İşte, o detaylar. Randevusuz hasta bakımı hakkında detaylar belli oldu. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Ahmet Selim Köroğlu'nun sosyal medyadan yayınladığı bildiriye göre doktorlar artık randevusuz hasta kabul edecek.
2010 yılından bu yana yaklaşık 13 yıldır randevulu sistem ile hastanede muayene olunmaktadır. Dolayısıyla randevusuz hasta kabul edilmemektedir. Fakat Covid 19 salgını sebebiyle ülkemizde 2020'den bu yana randevusuz muayene olamama durumu kaldırılmıştır.
Sağlık Bakanlığı 81 il valiliğine genelge gönderdi. Bundan sonra devlet hastanelerinde randevu olmayan hastalar da muayene edilebilecek. Ancak randevusu bulunmayan hastalar, randevululardan arta kalan sürede boşluklarda muayene olabiliyor.
Sağlık Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge ile koronavirüs sürecinde hayata geçirilen sadece randevulu hastalara bakılması uygulaması son buldu. Böylelikle artık hem randevulu hem de randevusuz hastalar devlet hastanelerinde muayene olabilecek. Ancak randevu sistemi halâ devam ediyor.
Pandemi nedeniyle Merkezi Hastane Randevu Sistemi'nde (MHRS) randevu almayan hastaların muayene edilmemesi kararı Sağlık Bakanlığı tarafından kaldırıldı. Pandemiden önce olduğu gibi MHRS dışında hastaneye aynı gün gelip poliklinik sırası almak kaydı ile hastalar muayene edilebilecek.
İlgili 38 soru bulundu
Sonuç öğrenmek için ayrı bi randevu almam mı gerekiyor? Öyle değil. Aynı bölüme 10 günde bir randevu alınabilir. O sebepten kontrol için yada sonuç göstermek için gittiğinde sadece sonuç gösterme iin sıra numarası alıp gidebilirsin.
Aile Hekimleri, 1 Temmuz'dan itibaren hastaneler için kullanılan Merkezi Randevu Sistemi'ne geçti. Aile Hekimine gitmek isteyen vatandaşlar, yeni sistem sayesinde zaman kaybına uğramadan, istedikleri bir saatte muayene olabilecek.
Devlet hastanelerinde randevulu muayene olma zorunluluğu kaldırıldı. Artık hem randevulu hem de randevusuz muayene olmak mümkün hale getirildi.
En erken aynı gün 2 saat, en geç 15 gün sonrasına randevu verilen MHRS'de saat 16.00 olan yeni gün randevularının açılma saati 15 Ağustos tarihi itibarı ile 10.00 olacak şekilde güncellenmiştir.
Size en yakın sağlık kuruluşuna giderek genelde bu kuruluşun giriş katında bulunan randevu masasından randevunuzu alabilirsiniz. Ancak sabah erken saatlerde giderek randevu almanın en doğrusu olduğunu belirtmek gerekiyor.
Devlet hastaneleri ülke genelinde saat 09.00'da hizmete başlayıp öğle tatiline dek kesintisiz çalışmaktadır. Randevu sistemiyle çalışan hastanelerde 12.30 ila 13.30 saatleri arasında doktor ve personeller için öğle molası vaktidir.
Bakanlığın bu hizmet anlayışıyla vatandaşlar, 15 günlük süre içerisinde uygun olan tarih, gün ve saatte randevu alınması durumunda, randevu günü hastaneye, randevu saatinden 30 dakika önce giderek, sıra beklemeden ve vakit kaybetmeden uzman hekim tarafından muayene edilme hakkına sahip olunabiliyor.
SAĞLIK KURULUMUZ RANDEVUSUZ HEYET RAPORU VERMEMEKTEDİR. RANDEVULARINIZ MHRS veya 182 ÜZERİNDE DURUM BİLDİRİR RAPORU OLARAK OLUŞTRULMALIDIR. ENGELLİLER İÇİN DE ERİŞKİN ENGELLİ RAPORU OLARAK OLUŞTURULACAKTIR.
Bu sebepten dolayı acil servislerden destek almak için herhangi bir yerden randevu almanıza gerek yoktur. Nüfus cüzdanınızla acil servislere 7 gün 24 saat boyunca ihtiyaç duyduğunuz anda gidebilir ve sağlık probleminizle ilgili olarak destek alabilirsiniz.
Müracaat Şekli: Polikliniklerimiz, Merkezi Hasta Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevulu ve bireysel başvurular doğrultusunda randevusuz hasta kabul etmektedir.
Hastanelerden randevu almak için iki yöntem bulunuyor. '' Alo 182'' çağrı merkezini arayarak bağlanacağınız canlı operatöre TC kimlik numaranızı vererek randevunuzu oluşturabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise, www.mhrs.com.tr'den randevunuzu oluşturmak.
Sağlık Bakanlığı Alo-182 Randevu hattından haftanın 7 günü 24 saat randevu alabilirsiniz.
👉MHRS'den Saat Kaçta Randevu Alınır? MHRS üzerinden randevu oluşturulması, genellikle her günün başlangıcı olan 00.00 saatinde yapılır. Tüm hastanelerin randevuları, 00.01 saatinde yenilenir. Bu sayede her gece saat tam 00.01 olduğu anda MHRS üzerinden açılmış olan günler için randevu kolaylıkla alınabilir.
Sağlık Bakanlığınca başlatılan uygulamayla, Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden aldıkları randevuya gitmeyen ve bunu iptal etmeyenler, 15 gün süreyle tekrar aynı branştan randevu alamayacak.
Randevusuz hasta muayenesi yapılmayacaktır.
Özel hastaneler de randevu sistemiyle hizmet veriyor.
MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) İlaç Yazdırmak İçin Her Defa Randevu Gerekmesi.
(6) (Değişik:RG-11/3/2015-29292) Sürekli ikamet ettiği bölgeden uzakta kalacak kişi veya geçici süre ile Türkiye'de ikamet edecek olan kişi, kendisine yakın konumdaki bir aile hekiminden misafir olarak sağlık hizmeti alır.
Aile hekimleri günde 60-70 poliklinik sayısına ulaşabiliyor. Türkiye'de aile hekimine düşen hasta sayısı 3 bin 500-4 bin, gelişmiş batı ülkelerinde bin 500-2 bin arasında. Bu sayının en az yarı yarıya azalması gerekir ki gerçek anlamda aile hekimliğinin gerekleri yerine getirilebilsin.''
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri