Gösterge çubuğu değerleri tahmini toner seviyeleri olup, gerçek toner seviyesinden biraz farklı olabilir. Göstergenin alt çubuğu sabit bir şekilde yandığında ve toner seviyesi göstergesi sarı ışıkla sürekli yanıp söndüğünde, yazdırma işlemi daha fazla toner eklenene kadar durur.
Makinenizin Toner durumunu gösterge panelinden manuel olaraktan kontrol edinilebilmektedir. Makinenizin model ve markasına göre menülerden toner damla yada yazma kontrolleriyle yapılabilmektedir.
Windows görev çubuğunuzu açın, Smart Panel simgesine sağ tıklayın ( ) ve ardından Smart Panel öğesini seçin. Toner kartuşlarının durumu Smart Panel yazılımında görüntülenir.
Tonerin çipli olması durumunda baskı kapasitesinde dolma olmaya yakın uyarı verecektir. Tonerin az olduğu uyarısını aldığınızda değişim vaktinin geldiği kesinleşir. Çipli olmayan kartuşlar için ise alınan çıktıların kalitesinde düşüklük olması durumunda kartuşun bittiği anlaşılır.
Toner tükenmeye başladıktan sonra bir toner kartuşun baskı kalitesi ilk takıldığı zaman ki gibi koyu ve net olmaya bilir. ve kartuş bittiğinde, yazıcınızın tonerin bittiğini size uyarı göndererek değiştirmesini hatırlatır bu uyarıyı gördüğünüzde artık yazıcınızdan baskı alamazsınız.
İlgili 39 soru bulundu
Eğer seyrek sayıda baskı alıyorsanız mutlaka daha düşük kapasiteli tonerleri tercih etmelisiniz. Tonerler, gıda gibi tüketilebilir bir ürün olmadığı için bu ürünlerin ömrü daha uzundur. Tonerin ömrü iki yıl olarak belirlenmiştir. Yazıcı toneri bu tarihten sonra donmaya ve kurumaya başlayacaktır.
Toner haznesine bir huni yardımıyla toner tozunu boşaltın. Ortalama olarak 120 gram toner tozu bir dolum işlemi için yeterlidir. Bu noktada almış olduğunuz toner tozunun yazıcınıza uyumlu olmasına dikkat edin.
Yeni doldurulan bir kartuş yazdırmıyorsa iki sebebi vardır. Ya kartuş nozulları tıkanmıştır ya da kartuş kurumuştur. Kartuş dolu ama yazmıyor diyenlerin bu iki noktaya dikkat etmesi gereklidir. Dolu kartuş modellerinin kartuş kurumasından muzdarip olmaması için güvendiğiniz firmalardan destek almalısınız.
Kartuş Dolumu Kaç Kere Yapılır? Bir kartuşun dolumunu 3 kez yapabilirsiniz. Daha fazla sayıda dolum yaptığınızda istediğiniz verimi alamazsınız. Bu nedenle 3 doldurmadan sonra yeni bir kartuş almanız gerekir.
Delik açıcıyı dikkatlice kartuşa yerleştirerek delikler açmalısınız. Daha sonra, toner tozunu dolum hunisi aracılığıyla kartuşa doldurabilirsiniz. Toner tozunu yavaşça ve eşit bir şekilde dağıtmak için dolum çubuğunu kullanabilirsiniz. Toner kartuşunu doldururken aşırı dolumdan kaçınmak önemlidir.
Ortalama bir toner ile 1000 sayfalık baskı alabilirsiniz. Ancak bu baskının kağıdın %5'ini doluluk oranı hesaplanarak verildiğini unutmamalısınız. Eğer elinizdeki bir demo toner ise ortalama 250 sayfalık baskı almanız mümkündür. Baskı sayıları, kağıt üzerindeki mürekkebin yoğunluk durumuna bağlı olarak değişebilir.
Bitmeyen kartuş sistemiyle baskı kalitesinde bir bozulma olmadan, %90'a varan oranlarda tasarruf sağlanmaktadır. Düşük maliyetlerle binlerce sayfa baskı alınabilir. Yazıcı içindeki püskürtme kartuşları; mürekkep bittikçe hortumlar vasıtasıyla bu tanklardan mürekkep çeker. Bu sayede kartuşları mürekkeple besler.
Yazıcı neden silik yazar diye soranlar genellikle toner değişimine gider. Bu, sorunun yetersiz kalmasına neden olabilir. Eğer çizgili çıktı ve silik çıktı problemi yaşıyorsanız toner tozu seviyesi ve toner değişimi sonrasında yazıcı temizliği yapmalısınız. Bu da sorunu çözmüyorsa drum ünitesini değiştirebilirsiniz.
Yazıcınızın mürekkep veya toner seviyelerini kontrol etmek için HP Smart uygulamasını kullanın. Bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda HP Smart uygulamasını açın. Yazıcı görüntüsünün yanındaki Tahmini sarf malzemesi seviyelerini görüntüleyin. Mürekkep veya toner seviyelerinin görüntülenmesi birkaç dakika sürebilir.
Kartuşun özelliklerine göre muadil tonerlerin doldurulması mümkündür. Bazı yazıcılar, toner dolumu yapılmasına izin vermez. Eğer toneri dolum formunda kullanmak gibi bir fikriniz varsa lazer yazıcı almadan önce doluma uygun olan marka ve modelleri tercih etmelisiniz.
Toner partikülleri, yazıcı içerisinde bulunan fırında 180-200 derece arasında ısıtılarak kâğıt üzerine yapıştırılmaktadır. Standart bir tonerden sayfanın %5 doluluk oranında 2000 sayfa baskı elde edilebilmektedir.
Ortalama bir kullanıcı için bu değer günlük 1 ml – 2 ml arasında değişmektedir. 30 ml salt likit ortalama 15 gün kadar gidecektir.
Tam Dolu Toner ise adından da anlaşılacağı üzere tonerin tam dolu halidir. Tam Dolu Toner bulunan yazıcılar ile 1000 sayfa baskı yapmak mümkün. Demo tonerler ise 250 sayfalık bir baskı sağlar. Tonerlerin baskı sayıları mark ve modellere göre değişiklik gösterir.
Bitmeyen kartuş sisteminde ise hortum bağlantıları olan bir tank mürekkebi sağlar. Mürekkep bittikçe tanktan mürekkep dolar. Böylece tekrar tekrar kartuş değiştirilmesi gerekmez. Bu sistem tasarruflu bir sistem olduğundan ofis ortamlarında sıklıkla tercih edilir.
Bitmeyen kartuş sistemi 4 ve üzeri kartuşlu Hp,Canon,Epson ve Brother marka yazıcılarla uyumludur. Ayrıca 2 kartuş kullanan Canon marka tüm yazıcılarla uyumludur.
Kartuşunuzun mürekkep aktarım uçlarını (Demirimsi görüntüye sahip olan uçlar) suyla temas ettirmelisiniz. Ortalama 2 ya da 3 dakika kadar kartuşunuzu bu şekilde tuttuktan sonra, bu uçlardan suya mürekkep aktığını görürsünüz. Bu, donmuş ve kurumuş kartuşunuzun artık açıldığına işaret eder.
Toner ile kartuş arasındaki en büyük fark, kullanılan mürekkep ve çalışma şeklidir. Tonerlerde mürekkep toz halde bulunurken toner kartuş içerisinde likit yani sıvı mürekkep vardır.
Orijinal tonerler, daha uzun sayıda baskı almanıza olanak sağlarken toner dolumu ile hazırlanan ürünler daha az sayıda baskı almanıza olanak sağlar. Yazıcının kapasitesi de elde edeceğiniz baskı sayısını etkiler. Bazı tonerler 2 bin sayfa kapasiteli, bazı yazıcılar ise bin sayfa kapasitelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri