Reçetesiz ilaçlar arasında yer alan Reflor, antibiyotik tedavisinin sonucunda oluşan ishalin giderilmesi için kullanılıyor. Aynı zamanda Reflor bazı sindirim sistemi hastalıklarının tedavisinde de tercih edilebiliyor. Reflor ilacının etken maddesi Saccharomyces boulardii isminde bir probiyotik mayadan oluşuyor.
Reflor, antibiyotik tedavisinin sonucunda oluşabilen ishalin giderilmesi için kullanılabilecek etkili ve reçetesiz ilaçlardan olur. Reflor ayrıca bazı sindirim sistemi hastalıklarının tedavisinde de etkin roller oynayabilir. Reflor ilacinin etken maddesi Saccharomyces boulardii adında bir probiyotik maya olur.
REFLOR nedir ve ne için kullanılır? kesicidir (antidiYareik). neden olduğu hastalığın tekrarının önlenmesinde. Seyahata bağlı turist ishalinin önlenmesi ve tedavisinde kullanılır.
Ağızdan alınır. Yemek saatlerinin dışında alınması tavsiye edilir. Saşe bir bardak su veya şekerli su içinde karıştırılarak içilir. REFLOR'ün karıştırıldığı mayiler sıcak olmamalı ve alkol içermemelidir.
Evde yoğurt yapımında eczanelerde satılan. prebiyotikler yerine reflor (bebekler ishal ya da kabız. olduğunda verilen bir şase )koyabilirsiniz.çünkü reflor. zaten doğal prebiyotiktir.yoğut yaparken 1 şase.
İlgili 18 soru bulundu
Reflor 250 Mg, bağırsak florasını düzenlemek ve sindirim sistemini desteklemek isteyenler tarafından kullanılır. Ayrıca, antibiyotik tedavisi sonrasında bağırsak sağlığını geri kazanmak için de tercih edilir. Antibiyotik tedavisi sonrasında bağırsak florasını desteklemek için kullanılır.
Akut ishalinde yetişkin ve çocuklar 5 gün boyunca günde 1 ya da 2 kez 250 mg içebiliyor. Tüple beslenen hastalarda ishali engellemek adına günde 4 kez kullanılması öneriliyor. Rotavirüs ishalinde ise çocuklara 5 gün boyunca günde 2 kez 200 ile 250 mg arası Reflor ilacı verilebiliyor.
Saşe muhtevası bir bardak su veya şekerli su içinde karıştırılarak içilir. Reflor Saşe'nin karıştırıldığı mayiler sıcak olmamalı ve alkol içermemelidir. antibiyotik ile birlikte kullanılıyorsa, antibiyotik ile aynı zamanda alınabilir.
Pediyatrik popülasyon: Çocuklarda günde 1 kapsül kullanılır. Farmasötik formu nedeniyle kapsül, 6 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalı, toz içeren saşe formu kullanılmalıdır.
İshali ne keser? Muz, pirinç, elma püresi, beyaz ekmekten tost, haşlanmış patates, kraker, pişmiş havuç, papatya ve yeşil çay gibi bitki çayları ve pirinç suyu gibi yumuşak, nişastalı, düşük lifli yiyecekler dışkıyı katılaştırıp, ishalden kurtulmanıza yardımcı olur.
REFLOR 250 MG LIYOFILIZE TOZ ICEREN 20 SASE, BİOCODEX İLAÇ SANAYİ İTHALAT İHRACAT VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ firması tarafından üretilen, bir kutu içerisinde 20 adet 250 MG saccharomyces boulardi etkin maddesi barındıran bir ilaçtır. REFLOR , piyasada 241.60 ₺ satış fiyatıyla bulunabilir ve Reçetesiz ile satılır.
Reflor gibi probiyotikler de ishalin hızlı geçmesi için faydalı olabilir. Şikayetler 3-4 günden fazla sürerse kan testine bakılıp antibiyotik başlamak gerekebilir. Uzun süren bulantı-kusma ve ishal durumlarında ise endoskopi ve kolonoskopi yapılmalıdır.
Daha ağır vakalarda reçetesiz satılan loperamid ve bizmut subsalisilat gibi ishal önleyici ya da anti-diyare ilaçları sulu bağırsak hareketlerinin sayısını azaltabilir ve ciddi semptomları kontrol etmeye yardımcı olabilir.
Kapsül ve toz şase formu ile satışa sunulan Reflor şişe olarak 10, 20, 30 veya 50 kapsülden oluşuyor.
REFLOR gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır. Klinik olarak bugüne kadar malformatif veya ftıtotoksik etki bildirilmemiştir. emziren kadınlarda REFLOR fayda/risk orarunln ağırlığına göre kullanılmalıdır. REFLOR'üıaraç ve makine kullanımı üzerine etkisi bildirilmemiştir.
*ishal tedavisinde kullanılabilen ve bağırsakların düzene girmesini sağlayan doğal mikroorganizmalardır. *Rawflor saşe probiyotik mikroorganizma içerir.
Aşağıdaki durumlarda kullanılır: • Kan, beyin, akciğer, kemik, cinsel organlar, mide ve bağırsak enfeksiyonları Page 2 2 • Dişeti ülserleri ve diğer diş enfeksiyonları • Bacak yaraları ve basınca bağlı gelişen vücut yaraları • Ameliyat sonrası gelişebilecek enfeksiyonların önlenmesi.
Lomotil (diphenoxylate)
1960 yılında üretilmiş antidiyaretik (ishal kesici) bir ilaçtır.
Un ve şekerden fakir, sebze, meyve, et ve yumurta gibi doğal gıdalardan zengin bir diyet bağırsak florasının koruyuculuğunu artırır. Fermantasyon ürünleri (turşu, yoğurt, peynir, sirke, tuzlama yiyecekler) bağırsak florasında bulunan probiyotikleri artırır. Günlük lif ihtiyacımız 25-30 gram kadardır.
95 REFLOR ŞASE 25⁰C altında nemden ve güneş ışığından koruyunuz. Açıldıktan sonra kullanım esnasında 2 hafta 30⁰C altındaki oda sıcaklığında kalabilir. Işıktan koruyarak buzdolabında 2-8⁰C arasında saklayınız, dondurmayınız.
Lif, bağırsak florasında bulunan dost bakteriler için muhteşem bir besin kaynağıdır. Bu yüzden sebze, meyve, kinoa, kabuklu esmer pirinç gibi yüksek lif içerikli kompleks karbonhidratların tüketimi büyük öneme sahiptir. Et tüketmek genel sağlık için oldukça önemlidir.
Kuru karanfil, ani oluşan ishale karşı muhteşem bir karşı etki gösterir. İshali bıçak gibi keser. Eğer ishal olduysanız, hiç çekinmeden karanfil kürünü birkaç gün uygulayabilirsiniz. *İshale bağlı karın sancılarını, bağırsak hareketliliğini kısa zamanda (uyguladıktan birkaç saat sonra) ortadan kaldırır.
Soda İshale İyi Gelir mi? Soda, ishal olunduğunda tüketilmemesi gerekilen bir içecektir. İçeriğinde bulunan karbonat ve şeker ishalin şiddetini arttırabilir. Aynı zamanda ishalde sıvı kaybı yaşanırken bu kaybın şiddetini arttırabilir.
Peki su gibi ishal neden olur? Su gibi ishal genellikle bakteriyel veya viral bir enfeksiyon sonucu ortaya çıkar. Kullanılan bazı ilaçlar özellikle antibiyotikler de bu duruma neden olabilir. Daha nadiren sindirim sistemi bozuklukları veya belirli gıda intoleransları su gibi ishale yol açabilir.
Belirtiler genellikle sadece bir veya iki gün sürer, ancak ciddi olgularda bazen 10 güne kadar uzayabilir. Semptomlar benzer olduğu için, viral ishali Clostridium difficile, salmonella ve E. coli gibi bakterilerin veya giardia gibi parazitlerin neden olduğu ishal ile karıştırmak kolaydır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri