Genel olarak reklam verilen mecraları şöyle sıralayabiliriz; 1- Basılı tanıtım Ortamları; Gazete, dergi, el ilanı, katalog, broşür vs. 2- Yayın Yapan tanıtım Ortamları; Radyo, televizyon 3- Diğer Ortamlar; Fuarlar, açık hava reklam araçları (Billboard, duvar ve çatı tanıtımları, tren, vapur, taksi gibi toplu taşıma ...
Reklam, bir ürün ya da hizmetin medya imkânlarını kullanarak geniş kitlelere tanıtılmasıdır. Bu tanıtım, insanları belli bir yere yönlendirmek, dikkatlerini bir ürüne ya da hizmete çekmek, bu ürün ve hizmetler hakkında bilgi vermek amacını güder.
İlgili 24 soru bulundu
Reklamın hedef kitlesi ve amacına uygun içeriğinin oluşturulması önemlidir. Örneğin, gençler için yapılan bir reklamın dilinin ve görsel öğelerinin onların ilgi alanlarına uygun olması gerekir. Ayrıca, reklamda vurgulanacak olan ürün ya da hizmetin faydaları ve özellikleri hedef kitle için anlamlı ve çekici olmalıdır.
İyi bir reklam, ana teması iyi belirlenmiş, reklam için ayrılan bütçeyi etkili bir şekilde kullanabilen ve bu bütçeye en uygun kanallar ile en etkin, en dikkat çekici, en çarpıcı tasarımı yapabilmiş reklamdır.
Coğrafi Açıdan Reklam Türleri
Reklamın yapıldığı coğrafi alan temelinde reklamlar, yerel reklam, bölgesel reklam, ulusal reklam, uluslararası reklam ve global reklam olarak beşe ayrılır. Yerel reklam: Yerel tüketiciler için, daha çok perakendeci düzeyinde ve onlar tarafından yapılan reklamlardır.
Reklam bütçesi aylık ortalama 6.000 TL, yönetim ücreti en düşük 2.500 TL, reklam hesabı kurulumu 4.000 TL şeklindedir. Reklam bütçesi zorunlu, kurulum ve yönetim ücretleri ise talebe bağlıdır. Google reklam verme maliyetlerinin kısa açıklamaları: Google Ads reklam bütçesi: Google'a reklam yayını için ödenen ücret.
TV reklamları
O zamanlar televizyon dünyadaki en baskın reklam türü haline geldi. Değişen medya alışkanlıkları ve dijital medya çağında bile, markalar için devasa bir güç olmaya devam ediyor.
İkna Edici Ürün Reklamcılığı: Piyasada mevcut olan ürünün pazar payını artırmak için kullanılan reklam türüdür. Tüketiciyi ürünün rakiplerinden daha iyi olduğuna ikna etmek amacıyla yapılır.
Reklamın genel amacı; hedef tüketicilere bir ürün veya bir hizmeti duyurmak, ürüne, markaya, işletmeye karşı tüketicilerde olumlu bir eğilim oluşturmayı sağlamaktır. Diğer bir deyişle reklam, doğrudan satış ya da kar sağlamayı kolaylaştırmaya yönelik iletişim kurmaktır.
Reklam; insanları bir ürün veya hizmetten gönüllü olarak faydalanmaya teşvik etmek, dikkatlerini ürüne, hizmete, markaya çekmek amacıyla yapılan yazılı, görsel ve işitsel çalışmaların bütünüdür.
Reklam ajansında çalışmak isteyenler için birçok farklı bölümde eğitim almak mümkündür. Ancak, reklam ajanslarında çalışmak için en uygun bölümler, reklamcılık, iletişim, pazarlama, grafik tasarımı, görsel iletişim tasarımı, medya ve dijital pazarlama gibi disiplinlerdir.
Başarılı bir reklamın olmazsa olmaz iki temel malzemesi var; üründen gelen fonksiyon ve marka amacından gelen duygu. Son yıllarda tüketicinin dikkatini en çok çeken duygu ise samimiyet. Bu yüzden sadece içgörü ve duyguyu bulmak değil aynı zamanda mesajı samimi bir şekilde tüketiciye aktarabilmek de önemli.
Uluslararası Reklam Uygulama Esasları'ndaki etik ilkeler; reklamda ahlaka uy- gunluk, doğruluk, dürüstlük, toplumsal sorumluluk, çocukların ve gençlerin korun- ması, kişilik haklarına saygı, sağlık ve çevreye duyarlılık, tüketicinin korunması gibi önemli konuları kapsamaktadır.
Reklam mal, ürün ve hizmetin tanıtılacağı tüketicilerin ya da hedef kitlesinin kolaylıkla anlayabileceği bir dille ifade edilmelidir. Tüketicileri doğrudan etkileme özelliği olmalıdır. Kısa, öz , anlaşılır ve hedef kitleye bilgi verir nitelikte olmalıdır.
Reklamcılığın önemli olmasındaki ilk sebep bilgilendirici olmasıdır. Bu yüzden, reklam, tüketicilerin ürün ve hizmetler hakkında bilgi sahibi olduğu bir kaynak olduğu için pazarlama alanında da daha önemli hale geldi. Şirketler, tüketicilere ürün ve hizmet satmak amacıyla üretim yapar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri