Füme cam balkon içeriyi karartır mı? Füme/Siyah renkli cam balkonlar güneş ışığını çok daha az içeri almakta olup camın bulunduğu oda ve kısımlar diğer odalara göre daha az ışık alacaktır. Yani içeriyi karartır mı sorusuna verilecek cevap belirli bir oranda evet olabilir.
Füme renkte ise daha karanlık olur ancak bu durum ortamın kasvetli olmasına neden olmaz. İki renkte de manzarayı engellemez. Dışarıyı rahatça görebilirsiniz. Şeffaf renge göre füme renk daha estetik görüntü sağlar.
Aslında beyaz renk demek çok doğru değil; şeffaf renk cam demek daha doğru bir tabir. Siya cam balkon mu yoksa beyaz cam balkon mu sorusuna siyahtan yana tercih belirtenler oldukça fazladır. Bunun sebebi içerisinin biraz daha az görülmesi ve elbette siyah rengin estetiğidir.
Klima kullanıyorsanız ve bir ısı bariyeri oluşturmak istiyorsanız durum elbette farklıdır. Az ışık alan bir evde oturuyorsanız şeffaf, mavi, yeşil ve bronz renklerden birini tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Hatta şeffaf renk belki de en doğru seçim olacaktır.
Eğer yapınızda beyaz cam balkon tercih edecek iseniz hiçbir sakıncası yoktur. Beyaz cam balkon güneş ışığını olduğu gibi içeriye almaktadır. Ancak siyah cam balkon veya bunun gibi koyu renk camlar tercih edecekseniz bulunduğunuz alana göre ışık gelmesini bir nebze engelleyecektir.
İlgili 34 soru bulundu
En iyi cam balkon modeli bize göre ısıcamlı cam balkondur. Yeni ve daha çok özelliği vardır. Ayrıca ısı camlı oluşu artı bir avantajdır. En kullanışlı cam balkon ise düz - U - L şeklindeki balkonlara uygulanan cam balkonlardır.
Dışarıdan bakıldığında içeriyi göstermeyen ancak içeriden bakıldığında dışarıyı gösteren bir cam yoktur. Füme cam uygulanmış dahi olsa içerisi bir miktar seçilebilecektir. Özellikle de hava karardıktan sonra eğer içeride ışık yanıyor ise daha fazla seçilecektir.
Kaliteli bir cam balkonun bazı gereklilikleri bulunmaktadır. Örneklendirmek gerekirse de cam balkon yapımında, camın cinsinin en az sekiz mm ya da on mm kadar kalın temperli, düz rodajlı olması önerilmektedir. Ayrıca kullanılan camın, kesinlikle şişe cam patentli olması gerekmektedir.
3- Kullanılacak camlar mutlaka 8 mm kalınlıkta olmalı ve 4 bir tarafı rodaj işlemi ile pürüzsüz hale getirilmelidir. Camların çevrelerinde çapak dediğimiz cam kırıkları olmamalıdır. Balkon sisteminde 10 mm cam kullanılması avantaj değil dezavantaj yaratır. Yine aynı şekilde 6 mm veya daha ince camlar kullanılmamalıdır.
Herhangi bir materyalle kapatılmaları için izne gerek yoktur. Alüminyum doğrama, PVC doğrama ve cam balkon ürünlerinden herhangi birini özgürce tercih edebilirsiniz.
Sert rüzgârlar ve kar yağışı ile balkonlar kış aylarında tamamen devre dışı kalmaktadır. Bu nedenle, balkonların kapatılması, kış aylarında balkon sefasının devam etmesini sağlamaktadır. Cam balkon hizmetlerinde, kullanılan camlar, ısı cam özelliğine sahiptir. Bu nedenle, dışarının soğuğunu içeri almaz.
Eğer daha fazla açıklık ve ferahlık istiyorsanız sürgülü cam balkonlar sizin için daha uygun olabilir. Ancak, balkonunuzun daha az yer kaplamasını ve daha çok kullanılabilir alan yaratmasını istiyorsanız, katlanır cam balkonlar sizin için daha iyi bir seçenek olabilir.
Aynalı cam filmi gece içeriyi gösterir mi, sorusunun cevabı da, hayır olacaktır. Hem güvenlik boyutunu düşünen hem de güneş ışınlarının zararlı etkisinden korunmak isteyen kişiler için genellikle aynalı cam filmi tavsiye edilmektedir.
Fakat tam olarak katılaşması ve görevini yerine getirebilmesi için 24 saate ihtiyacı vardır. Bu nedenle cam balkon montajından sonra temizlik için 24 saat beklemenizde fayda vardır. Böylece silikonlar donacak ve su ile temas etmesi halinde bile yapısı bozulmayacaktır.
Piyasada bilinen en iyi markalar Dorame Gold Plus, Asaş, ısıcamlı Camoda ve Vista ısıcamlı sürme cam balkon olarak sayılabilir. Ayrıca Makrowin Arda serisi de düz alanlarda oldukça iyi sonuç vermektedir.
Cam balkonların takılması gereken bir mevsim bulunmamaktadır. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, montaj yapıldıktan sonra ilk 24 saat camlardaki lastiklerin tam olarak oturması için müdahale edilmemesi ve temizlenmemesi gerektiğidir.
Cam Balkon Fiyatları 2023 (Güncel)
Standart katlanır cam balkon (şeffaf) m2 fiyatı 2400 TL, Standart cam (Füme) m2 fiyatı 2450 TL, Isıcamlı Cam Balkon m2 fiyatı 3600 TL, Isıcam (Renkli) m2 fiyatı 3900 TL, Sürgülü cam m2 fiyatı 2650 TL, Sürgülü cam (Renkli) m2 fiyatı 2700 TL olarak sıralanmaktadır.
Cam balkonların daha kullanışlı olabilmesi için perde taktırılmaktadır. Cam balkonda en çok tercih edilen perde modelleri ise, stor perde, zebra perde ve jaluzi perdedir.
Katlanır Cam Balkon
için üretmiş olduğumuz Cam Balkon Sistemidir. Gold Serinin eksiklerinin tamamlandığı sistemde, kendinden yağmur kanallı alt kasa, kullanılan rulman ve alüminyum fitiller çok daha fazla kullanışlı, kaliteli ve tüm yalıtım sorunu çözülmüş bir sistemdir.
Standart cam m2 fiyatı 1550 TL, Standart cam (Renkli) m2 fiyatı 1550 TL, Isıcamlı Cam Balkon m2 fiyatı 2000 TL, Isıcam (Renkli) m2 fiyatı 2250 TL olarak yer alıyor. Sürgülü Cam Balkon'un m2 fiyatları 1550 TL'den başlamaktadır. 2023 yılı itibariyle katlanır cam balkon sistemleri ise 1700 TL ve 2000 TL arasındadır.
Gündüz vakti güneş ışığı iç ortamdaki ışıktan daha güçlü olduğu için dışarıdan bakıldığında iç taraf görünmez. Ama gece, eğer içerideki ışıklar açıksa dışarıdan bakanlar içeriyi görebilir ve ayna etkisi ortadan kalkar.
Reflekte Camın Yararları
Bu sayede bu zararlı ışınların insan derisiyle teması engellenebilmektedir. Bunun yanı sıra camlar kullanıldığı alana bağlı olarak dışarıdan bakıldığında içeriyi neredeyse hiç göstermemektedir. Bu da kullanılan alana gizlilik katmaktadır.
Cam balkonlarınız için cam balkon perdesi tercih ederken çok kalın olmamak koşuluyla dilediğiniz perdeyi seçebilirsiniz. Kış balkonunuz için dikey tül perde tercih edebilirsiniz. Kış balkonunda otururken dışarıdaki olayları görmek istersiniz. Bunun için ise dikey parça tül perde çok doğru bir tercihtir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri