Reklam; insanları bir ürün veya hizmetten gönüllü olarak faydalanmaya teşvik etmek, dikkatlerini ürüne, hizmete, markaya çekmek amacıyla yapılan yazılı, görsel ve işitsel çalışmaların bütünüdür.
İlgili 26 soru bulundu
Coğrafi Açıdan Reklam Türleri
Reklamın yapıldığı coğrafi alan temelinde reklamlar, yerel reklam, bölgesel reklam, ulusal reklam, uluslararası reklam ve global reklam olarak beşe ayrılır. Yerel reklam: Yerel tüketiciler için, daha çok perakendeci düzeyinde ve onlar tarafından yapılan reklamlardır.
İyi bir reklam, ana teması iyi belirlenmiş, reklam için ayrılan bütçeyi etkili bir şekilde kullanabilen ve bu bütçeye en uygun kanallar ile en etkin, en dikkat çekici, en çarpıcı tasarımı yapabilmiş reklamdır.
Reklam öğeleri, kullanıcılara yayınlanan resim, video, işitsel içerik ve diğer biçimler olabilir. Reklam öğeleri, reklam yayınlayabilmek için satır öğelerine eklenmelidir. Bunlar, daha sonra bir satır öğesiyle ilişkilendirilmek üzere reklam öğesi kitaplığına da eklenebilir.
Reklam, bir ürün ya da hizmetin medya imkânlarını kullanarak geniş kitlelere tanıtılmasıdır. Bu tanıtım, insanları belli bir yere yönlendirmek, dikkatlerini bir ürüne ya da hizmete çekmek, bu ürün ve hizmetler hakkında bilgi vermek amacını güder.
TV reklamları
O zamanlar televizyon dünyadaki en baskın reklam türü haline geldi. Değişen medya alışkanlıkları ve dijital medya çağında bile, markalar için devasa bir güç olmaya devam ediyor.
Uluslararası Reklam Uygulama Esasları'ndaki etik ilkeler; reklamda ahlaka uy- gunluk, doğruluk, dürüstlük, toplumsal sorumluluk, çocukların ve gençlerin korun- ması, kişilik haklarına saygı, sağlık ve çevreye duyarlılık, tüketicinin korunması gibi önemli konuları kapsamaktadır.
Reklamın hedef kitlesi ve amacına uygun içeriğinin oluşturulması önemlidir. Örneğin, gençler için yapılan bir reklamın dilinin ve görsel öğelerinin onların ilgi alanlarına uygun olması gerekir. Ayrıca, reklamda vurgulanacak olan ürün ya da hizmetin faydaları ve özellikleri hedef kitle için anlamlı ve çekici olmalıdır.
Hedef kitleye göre yapılan sınıflandırmada üç kategori vardır; Tüketiciler, dağıtım kanalları ve endüstriyel reklamlar. Reklam mal ya da hizmeti satın alması, ya da hakkında bilgi sahibi olması istenen bu üç kitleye göre şekillendirilir. Amacına göre reklamlar, mal reklamı ve kurumsal reklamlar olarak ayrılır.
Reklam, bir ürün ya da hizmetten insanların gönüllü olarak faydalanmasını sağlamak amacı ile insanların dikkatini çekmek için yapılan görsel, yazılı ya da işitsel olarak yapılan çalışmalara verilen isimdir. Reklam, hedef kitlenin bir markanın ürününü kullanması için ikna etmek anlamına da gelmektedir.
İnsanları belirli bir düşünceye yöneltmek, bir ürün, hizmet, fikir ve kuruluş hakkında bilgi vermek, hedef kitlenin dikkatini çekerek bir tutum benimsemelerini sağlamak ya da görüşlerini değiştirmek amacı ile oluşturulan görsel, işitsel ve yazılı çalışmaların bütününe reklam denir.
Reklam, iletişim amacını gerçekleştirmeye yönelik bir araçtır. Bu doğrultuda reklam; üretici firmaların tüketici ya da aracı kuruluşlara ürünleri, hizmetleri, hizmetlere, ilişkin bilgi vermesini sağlayan ve güdüleyerek ürünün tüketicisi veya satıcısı olmaların sağlayan bir süreçtir.
Başarılı bir reklamın olmazsa olmaz iki temel malzemesi var; üründen gelen fonksiyon ve marka amacından gelen duygu. Son yıllarda tüketicinin dikkatini en çok çeken duygu ise samimiyet. Bu yüzden sadece içgörü ve duyguyu bulmak değil aynı zamanda mesajı samimi bir şekilde tüketiciye aktarabilmek de önemli.
DÜNYA EKONOMİSİNDE İLK REKLAM ÖRNEKLERİ
Babylon'lu tüccarların satış yapabilmek amacıyla çığırtkanları kullanarak dükkânlarının önüne koydukları tabelaların ise reklamcılığın Dünya'daki ilk örneği olduğu düşünülmektedir (Akbulat & Balkaş, 2006:20).
İkna Edici Ürün Reklamcılığı: Piyasada mevcut olan ürünün pazar payını artırmak için kullanılan reklam türüdür. Tüketiciyi ürünün rakiplerinden daha iyi olduğuna ikna etmek amacıyla yapılır.
Günümüzde sosyal medya platformları üzerinden yapılan reklamlar doğal reklam örneğidir. Ayrıca doğal olan reklamın birçok farklı türü vardır. Ülkemizde genel olarak makale, test, özel projeler, intografik, interaktif sayfalar gibi türler kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri