RAWFLOR Şase, su veya yoğurda karıştırılarak alınır.
Probiyotiklerin büyük bir kısmının yoğurtla birlikte (yoğurt içerisinde) tüketildiğinde yarar sağladığı görülür.
Yoğurt aynı zamanda bebeklerin ek gıdaya geçiş dönemlerinde onların narin bağırsakları için en uygun besinlerden biri. Bu süreçte ev yapımı probiyotik yoğurtla gıda takviyesi yapmak bebek sağlığına çok faydalı. Bunun için yoğurdu mayalarken probiyotik toz ya da probiyotik damla da kullanılabiliyor.
Probiyotik yoğurt, bağırsakların sistematik şekilde çalışmasına yardımcı olan en önemli besinlerdendir. Özellikle sindirim ve hazım problemi olanların gün içinde 1 kase kadar yoğurt tüketmesi tavsiye edilir. Böylece, kabızlıktan kaynaklı şişkinliğe iyi gelmesinin yanında bağırsak florasının dengesini korumuş olur.
Kullanım Şekli. Tercihen yemek zamanından sonra yetişkinlerde günde 2 kapsüldür. Bol su ile birlikte alınmalıdır.
İlgili 18 soru bulundu
Probiyotikleri yemekle ya da aç karnına almanızdan daha önemli olan şey ise düzenli kullanımıdır. Bir ay süren bir çalışmada probiyotiklerin ister yemekle ister aç karnına alınsın bağırsak mikrobiyomunda olumlu etkileri olduğu belirlenmiştir.
Ağızdan alınır. Yemek saatlerinin dışında alınması tavsiye edilir. Saşe bir bardak su veya şekerli su içinde karıştırılarak içilir. REFLOR'ün karıştırıldığı mayiler sıcak olmamalı ve alkol içermemelidir.
Çünkü bebekler için geliştirilen probiyotikler de farklı bakterilerden oluşur. Ancak genel olarak bebeklere probiyotikler, steril su, anne sütü ve mamalarla verilebilir.
Tercihen gün içerisinde probiyotik içerikli gıdalar tüketilebileceği gibi, gece ara öğüne veya akşam yemeğine de dahil edilebilir. Son olarak; bağırsak sağlığını korumak adına probiyotik içerikli gıdaların tüketimine başlamak için ihtiyaç duymayı beklememek gerekiyor.
Yapılan araştırmalara ve uzmanlara göre en iyi Probiyotik yoğurtlar genllikle ev yapımı Probiyotik yoğurtlar olarak bilinmektedir. Çocuklarda daha iyi ve sağlıklı bir beslenme için Probiyotik yoğurtlar tüketilmesi, eczanelerde bulunan Probiyotik haplardan uzak durulmalıdır.
*ishal tedavisinde kullanılabilen ve bağırsakların düzene girmesini sağlayan doğal mikroorganizmalardır. *Rawflor saşe probiyotik mikroorganizma içerir. probiyotik mikroorganizmalar sindirim sistemini düzenlemeye ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur.
"En az 2 hafta düzenli kullanılmalı"Doğru ve etkili probiyotik tüketimi için mutlaka bir uzmana danışılması gerektiğinin de altını çizen Karaca, şu önerilerde bulundu: “Probiyotikler hemen etki göstermezler, etkilerini görebilmek için en az 2 hafta düzenli kullanılmalı.
Hafif ishal durumlarında, sıvı kaybının geri alınmasının yanında probiyotik kullanımı da tavsiye edilir. Milyonlarca dost bakteri bağırsaklarınızda yaşar ve sindirim sisteminiz için önemlidir.
Clostridium difficile'nin neden olduğu ishal tedavisinde probiyotiklerin etkinliği konusunda çocuklarda RKÇ bulunmamaktadır ve tedavide probiyotik kullanımı önerilmemektedir (2).
Probiyotik gıdaların her gün düzenli olarak tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Yüksel, günde 1 ya da 2 bardak kefir ya da probiyotik yoğurdun probiyotik ihtiyacını karşılamaya yettiğini belirterek “Stresli olunan dönemlerde bağırsaktaki probiyotik bakterilerinin sayısı azalır.
Günde mutlaka 2-3 porsiyon yoğurt, cacık ve ayran gibi besinleri beslenmenize ekleyin. Eğer ihtiyacınız daha fazla ise günde 1 porsiyon probiyotikli yoğurt ve ya kefir de ekleyebilirsiniz. Salatalarınıza mutlaka sirke kullanmayı unutmayın.
Ev yapımı yoğurtlar 2-3 gün içerisinde tüketilmeli, bu süreçte kapağı kapatılarak buzdolabında muhafaza edilmelidir. Paketlenmiş hazır yoğurtlar ise açıldıktan sonra 4-5 gün içinde tüketilmelidir. Bu süreden sonra yoğurt besin değerini kaybeder ve bozulmaya başlar.
Kefir, yoğurt ve lahana turşusu gibi probiyotikler bağırsaklardaki normal bakteri florasının yenilenmesine yardımcı olduğu için kabızlığın giderilmesine yardımcı olur.
Probiyotik takviyeler için en az 2-3 haftalık kullanım önerilebilir. Bununla birlikte, düzenli bir şekilde probiyotik alınmaması durumunda, zararlı bakterilerin florada etkinliğini artırması söz konusu olabilir. Bu nedenle, 6 aydan uzun bir süre de kullanım önerilebilir.
Probiyotik aç karnına mı yoksa tok karnına mı alınmalı sorusuna ise uzmanların cevabı tok karnına alınması yönündedir. Aç olduğumuzda mide asidinin içinde probiyotik bakteriler daha rahat yaşayıp, sağlığımız ve sindirim sistemimiz için verimli olabilirler.
Probiyotiğin hedeflenen yararlı etkiyi gösterebilmesi için bağırsak florasına ulaşabilmesi ve oradaki zararlı flora ile yarışabilecek düzeyde canlı mikroorganizma sayısına sahip olması gerekmektedir. Seçilen probiyotik, mide asidi ve safra tuzuna dayanıklı olmalı ve bu sayede bağırsağa kadar ulaşabilmelidir.
Aşırı miktarda bilinçsizce probiyotik kullanımı, ince bağırsaklarda da aşırı bakteri çoğalmasına (SİBO) neden oluyor. Bu da özellikle hazımsızlık, karın şişliği, kabızlık gibi sorunlara neden olabiliyor." bilgisini paylaştı.
Kullanım Şekli; Tercihen yemek zamanı dışında 4-10 yaş grubu çocuklarda günde 1 kapsül, 11 yaş ve üzeri yetişkinlerde günde 2 kapsüldür. Bol su ile alınmalıdır.
Evde yoğurt yapımında eczanelerde satılan. prebiyotikler yerine reflor (bebekler ishal ya da kabız. olduğunda verilen bir şase )koyabilirsiniz.çünkü reflor. zaten doğal prebiyotiktir.yoğut yaparken 1 şase.
Saşe muhtevası bir bardak su veya şekerli su içinde karıştırılarak içilir. Reflor Saşe'nin karıştırıldığı mayiler sıcak olmamalı ve alkol içermemelidir. antibiyotik ile birlikte kullanılıyorsa, antibiyotik ile aynı zamanda alınabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri