Işığın kuvvetli olduğu taraftan diğer tarafın görünmesini engelleyen, arka plandaki yapı unsurlarını gizleyerek cephede bütünlük sağlayan ve yapılara renk veren güneş kontrol camları olarak tanımlanırlar. Stoklarımızda bulunan reflekte cam renk çeşitleri: Mavi. Füme.
Reflekte cam, (yansıtıcı cam, low-e cam) yüzeyinde çok ince bir metal veya metalik oksit tabakası olan şeffaf veya renkli camdır. Bu kaplama camın sadece bir yüzüne uygulandığı için ayna görünümündedir. Üretim işlemi sırasında reflekte kaplama uygulanır. Cam ne kadar kalın olursa, pencereden o kadar az ışık geçer.
Reflektif cam sıradan yüzdürme camın güneş ısısının azaltılması amacıyla yüzeyine metalik bir kaplama uygulanması ile elde edilir. Bu özel metalik kaplama aynı zamanda bir ayna etkisi yaratarak iç kısmın görünmesini engeller. Genel olarak bina dış cephelerinde kullanılır.
Kendinden reflekte 8 mm temperli camlar oldukça pahalıdır. 500 – 600 lira metrekare fiyatlarını bulabilmektedir ve geçebilmektedir. Dış cephe giydirme sistemlerinde genellikle 6 mm reflekte temperli cam kullanılmaktadır; dolayısı ile 8 mm reflekte camlar piyasada çok az bulunmaktadır.
Reflekte Camın Yararları
Bu sayede bu zararlı ışınların insan derisiyle teması engellenebilmektedir. Bunun yanı sıra camlar kullanıldığı alana bağlı olarak dışarıdan bakıldığında içeriyi neredeyse hiç göstermemektedir. Bu da kullanılan alana gizlilik katmaktadır.
İlgili 18 soru bulundu
Aracınızda bulunan cam filmi derecesine bakılmaksızın araç muayenesinde hafif kusur olarak değerlendirilir. Aracınızın muayeneden kusursuz bir şekilde geçmesi için cam filminizi çıkartın.
Tek cam olarak da kullanılabilir. Ancak temizlik için yumuşak deterjanlar ve yumuşak bez kullanılmalı, kaplamalı yüzeyler üzerinde zedeleyici ve aşındırıcı maddeler kullanmaktan kaçınılmalıdır.
Genel kullanımdaki organik camlar CR-39 tipi camlardır. ''Kırılmaz cam'' olarak tanımlanan polikarbon camlar ise gerçekten kırılmaya karşı oldukça dayanıklı olan organik cam türleridir.
Aynalı cam filminin kullanım alanı durumdan duruma değişiklik göstermektedir ancak genellikle birçok kişi tarafından dışarıdan içerinin görülmemesi için tercih edilmektedir. Tek kullanım alanı ise bununla sınırlı değildir. Aynalı cam filmi bir diğer özellik olarak sizin zararlı güneş ışınlarından korunmanızı sağlar.
Mineral Camlar (Mineral Lenses)
Temizlemesi kolaydır, çizilmeye karşı daha az yatkındırlar ve plastik camlarla karşılaştırıldığında daha ince olduklarından daha yüksek numaralar için uygundurlar. Birçok gözlük kullanıcısı birazcık daha ağır olmalarını bu yüzden seve seve kabullenirler.
Deterjan ve yumuşak bez kullanılarak temizlenebilen reflekte cam yüzeyi aşındırıcı şekilde kovalamaktan kaçınarak temizleme işlemi yapılır. Reflekte camın kullanım alanlarına baktığımızda dış cephe kaplamasında kullanılır. Dış çelik kapılarda kullanılır. Ofislerde sıkça tercih edilir.
Temperli reflekte cam fiyatları metreküp olarak 100 TL ile 200 TL arasında değişiklik göstermektedir. Bununla birlikte reflekte camların fiyatlarının sürekli bir şekilde güncellendiğini de ifade etmek de mümkün olmaktadır.
Reflekte Cam Nedir? Reflekte camlı Dolaplarda bulunan reflekte cam; Yarı saydam özelliği sayesinde dolap içini gösterebilir ve yansıtıcı özelliği sayesinde ayna görevi görebilir. Yansıtıcı lensler duman ve bronz yansıtıcı lenslere ayrılır.
Safir cam kırılma ve çizilmelere karşı dayanıklılık gösterir. Çünkü suni safirden yapılan bu cam tipi 9 MOH'luk sertliğe sahiptir. Bu yüzden safir saat camı diğerlerine göre daha dayanıklıdır.
Doalyısıyla mini bir ayna görevi görürler. Bu sebeple dış ışığın içerdeki ortama gelmesinin istenmediği yerlerde sıklıkla kullanılan bir cam türüdür.
Reflekte, İngilizce bir kelime olup yansıtıcı anlamına gelmektedir.
Şeffaf renkli cam balkon da dışarıdan bakıldığında iç ortam gözükmektedir füme renkli cam balkon da siluet şeklinde gözükür. Şeffaf renkte güneşi engellememektedir. Genellikle daha az güneş alan cephelerde kullanılmalıdır. Füme renk güneşi engelleyerek ortamı serin tutar.
Temperli cam ise 8 mm 10 mm veya daha kalın camların fırın odasına sokularak 1000 derece ısıtılarak bir bütün hale gelmesi sağlanır. Daha sonra iç katman ve dış katman sağlamlaştırılır. Temperli camın kırılması imkansızdır. Ofislerde ofis bölme sistemleri kullanılan yerlerde en sağlam sistem temperli camdır.
Yani 1 numara ve 2 numaralı film türleri bu kurala uygundur. 1 numaralı film %85, 2 numaralı film ise %70 ışık geçirgenliği oranına sahiptir. 1 ya da 2 numara dışındaki diğer cam filmlerin kullanılması yasaktır. Yasak olmasının nedeni ise sürücünün görüş açısını kapatması ve aracın içerisini görmeyi engellemesidir.
Cam, mümkün olduğunca koyu renk olup, maruz kalınan ışığı da en az %50 oranda azaltmalıdır. Bunun yanı sıra gözlük camının kaliteli olduğu, gözlük takıldıktan sonra dikey çizgiye odaklanıp odaklanmadığı ile de anlaşılabilir. Dikey çizgiye odaklanıyorsa gözlük camının kaliteli olduğunu söyleyebiliriz.
Astigmatizma tek odaklı gözlük camlarıyla düzeltilebilir. Bunu sağlamak için gözlük camına astigmatizmayı dengeleyen ek bir reçeteli güç yerleştirilir: buna silindirik düzeltme (gözlük camı sertifikasında "cyl" denir). Bu gözlük camlarına torik gözlük camları denmektedir.
Çok odaklı camlar ya da multifocal gözlük camları presbiyopik çağdaki (40-50 yaş arası) hastaların gözlük takıp çıkarmadan uzağı ve yakını aynı camın içinden bakarak keskin görebilmeleri için tasarlanmış camlardır.
Normal şartlar altında camlar 2 ayda bir silinmelidir.
Cam Silmek İçin Doğru Hava Koşullarını Seçin
Eğer panjurlarınız yoksa yağmurlu günlerde cam silmek, yağmur damlaları sebebiyle camlarda iz kalmasına neden olur.
Cam filminin camla bir bütün haline gelip tam kuruması için bizim önerdiğimiz süre 30 gündür. Film uygulandıktan bir süre sonra su ve hava kabarcıkları kalabilir,ancak kuruma süresi sonunda bu lekeler kaybolacaktır. Yukarıda verilen süre tamamen hava şartlarına bağlıdır.Bu süre 10-15 gün de olabilir 45 gün de.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri