Ya da klavyenizdeki Windows tuşu + X tuşuna basın ve Komut İstemi'ni (Windows 11 kullanıcıları için TERMİNAL) seçin. Açılan siyah pencerede "wmic memorychip get speed" (tırnak işaretleri olmadan) yazın ve Enter tuşuna basın. Speed başlığı altında RAM bellek hızınızı MHz cinsinden görebilirsiniz.
RAM'in MHz değeri ne kadar yüksekse veri o kadar hızlı gönderilir ya da alınır. 1033 ile 3000 MHz arasında değişen çeşitli RAM hızları bulunmaktadır. Ancak bu hızın verimli bir şekilde kullanılabilmesi için anakartın desteklediği hızın göz önünde bulundurulması gerekir.
Ramler farklı marka olsa bile CL değerleri ve MHz değerli aynı olduktan sonra çalışır. Bu yüzden CL ve MHz değerleri aynı olmak zorunda. Ya da laptopun içini açıp hangi ram varsa o ram den bir tane daha sipariş verebilirsiniz.
Tercihini hızlı ve güvenli bir bellek aygıtından yana kullanmak isteyen bireyler için uygun kullanım koşulları sunan DDR4 3200, 4200, 2866 MHz RAM; farklı kapasiteye sahip PC'ler için özel olarak üretilir.
İlk olarak, Windows işletim sistemi kullanan bir bilgisayarda "Bilgisayarım" simgesine sağ tıklayarak "Özellikler" seçeneğine tıklayın. Daha sonra açılan pencerede "Sistem" sekmesine gidin ve "Sistem Bilgisi"ne tıklayın. Burada RAM belleklerinin markası, modeli, hızı ve kapasitesi gibi bilgileri görebilirsiniz.
İlgili 26 soru bulundu
Görev yöneticisi > performans > RAM tam ekran yaparsanız altta kaç mhz olduğunu görürsünüz.
CTRL + SHIFT + ESC tuşlarına basarak Görev Yöneticisi'ni açın. Performans sekmesini ve ardından Bellek'i seçin. Toplam bellek kapasitesi, yuva sayısı, form faktörü, hız ve kullanım hakkında ayrıntılı bilgiler gösterilir.
Hyperx FURY 8 GB DDR4 3200 MHz CL18 Performans Rami HX432C18FB2/8. HyperX® FURY DDR4, yayınlanan en yüksek frekans olan 3466 MHz'e kadar otomatik hız aşırtması yaparak oyun oynama, video düzenleme ve işleme için Tak-Çalıştır avantajı sağlar.
DDR3 teknolojisi sadece 800 ile 2133 MHz'ye kadar destekleyebilirken, 8 GB RAM DDR4 2133 MHz ile 4266 MHz arasındaki aktarım hızlarını destekler.
Bazı uygulamalar için 4 GB kapasiteye sahip bir 3200 MHz RAM yeterli iken bazıları için 32 GB kapasite bile yeterli olmayabilir. Satın alınması düşünülen 3200 MHz RAM ne kadar yüksek hafızaya sahip olursa o kadar iyidir. Çünkü uygulamaların istediği bir minimum RAM kapasitesi vardır ama maksimum kapasite sınırı yoktur.
Yanlış konuma takılan RAM'lere herhangi zarar gelmez. Ancak, sistem yanlış takılanı algılamayacağı için RAM iş yapamaz.
Basitçe ifade etmek gerekirse hepsi aynı bellek teknolojisine (DDR3, DDR4 ya da DDR5) sahip, farklı hızlarda bellekler bir arada sorunsuzca kullanılabilir.
Marka. Teknolojileri farklı olan RAM modüllerinin bir arada kullanılmasının mümkün olmadığını ifade ettik. Farklı hız, gecikme değeri ya da voltajı farklı olan RAM modüllerinin birlikte kullanılmasının da çok da verimli olmadığını da belirttik.
RAM MHz hızını artırmak, daha hızlı veri erişimi, yüksek çoklu görev performansı, oyun deneyiminin iyileştirilmesi ve veri işleme hızının artırılması gibi önemli avantajlar sunar. Ancak bu işlemi yaparken ihtiyaçlarınıza ve bilgisayarınızın teknik özelliklerine dikkat etmek önemlidir.
En iyi RAM markaları arasında Corsair, Kingston, G.Skill, Crucial, ADATA, HyperX gibi isimleri sayabiliriz. Corsair, yüksek hızlı ve düşük gecikme süreli RAM modülleri ile tanınır. Ayrıca, uzun ömürlü ve yüksek performanslı ürünleriyle bilinirler. Kingston ise uygun fiyatlı ve yüksek kaliteli RAM modülleri sunar.
DDR4, modül başına daha düşük kapasite sunarken genel performansı nispeten sınırlıdır. DDR5, daha yüksek kapasiteli modüllerle birlikte güçlü performans sunar, özellikle yoğun işlem gücü gerektiren uygulamalarda avantaj sağlar.
Çift veri hızı olarak tanımlanan DDR(Double Data Rate) RAM'in içerisindeki veri akışını ifade etmektedir. Günümüzde DDR4 ve DDR5 bilgisayarlarda oldukça sık karşılaştığımız bir RAM türüdür. 2133-3200 MHZ hızına sahip DDR4 RAM'ler tam verimin sağlanması için Quad Channel gerektiren RAM modelidir.
DDR4, iyi bir performans sunsa da DDR5, özellikle yoğun görevler için daha iyi bir seçenektir. 2. Enerji Tüketimi: DDR5, daha düşük voltajlarda çalışırken yüksek performans sunar. Bu, batarya ömrünü uzatabilir ve laptoplar için enerji verimliliğini artırabilir. DDR4 ise daha fazla güç tüketebilir.
DDR3 RAM 16GB 3000mhz sahip bir bilgisayar günlük kullanıcıların yanı sıra profesyonel kullanıcıların da büyük bir kısmına önerilir. Daha yüksek hıza sahip 16GB RAM DDR3 3200mhz ile pek çok programı çalıştırabilirsiniz. DDR3 RAM 16GB 4x4GB ile üst ayarlardaki oyunları oynayabilir ve videoları düzenleyebilirsiniz.
Ram MHz Arttırmanın Temel Faydaları
Öncelikle, RAM hızının artırılmasının en belirgin etkisi, genel sistem hızının artmasıdır. Daha yüksek RAM hızı, bilgisayarın verilere daha hızlı erişmesini sağlar, bu da uygulamaların daha hızlı başlamasını ve daha akıcı bir deneyim sunmasını sağlar.
Bu bant genişliği özellikle yüksek boyutlu uygulama ve oyunların sorunsuz bir şekilde çalıştırılmasında önemli bir aralıktır. 8 GB RAM 3200 MHz hızla çalışan bilgisayar ve laptoplar özellikle oyun tutkunlarını memnun eden hıza ve performansa sahiptir.
En düşük hangi modül varsa ona göre çalışır hepsi. Örneğin 3600 MHz RAM ve 2133 MHz RAM'iniz var diyelim. İkisini takarsanız sorun yaşamazsınız. Ancak en hızlı olan RAM, en düşük hızdaki RAM'e göre çalışacaktır.
Sol alt köşeden Windows'a tıklayıp arama kısmına CMD (Komut İstemi) yazıyoruz. 2. Açılan Komut İstemi'ne “wmic memorychip get speed” yazıp arıyoruz. 3. Karşımıza çıkan sayfada Ram Mhz değerlerini görebilirsiniz.
Bellek hızı ve RAM hızı olarak da anılan RAM MHz değeri, RAM donanımının çalışma hızını ifade eder. RAM MHz değeri ne kadar yüksek olursa veri alışverişi de bir o kadar hızlı ve verimli olur.
Windows 10'da Ram Testi Yapma
Windows 10'da Ram testi yapmak için bilgisayara yönetici olarak giriş yapın. 1. Windows 10 başlangıç ekranında Windows+R tuşlarına birlikte basın. 2. RUN (Çalıştır) penceresi açılacaktır. RUN (Çalıştır) penceresi açıldığında mdsched.exe komutunu yazın ve enter tuşuna basın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri