Regresyon terapisi İzmir arıyorsanız öncelikle bu alanda yaşam koçları, enerji uzmanları, psikolog, psikiyatristler ön plana çıkmaktadır. Peki regresyon terapisini kimler yapar: Regresyon terapisi psikoterapi becerisi olan, psikoloji, tıp, psikolojik danışmanlık eğitimi almış kişiler yapabilir.
Geçmiş yaşam meditasyonu; bu alanda hizmet veren farklı kimseler tarafından uygulansa da regresyon terapisinin online ya da yüz yüze görüşme yoluyla yapılması yalnızca psikolojik yetkinliğe sahip kişiler tarafından olmaktadır. Dolayısıyla bir psikolog aracılığıyla online geçmiş yaşam terapisi almak uygun olacaktır.
Regresyon terapisi, özellikle geçmiş olaylara ve bunların günümüzde davranış biçimimizi nasıl etkilediğine odaklanır. Bu tür bir terapide terapist, bazı imgeleme teknikleri kullanarak kişinin hayal dünyasında zamanda geriye gitmesine yardımcı olur. Regresyon terapisinin çeşitli türleri vardır.
Bir kişi aynı sorunları tekrar tekrar yaşıyorsa, düşünce ve davranışlarında belirli sınırların ötesine geçemiyorsa, açıklanamayan korkuları varsa veya belirli dürtülere yenik düşüyorsa, nedeni bulmanın ve çözmenin en uygun yolu regresyon terapisidir.
Regresyon seans fiyatları Türkiye de ilden ile kurumdan kuruma ve uzman uzmana değişmektedir. Alanda kendini iyi geliştirmemiş yeni kişiler regresyon ücreti 50 TL, ile 150 TL arasında bulabileceğiniz gibi uzman ve deneyimli birisi için regresyon terapisi seans ücretleri 250 – 350 TL arasında değişmektedir.
İlgili 35 soru bulundu
Online regresyon terapi modeli ile inanılanın üzerine geçmiş yaşam tecrübesi yardımıyla tedavi olmak mümkün.
Regresyon Terapisi hem bir sanat hem de bilimdir. Bilim olarak, “danışan odaklı” bir iyileştirici tedavi şekli olarak kabul görmektedir.
Bazen bir seansta rahatlama ve değişim yaşanabileceği gibi bazen 4-5 seans gerekebilir. Regresyon Terapisi, danışan hafif trans halinde iken rahat, yatarak gerçekleşir.
Toplam 29 Gün + 5 gün süpervizyon olarak toplamda 34 gün olarak uygulanmaktadır. Modül aralarında internet üzerinden süpervizyon toplantıları Zoom üzernden yapılacaktır. Her modül arasında geçen süre içinde öğrenciler pratik yapmaya devam edecekler ve sonuçlarını eğitimcilere raporlayacaklardır.
Regresyon, psikolojik açıdan gerileme yani daha önceki az gelişmiş bir aşamaya dönme anlamında kullanılır. Gerileme, benliğin bir işlevidir. Benlik güçlü olduğunda gerilemeyi kendi hizmetinde kullanarak; düşünmenin, ifade etmenin, savunmaların ve ilişkilerin biçimini belirler.
Bir hastalık belirtisinin gerilemesi, şiddetinin azalması.
Regresyon Terapisinin Tarihi
Sigmund Freud'a bilinçdışındakini bilince taşıma fikrini geliştirmiş ve regresyon terapisinin gelişiminde onun fikirleri büyük rol oynamıştır. 1978 yılına gelindiğinde Morris Netherton'un yazdığı Geçmiş Yaşam Terapisi, regresyon alanındaki ilk kitaptır.
Regresyon terapisi, psikoterapötik bir yaklaşım olarak kullanılan bir tekniktir. Bu terapi, bireylerin geçmişteki travmatik deneyimleri veya duygusal sorunları ele almak için kullanılır. Temel prensibi, kişinin sorunlarının kökenlerini bulmak ve onları çözmek için geçmişe doğru bir geri dönüş yapmaktır.
EMDR terapi, temeli Adatif Bilgi İşleme Modeline dayanan göz hareketleri ile olumsuz anılara karşı verilen tepkilere karşı duyarsızlaştırmayı ve bu tepkileri yeniden işleyerek daha olumlu bir hale getirmeyi amaçlayan bir psikoterapi yöntemidir.
"Regresyon özellikle ilkokula yeni başlayan çocukların, daha küçük yaş gruplarının özelliklerini göstermesi... Mesela tuvalet kaçırma, bebek gibi konuşma, öfke davranışları, anneden ayrılamama, yalnız yatamama, parmak emme davranışlarının bütünü diyebiliriz.
Regresyon analizi, iki ya da daha çok nicel değişken arasındaki ilişkiyi ölçmek için kullanılan analiz metodudur. Eğer tek bir değişken kullanılarak analiz yapılıyorsa buna tek değişkenli regresyon, birden çok değişken kullanılıyorsa çok değişkenli regresyon analizi olarak isimlendirilir.
Günümüzde regresyon esas olarak iki amaç için kullanılmaktadır. İlk olarak, tahmin ve öngörü problemleri için regresyon kullanılır. İkinci olarak, faktörlerin nedenselliğini haritalamak, bağımlı ve bağımsız değişkenler arasındaki neden-sonuç ilişkisini çıkarmak için kullanılır.
Regresyon terapisi esas olarak, kişinin gözlerini kapatmasıyla o andaki hisleri, duyguları ve düşünceleri üzerinde yoğunlaşarak geçmiş anılarını hatırlamasına yönelik bir terapi yöntemidir. Geriye götürme aşamasında insanların kontrolünü kaybetmesi söz konusu değildir.
Regresyon analizi, bir değişkenin başka bir veya daha fazla değişkene olan bağımlılığını inceler. Amaç, bağımlı değişkenin kitle ortalamasını, açıklayıcı değişkenlerin sabit (bilinen) değerleri cinsinden tahmin etmek veya öngörebilmektir.
Regresyon analizi genellikle verileri modellemek veya analiz etmek için kullanılır. Anket analistlerinin çoğu bu yöntemi değişkenler arasındaki ilişkiyi anlamak için kullanmaktadır ve bu da kesin sonucu tahmin etmek için kullanılabilir.
Regresyon, bir veri setinde gözlemlenen değişkenler arasındaki korelasyonu yakalar ve bu korelasyonların istatistiksel olarak anlamlı olup olmadığını ölçer.
1Regresyon Yöntemi Nedir? Regresyon yöntemi, farklı bir şuur hali içinde danışanın, tüm yaşamı boyunca bilinçaltında kaydedilen düşüncelerin ve davranışların geçmişteki kaynaklarını bulan ve bunları bilinç düzeyinde çözülmesini sağlamak için uygulanan tekniklerin bütünüdür.
Somatik terapi: Travma, stres ve diğer zihinsel sağlık sorunlarını iyileştirmek için nefes çalışması, dans ve meditasyon gibi stratejileri kullanan vücut merkezli bir yaklaşım. Spiritüel terapi: Bir kişinin hayatında karşılaştığı sorunları keşfetmek için inanç sistemlerini ve manevi inancı birleştiren bir yaklaşım.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri