5- Vesikalık 4 adet fotoğraf (Fotoğrafın son altı ay içinde çekilmiş, 4,5x6 ebatında olması gerekmektedir. Renkli fotokopi kabul edilmemektedir. Kadın fotoğrafında alın ve çene açık, erkek fotoğrafında ise baş açık olacaktır. Biyometrik fotoğraf kabul edilmemektedir.)
Fotoğrafların; renkli, ön cepheden, sivil giysilerle çekilmiş olması ve kişinin son halini göstermesi bakımından altı ay içerisinde çekilmiş olması gerekir. Kadınların alın, çene ve yüzleri açık olmak şartıyla başörtülü fotoğrafları da kabul edilir. Biyometrik fotoğraf kabul edilmez.
BİYOMETRİK FOTOĞRAF KABUL EDİLMEYECEKTİR. T.C. KİMLİK NUMARASI OLMAYAN, YIPRANMIŞ, SOĞUK DAMGASI BELLİ OLMAYAN KİMLİKLER KABUL EDİLMEYECEKTİR.
Nikah işlemleri için evlenecek olan çiftin her biri için ayrı ayrı dört adet vesikalık fotoğraf istenmektedir. Evlenme Yönetmeliğine uygun olmayan ve/veya biyometrik veya fotokopi olan fotoğraflar kabul edilmemektedir. Nikah Başvurusunu Nasıl Yapılır?
İlgili 16 soru bulundu
İmam, evlenecek kişilerin, şahitlerin isimlerini, anne/baba isimlerini bir kağıda yazar. Kuran'dan ilgili ayet ve hadisler okur. Önce kadına, sonra erkeğe üçer defa "bu kadını/erkeği kabul ettin mi" diye sorar. Şahitlerin huzurunda bu nikahı gerçekleştirir.
Alınacak sağlık raporu 6 (altı) ay geçerli olduğundan, İstenilen nikah tarihini de kapsayacak şekilde, nikah öncesi son 6 ay içerisinde alınmış olmalıdır.
Eğer çiftlerin mal rejimi var ise müracaat sırasında noterden yaptıracakları mal rejimi talep belgesini vermek zorundadır. Telefonla nikah günü rezervasyonu kesinlikle yapılmamaktadır. Nikah tarihlerini ertelemek veya iptal etmek isteyenlerin en az 7 (yedi) gün önceden bildirmesi gerekmektedir.
Gerekli Belgeler;
Sağlık Raporunun, onay tarihi itibari ile 180 gün (6 Ay) geçerliliği vardır. 2- 5'er adet ön cepheden çekilmiş VESİKALIK fotoğraf.
Evet! Kimlik fotoğraflarıda artık biyometrik fotoğraf olduğu için pasaportta da aynı fotoğrafları kullanılabilirsiniz. Aynı zamanda sürücü belgesi ( Ehliyet ) gibi resmi belgelerde de biyometrik fotoğraf kullanabilirsiniz.
2023 Evlilik Cüzdanı Ücreti Nedir? 2023 yılı nikah cüzdanı ücreti ise 445 TL'dir.
Vesikalık fotoğraflarda kişi gülümseyebilir, dişleri görünebilir. Biyometrik fotoğraflarda kişi gülümsememeli, dişler görünmemelidir. Biyometrik fotoğraflarda saç yüzü kapatmamalı, kulak ve alın net bir şekilde görünmelidir. Vesikalık fotoğraflarda böyle bir şart yoktur.
Biyometrik fotoğraflar makinelerde okunabilen kimlik kartlarında kullanılır. Biyometrik vesikalık fotoğraflar, yüz biyometresinin tespit edilebilecek şekilde olmalıdır. Biyometrik fotoğraflar birçok kurum ve kuruluşlarda kullanılması zorunludur.
Nikâh için sağlık raporu raporun alındığı sağlık merkezinin yoğunluğuna göre farklı süreçlerde alınabilir. Fakat bu süreç genel olarak 24 saat içerisinde alınabilir.
Öncelikle üç tüp kan alınır ve ardından kişilere akciğer filmi çekilir. Sonuçlar çıktığında herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmazsa, kişilerin evlilik için bir engelinin olmadığına dair rapor verilebilir. Bu raporda kişilerin kimlik bilgileri, fotoğrafları, ikametgâh bilgileri yer almaktadır.
Nikah işlemleri için gerekli belgeleri toparlamak, mesai saatlerinde alınacak belgeler, belgelerin alınacağı yerlerin birbirine olan uzaklığı gibi durumlar söz konusu olduğunda 2 veya 4 gün arasında tamamlanabileceğini söyleyebiliriz.
Nikah Başvurusu Tek Kişi Yapabilir Mi? Nikah başvurusunun yapılması için çiftlerin birlikte müracaatta bulunması gerekir. Doğru olan da budur. Çiftlerden birinin tek başına nikah için müracaatta bulunması söz konusu değildir.
Evlendirme Memurluğu tarafından ilk müracaat sırasında tahakkuk ettirilir ve Evlendirme Memurluğu veznesine yatırılır. Aile Cüzdanı Ücreti: 445,00 TLdir. Evrak tesliminde Evlendirme Memurluğu tarafından alınarak Defterdarlık Mal Müdürlüğüne teslim edilir.
Nikah işlemleri dosyasının, resmi kurumlardan mesai saatleri içerisinde alınması gereken belgeler ve belgelerin alınacağı yerlerin birbirine olan uzaklığı gibi durumlar göz önünde bulundurularak 2 veya 4 gün arasında tamamlanabileceğini söyleyebiliriz.
Türkiye'nin her yerindeki resmi veya özel hastanelerden “Evlilik İçin Sağlık Raporu” alınabilir. Bu nedenle evleneceğiniz kişi yaşadığı şehirden fotoğraflı sağlık raporunu alabilir. Siz de kendi aile hekiminizden ya da yukarıda belirtilen diğer hastanelerden sağlık raporunu alabilirsiniz.
Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı ve fotokopisi: Fotoğraflı nüfus cüzdanı gösterilmesi şarttır. Fotoğraflı Nüfus cüzdan fotokopisi evlendirme memurluğuna verilir. Evlenme Beyannamesi: Evrak belediye evlendirme birimince dört örnek olarak bilgisayar ortamında hazırlanır. Bu formda silinti ve karalama yapılmaması gerekmektedir.
Her Müslümanın dinini doğru bir şekilde yaşayabilmesi için kendisine lazım olan bilgileri öğrenmesi gerekir. Bununla birlikte 32 farzı bilmek, nikâhın sahih olması için gerekli olan şartlardan olmadığından bunları bilemeyenlerin de nikâhı geçerlidir.
Mehir Ne Zaman Verilir? Mehir olarak isimlendirilen armağan, evlenme anında ya da devamında, ya da evliliğin sona ermesi halinde kadına verilebilir. Mehr-i muaccel (nikah sırasında ödeme) veya mehr-i müeccel (sonraki bir tarihte ödeme) olarak mehir kararlaştırılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri