İster bireysel ister kurumsal olarak kredi başvurusunda bulunun, çeşitli nedenlerle talebiniz reddedildiği zaman bu başvurunun silinebilmesi ve tekrar başvuru yapılabilmesi için 180 günün geçmesi gerekir.
“Kredi başvurusu reddedildi ne yapmalıyım?” sorusu ise pek çok kullanıcının cevabını merak ettiği bir soru. Öncelikli olarak bilmeniz gereken en önemli detay bir kredi başvurusu yaptığınızda ve talebiniz reddedildiğinde kredi başvurusu silme ve tekrar başvuru yapabilme süreci için 180 güne ihtiyacınız olacaktır.
Kredi Başvurusu Kredi Notunu Düşürür mü? Kredi başvurusu yapmak kredi notunu düşürmez.
Üst üste yaptığınız başvurular kredi notunuzu etkileyebilir. Eğer kredi notunuzun düşük olması nedeniyle ret yanıtı aldıysanız, birkaç ay bekleyip bu süreçte ödemelerinizi düzenli yaparak kredi notunuzu yükselttikten sonra tekrar başvuru yapabilirsiniz.
Olumsuz sonuçlanan kredi başvuruları kredi notunu düşürmekte ve bu da sonraki dönemde kredi başvurunun olumlu sonuçlansa bile, daha düşük miktarda kredi almanıza neden olabilir. Kredi başvuruları olumsuz sonuçlanan kişiler kredi puanının ne kadar düştüğünü merak etse de, bunun için net bir puan kısıtı bulunmamaktadır.
İlgili 43 soru bulundu
Bu durumu en kısa zamanda düzeltmek için kişinin, gelirine uygun bir kredi kartı edinip, borçlarını zamanında ödemesi gerekir. Bankaların ödeme geçmişine dair olumlu bir örnek görmesi sayesinde bir süre sonra kredi alınabilir ya da daha yüksek limitlere sahip bir kredi kartına başvurulabilir.
Kredi Başvurusu Kredi Notunu Kaç Puan Düşürür? Kredi başvurusu Findeks kredi notu belirlemesinde olumsuz etki etmez. Bu yüzden kredi başvurusu yapmak kredi notundan puan düşürmez.
Çünkü krediniz onaylanmamış olmasına rağmen sürekli başvuru yaptığınızda her bir ret cevabı Findeks yani bankaların ortak kullandığı risk derecelendirme kurumundaki kredi puanını olumsuz etkiler.
Kredi notu sıfır olan tüketiciler, düşük limitli kredi kartını maaş bankasından talep edebilir. Dilerseniz herhangi bir bankadan mevduat hesabı açtırarak tüm harcamalarınızı bu hesaptaki birikiminizden yapabilirsiniz. Hesabınıza düzenli para giriş çıkışı sağladığınız takdirde kredi notunuz oluşmaya başlayacaktır.
Kara listeye giren kişilerin ödenmeyen borçlarını ödeyip borçsuz olduklarına dair evrakları bankalara teslim ettikten sonra 5 yıl boyunca kara listede kalmaları söz konusudur.
e-Devlet Risk Merkezi Raporu'nda kredi notu yer almıyor. Kredi notu öğrenmek için Findeks ya da banka şubelerinden ücret karşılığında hizmet alınabilir.
Genel olarak 1500'ün üstündeki kredi notu iyi kabul edilir ve kredi ürünleri için uygundur.
KKB puanı 0 ile 1099 arasında olanların kredi alma ihtimali ise neredeyse yoktur. Bankaların en çok tereddütte kaldığı grup ise 1100-1499 arası puana sahip az riskli olarak görülen tüketicilerdir.
Kredi notuna etki eden geçmiş kredi/kredi kartı ödemelerinin düzenli yapılmış olması, Tüm bankalardaki toplam kredi/kredi kartı borçlarının gelire oranla dengeli bir seviyede olması gibi sebepler etkiler. Bu kriterleri karşılamamak kredi başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına sebep olabilir.
Kredi notu sorgulama işlemini Findeks üzerinden yapmak mümkün. Findeks üzerinden kredi notuna risk raporunu alarak ya da sadece kredi notu sorgusu yaparak ulaşılabilir. Alınacak risk raporu ile hâlen aktif ve son 5 yıl içerisinde kapanmış olan kredilere ilişkin ödeme geçmişi tek bir raporda görebilir.
Kredi kartlarının limitleri arttıkça, borçlanma olasılığı da artar ve kredi notu düşüşe geçer. Kredi kartlarının limitleri, bazen bir kredi kadar yüksek olabilir. Kredi kartı limiti, bir kredi kadar yüksek olduğu zaman taksitlerin düzenli olarak ödenmesi değerlendirmeye alınmamaktadır.
Riskli kredi notu kapsamında değerlendirilen; yani puanı 1 ila 699 arasında olan kişiler, bloke teminatlı kredi kartlarına başvuru yapabilir. Notu 700 puan ve üstünde yer alan banka müşterilerinin ise çalışma durumlarına ve gelir beyanlarına göre kredi kartı sahibi olmaları mümkün.
Notu etkileyen bilgilerin büyük kısmı günlük olarak güncellenmekte ancak bazı bilgiler aylık olarak güncellenmektedir. Finansal kurumların paylaştıkları bilgilerin raporu etkileme süresi yaklaşık 2 gündür. Geciken bir borcun ödenmesi, kredi notunu aynı gün içinde etkilememektedir.
“Kredi notunun yükselmesinde en büyük etken borçların ödenmesi. Bu nedenle kredi notunu yüksek tutmak isteyenlerin borçlarını düzenli bir şekilde, son ödeme tarihlerine dikkat ederek ödemelerinde fayda var. Bir borcunuz varsa bunu temerrüde/takibe düşmeden kapamaya özen gösterin.
Kredi başvurusu yapmak da kredi notunuzu olumsuz yönde etkilemiyor.
Kredi Notu 1 Ayda Kaç Puan Yükselir? Kredi notunuzu ayda en az 100-150 puan artırmanız mümkün.
Onaylanan kredi kullanılmazsa ne olur? Onaylanan krediyi kullanmamak, bankaların masraf ücreti kesintisi yapmasıyla sonuçlanır. Sözleşmelerde belirtilen bu kesintinin tutarı, bankadan bankaya değişkenlik gösterebilir.
Kredi kartı borcunu düzensiz ödemeye ek olarak her ay sadece asgari tutarını ödemek de kredi notunun düşmesine neden olan etmenlerden. Herhangi birinin çekeceği krediye kefil olmak da kredi notunun düşmesine neden olabilir.
Sky (Siz Kredinizi Yönetin) Limit Nedir? Sky Limit, müşterilerimizin ihtiyaçları için hazırlanmış, kullanımınıza daima hazır bir kredi limitidir. Tanımlanan limitinizi, ihtiyaçlarınız doğrultusunda dilediğiniz gibi yöneterek, ihtiyaç kredisi, kredi kartı, konut kredisi ve/veya Ek Hesap olarak kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri