İlgili 20 soru bulundu
Vajinal Mantar Kendiliğinden Geçer mi? Birçok enfeksiyon hastalığında olduğu gibi kişinin bağışıklık sistemi güçlü ise ve vajinal mantara neden olan neden ortadan kalkmışsa vajinal mantar kendiliğinden geçebilir.
Enfeksiyona neden olan bakterilerin yok edilmesinde antibiyotik tedavisi uygulanır. Antibiyotik tedavisinin yanıt vermediği bazı durumlarda yakma, dondurma ve lazer tedavisi de uygulanabilmektedir.Tedavi sürdüğü müddetçe cinsel ilişkiye ara verilmesi önerilir.
Vajinal Mantar Nasıl Tedavi Edilir? Kısa süreli vajinal mantar tedavisi için, doktorun tavsiyesine göre üç ila yedi gün boyunca antifungal bir ilaç almak genellikle bir mantar enfeksiyonunu temizler. Antifungal ilaçlar kremler, merhemler, tabletler ve fitiller olarak mevcuttur.
Basit Mantar Enfeksiyonu Tedavisi
Maya enfeksiyonları sıklıkla vajinal yoldan kullanılan kremler, merhemler veya fitiller (klotrimazol veya mikonazol ile) tedavi edilirler. Bunlar 1 ila 7 gün arasında sürebilir. Ayrıca flukonazol gibi bir ağızdan ilaç da kullanılabilir.
- Bol yoğurt tüketmek, - Vajinal bölgeyi suyla seyreltilmiş üzüm sirkesiyle temizlemek, - Kekik ve adaçayının banyo suyuna eklenmesi olarak sıralanabilir. Ancak bu yöntemlerin bir hekime danışılması da bireyin sağlığı açısından önemli olacaktır.
Vajina, tüm duvarları birbirine bitişik halde duran bir kanaldır. Bu nedenle kadın iç genital sistemini değerlendirmek için 'Spekulum' denilen muayene aleti vajina içine yerleştirilir. Bu sayede vajina ve rahim ağzı (serviks) görülür. Akıntı, vajina ya da rahim ağzında herhangi bir lezyon varlığı mutlaka not edilir.
Genel vücut düşkünlüğüne ait ateş, halsizlik gibi belirtiler de eşlik edebilirler. Bu birinci atak iyileştikten sonra genellikle vücut direncinin azaldığı dönemlerde ataklar tekrarlayabilir. Atakların genel özelliği özellikle ilaç kullanımı ile daha seyrek olması, daha az ağrılı olması ve daha kısa olmasıdır.
Evet, vajinal enfeksiyon tedavi edilmediği takdirde vücuda yayılır ve ciddi sorunlara hatta ölümlere dahi yol açabilir.
Rahim ağrısı olan kişilerin jinekolojik muayene olması gerekmektedir. Bunun yanında laparoskopi ile iç organların durumunun gözlemlenmesi de gerekebilmektedir. Bu işlem sonucunda ağrının nedeni %40 oranında saptanır. Rahimde meydana gelen ağrıların çoğu bel ve bacak bölgesine de vurabilir.
Anormal rahim kanaması rahim kanserinin en sık görülen belirtisidir. Anormal rahim kanamasının yanı sıra vajinal akıntı, özellikle alt bölgede olmak üzere karın ağrısı, karında bası hissi ve/veya huzursuzluk rahim kanserinin diğer belirtileri arasında yer almaktadır.
Rahmi temizleyen bitkiler konusunda özellikle bitki çaylar devreye giriyor. Papatya çayı, kekik çayı, rezene, anason, maydanoz kürü bu konuda rahim temizlediği bilinmektedir.
Rahim içi temizleme işlemi (dilatasyon & küretaj)
Dilatasyon & küretaj (D&C), rahim ağzı dokusunun (serviks) genişletilerek ince aletlerle (küret&kanül) rahim içindeki dokunun cerrahi olarak çıkarılma işlemine verilen isimdir.
Vajinal enfeksiyon 'lara neden olan faktörlerden kaynaklanabildiği gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklara neden olan mikro organizmalardan da kaynaklanabilmektedir. Muhtemel sebepleri Gonore (bel soğukluğu) ve Klamidya cinsel yolla bulaşan hastalıklar ile vajinal enfeksiyon ajanlarının bu bölgeyi enfekte etmesidir.
Enfeksiyon tedavisi, enfeksiyon türüne göre uygulanır. Ancak genellikle ilaçla tedavi; antibiyotik, antiviral ilaç, antifungaller, antiparazitik ile uygulanır. Antibiyotik tedavisi; bakteriyel enfeksiyon durumunda bakteri üremesini engellemek adına kullanılır.
Rahimde Oluşan Ağrılar
Özellikle, rahim içinde oluşan myomlar ve polipler ağrı nedeni sayılır. Rahim ağrısı sadece rahimde oluşan bir durumdan ötürü değildir. Kadınların rahminde ağrı olmasının en çok görülen nedeni tabiî ki, cinsel ilişki ile bulaşan rahim ağzı enfeksiyonlarıdır.
Enfeksiyon belli başlı bakteri ya da virüsler yoluyla ortaya çıkar. Hava ve su gibi çoğu ortamda bulunan mikroorganizmalar, vücuda bulaştığında hızlı bir şekilde çoğalır. Bu çoğalma sonucunda reaksiyon gösterdiğinde ise enfeksiyon meydana gelir.
İltihap çocuk olmasına engel mi sorusunun cevabı; başta üreme sistemi olmak üzere vücudunuzun herhangi bir bölgesinde oluşan iltihap tedavi edilmezse, evet iltihap çocuk olmasına engel olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri