6. Retinol Hangi Sıklıkla Kullanılmalıdır? Retinol içeren ürünleri günlük bakım rutininde hem gece hem de gündüz kullanabilirsin. Fakat özellikle de hassas cilt tipine sahipsen, ürünü günlük rutinlerine yavaş yavaş dahil etmen daha uygun olabilir.
Bir retinol serumu kullanmaya başlayacaksan, öncelikle ilk haftada sadece 2 gece uygulayabilirsin. Sonraki haftada gün aşırı uygulayıp, herhangi bir reaksiyonla karşılaşmadığın sürece her gün kullanabilirsin.
Retinolü ne kadar süreyle kullanmalı? Retinol içeren ürünlerin etkinliği 3 ay içerisinde daha belirgindir. Kolajen üretimini desteklemesi ve ince kırışıklıkların giderilmesi için 6-12 ay gibi daha uzun süreler de kullanılabilmektedir.
Retinol ışığa karşı dayanıklı olmadığı için etkilerini korumak adına rutininize mutlaka en az SPF30 veya SPF50 faktörlü güneş koruyucusu da ekleyin. Aynı zamanda retinol epidermisi incelttiği için cildimiz leke oluşumuna karşı daha savunmasız kalır ve daha kolay bir şekilde lekeler oluşabilir.
Retinol, benzoil peroksit, AHA ve BHA gibi asitlerle beraber kullanılmıyor, çünkü bunlar hem retinolün etkisini azaltıyor hem de tahrişe neden olabiliyor.
İlgili 44 soru bulundu
Ürünü başlangıç aşamasında haftada 2 ila 3 kez özellikle de gece bakım rutinlerinde kullandıktan sonra, ilerleyen haftalarda sıklığını artırarak her gün kullanmaya başlayabilirsin.
Bu nedenle retinolü C-Tetra® gibi bir C vitamini serumu ile birleştirmenizi öneririz. Bu hızlı emici antioksidan serum, çevreye zarar vermemek ve cildinizin sağlıklı bir şekilde parlamasını sağlamak için gün içinde kullanılabilir.
Bazı durumlarda her ne kadar güneş kremi sürsen de bazı içerikler UV ışınlarına karşı cildi hassaslaştırabiliyor. Aynı şekilde UV ışınlarına duyarlılığa neden olduğu bilinen retinolu kullanırken de güneş korumasını yanından eksik etmemelisin.
Retinol serumu cildin daha sağlıklı görünmesine yardımcı olabilir ve ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü iyileştirerek su tutma yeteneğini artırabilir. retinol serumu cildin dokusunu pürüzsüzleştirmeye, gözeneklerin ve pigmentasyonun görünümünü azaltmaya ve cilt tonunu aydınlatmaya yardımcı olur.
Ciltte yeni hücrelerin oluşumuna destek olarak cilt tabakasını kalınlaştırır. Bu etkisi ile daha dolgun ve daha sıkı bir cilde kavuşmasına yardımcı olur. İnce çizgi görünümünü azaltarak cildin elastikiyetini arttırır. Cildin tolere edebilmesi için retinol kullanımını yavaş yavaş arttırmak ve cildi alıştırmak gerekir.
Neutrogena Retinol Boost Yaşlanma Karşıtı Göz Kremi Kullanımı: Günlük olarak göz altı bölgesine üç nokta hâlinde uygulayın, göz kontürü çevresine nazikçe uygulayın. Kullanım sıklığını cildinizin hassasiyetine göre ayarlayın.
Güneş lekelerini geçirmeye yardımcı olur. Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olunmasını sağlar. Cilt lekeleri ve aknelerin azalması yolunda destekleyicidir.
Minimum 30 koruma faktörlü güneş koruyucu da gündüz kullanılmalıdır. Retinol nasıl kullanılır? Tüm yüz ve boyun için 4-5 damla retinol, temizlenip kurulanmış cilde parmaklarla direkt uygulanabilir ya da günlük cilt bakım kremi içerisine karıştırılarak da kullanılabilir.
Açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza ediniz. Retinol içerikleri tek başına kullanıldığında kızarıklığa neden olabilir. Formül içerisinde kullanılan E Vitamini cilt bariyerini güçlendirip, cildin nemini artırarak kızarıklığı önlemeye yardımcı olur.
%0.01 kadar düşük konsantrasyonların günlük kullanım için etkili olduğu kanıtlanmıştır, ancak kilit nokta tek bir "kahraman" bileşenine güvenmemektir. Retinol, diğer faydalı bileşenlerle, özellikle de C vitamini, E vitamini, niacinamide gibi antioksidanlarla formüle edildiğinde en iyi sonucu verir.
Ciltte doğal bir peeling etkisi yaratan bu içerik, cildinizi hücre seviyesinde yenileyerek daha pürüzsüz ve yumuşak bir cilde sahip olmanızı sağlıyor. Anti-aging özelliklerinin yanı sıra akne bakımı için kullanılan retinol, derin temizleme özelliği ile tıkanan gözenekleri açarak, siyah nokta ve akne üretimini önlüyor.
Çoğu içerikle uyum sağlayan hyalüronik asit; retinol, AHA/BHA asitleri ve vitaminlerle birlikte uygulanabiliyor. Hatta retinol ve AHA/BHA gibi soyucu asitler cildin nem kaybetmesine sebep olduğu için, hyalüronik asidin bu içeriklerle kombinlenerek cildin rahatlatılması özellikle tavsiye ediliyor.
Retinol, cildin yenilenmesini teşvik ederken, collagen cildin sıkılığını artırır. Bu ikili, kırışıklıkların azalmasına, cilt tonunun düzelmesine ve gençlik dolu bir görünüm elde edilmesine yardımcı olur. Birlikte kullanıldıklarında, retinol ve collagen cildinize gençlik ışıltısı kazandırır.
Retinol Ciltte leke Yapar mı? Işığa karşı dayanıklılığı bulunmamaktadır. Bu yüzden güneş kremi ile birlikte kullanılmalıdır. Cildi inceltir, bu yüzden cilt daha hassas hale gelir.
İçeriğinde retinol bulunan krem ve serum gibi ürünler cilt kullanımında emilerek retinoik asit formunu almaktadır. Yani ürünün kullanımından beklenen fayda etki etmeye başlar. Retinol içeren ürünler, diğer yaşlanma karşıtı ürünler gibi 30'lu yaşlardan sonra kullanılması tavsiye edilmektedir.
Retinolün, yan etkiler arasında kuruluk, gerginlik, soyulma ve kızarıklık olabilir- özellikle de ilk başladığınızda cildinize retinolü yavaş yavaş tanıtmadıysanız. Bu yan etkiler genellikle iki ile dört hafta sonra kaybolur.
İki farklı asit ürünü aynı rutinde üst üste uygulanmamalı. (AHA, BHA, PHA, C Vitamini, retinol vb..) C vitaminini, niacinamid ya da niacin içerikleri ile üst üste kullanırken dikkatli olunmalı. Eğer cildiniz kızararak tepki verirse bu içerikleri dönüşümlü olarak kullanılmalı.
Retinolun yol açabileği kuruluğu engellemek için özellikle kuru ciltler retinolden sonra nemlendirici kullanmalıdır. Retinol kullanımı cildi güneşe karşı hassas hale getirebileceğinden retinolun gece kullanımı daha uygundur.
Bence başlangıç için iki yönden çok ideal. Birincisi yüzde 0.1 oranda saf retinol içeriyor, bu başlangıç için oldukça ideal. İkincisi yavaş salınım teknolojisi ile ürünü geliştirmişler. Bu demek oluyor ki anında değil kademeli olarak ciltte retinol salınımı gerçekleştiriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri