Rezene çayını demlemek için 2 çay kaşığı rezene tohumu, 1 su bardağı su ve tatlandırma için 1 çay kaşığı bal kullanabilirsiniz.
Ezilmiş rezene tohumlarını, kaynayıp beklemiş suya ilave edin. Uçucu yağın kaybolmaması için ağzı kapalı şekilde 5 dakika kadar demleyin. Demleme süresinin sonunda çayı süzerek -ve dilerseniz bal ile tatlandırarak- tüketin.
Mide ve bağırsak sistemi rahatsızlıklarının giderilmesi, solunum sistemi hastalıklarının iyileştirilmesi, migren gibi baş ağrıların rahatlatılması gibi pek çok farklı amaçla tüketilen rezene çayı, günümüzde anne sütü miktarının arttırılması ve bebeklerin gaz problemlerinin giderilmesi için de sıklıkla kullanılır.
Kaynayan suya öğütülmüş rezene tohumları eklenmelidir. Yaklaşık 5 dakika kadar çayın demlenmesi beklenmelidir. Çay demini aldıktan sonra servis edilir. Dileyen kişiler çayın içine bal , miktar limon, ezilmiş veya rendelenmiş zencefil de ekleyebilir.
Yemeklerden önce bir fincan rezene çayı tüketilmesi açlık hissinin duyulmamasını sağlayabilir. Rezene çayı, iyi bir idrar söktürücü olarak vücuttan toksinleri uzaklaştırarak fazla sıvının atılmasına yardımcı olur.
İlgili 30 soru bulundu
Rezene çayı ne zaman içilir diye merak edenler için cevaplamak gerekirse; günün her saatinde tüketilebilir. Ancak rahatlatıcı etkisi sebebiyle hafiflik ve uyku hali yaratabilir.
Adet düzenler ve adet sancılarını hafifletir. Kansere karşı koruyucudur. Kullanımına bağlı olarak iştah açıcı veya zayıflatıcı etkiye de sahiptir.
-Mide ve Bağırsak Sistemini Rahatlatır: Mide ve bağırsak motiletisini ya da farklı bir deyişle hareketliliğini artıran rezene çayı, sindirim sistemine ait şişkinlik, mide krampları, gaz ve kas spazmı gibi rahatsızlıkların giderilmesi için tüketilebilir.
Rezene çayı kabızlığı önlemesi ve öksürüğe iyi gelmesiyle biliniyor. Fakat aslında rezene çayını herhangi bir rahatsızlık olmasa da B, C vitaminleri ile potasyum, magnezyum ve kalsiyum gibi mineralleri almak ve vücudu güçlendirmek için tüketilebileceği öneriliyor. Rezene çayı, laktasif etkisi ile kabızlığı önler.
Rezene Çayı Günde Kaç Bardak İçilmelidir? Rezene çayını günde 2-3 bardak tüketebilirsiniz. Fakat aşırıya kaçmamaya özen gösterin. Kilo almak için; Rezene çayını yemeklerden 1 saat önce içerek iştahın açılmasını sağlayabilirsiniz.
Ayrıca, rezene tohumu toksinlerin atılmasına yardımcı olur ve idrar yolu problemleri riskini azaltır. Aynı zamanda terlemeyi teşvik eden terletici özelliklere sahiptir.
Rezene çayı, rezene bitkisinin tohumlarından yapılır. Anti-kanser özellikleri ile bilinir ve geleneksel tıpta şişkinlik, gaz ve sindirim sorunlarını tedavi etmek için kullanılır. Bu çay ayrıca, iltihabı azaltarak mide kramplarını yatıştırmaya yardımcı olur. Ve tabi ki adet söktürücü etkisi vardır.
Rezene çayı, mide rahatsızlıklarına karşı çok etkili. Mide yanması, ülser, gastrit gibi sorunlarınız varsa sabah aç karnına bu çayı tüketmeniz çok yararlı olacaktır.
Sıcak süte, bitki çaylarına, sıcak suya, yeşil çaya bal katarak tüketmek bala ve içine katıldığı içeceğe zarar vermediği aksine onun içerik ve nitelik değerlerini yükseltmektedir. Yeşil çayınıza, ıhlamura, adaçayına, bitki çaylarına hatta filtre kahvenize bile bal koyabilirsiniz.
İşte rezene çayını hazırlamak bu kadar kolay! Şifasını arttırmak için içerisine birkaç dilim limon koyabilir, kaynama aşamasında içine bir küçük parça zencefil de ilave edebilirsiniz. Yıldız anason, çubuk tarçın gibi baharatlar da ilave ederek hem kokusunu hem de tadını güzelleştirebilirsiniz.
Rezene balının birçok hastalığa iyi geldiği vurgulayan Ali Manavoğlu, “Arıların rezene polenlerinden faydalanarak ürettiği rezene balı, rezenenin vitamin ve minerallerinden kaynaklı besleyici özelliklerini içeriyor. Özellikle mide ve hazımsızlık rahatsızlıklarında inanılmaz etkisi vardır.
Müshil etkisi: Rezene en sık kabızlığın giderilmesinde kullanılır. Bu çay bağırsaklarınızdaki hareketliliği artırabilir ve kısa süreli kabızlığı giderebilir. Bu etkisi sayesinde detoks programlarında da sıkça tercih edilir. Fakat düzenli olarak uzun süre tüketmek bağırsak tembelliğine yol açabilir.
Daha fazla tüketilen rezene çayı ciltte kızarıklık ve döküntü gibi sorunlar oluşturabilir. Bunun yanında çok fazla tüketilen rezene çayı bazı kişilerde kusma ve mide bulunmasına sebebiyet verebilir. Yaşlı ve hamile kişilerin doktorlarına danışarak tüketmesi gerekir.
Rezene de sindirim sorunlarına iyi gelen bir bitkidir. Bağırsakta biriken gazların kolayca dışarı atılmasına yardımcı olur.
Strese Azaltır
Rezene çayını içtiğinizde size bir rahatlama gelir ve üzerinizdeki bütün stresi söker alır. Bu yüzden rahatlamak istediğinizde rezene çayı içmenizi öneriyoruz.
1 bardak rezene çayı hazırlamak için, 1 bardak kaynamış suyun içerisine yaklaşık olarak 2-3 çay kaşığı rezene eklenir ve 3-5 dakika demlenmesi beklenir. Demle işlemi tamamlandıktan sonra süzerek içilmektedir. Rezene çayı, sabah ve akşam olmak üzere günde 2 bardak içilebilir.
Rezene çayı çok soğuk olursa içerisinde yer alan yararlı mineraller ve yağlar kaybolacaktır. Bu nedenden dolayı rezene çayının ne çok kaynar ne de çok soğuk olarak tüketilmemesi gerekir.
Rezene: Bilinen en eski afrodizyaklardan olan rezeneden her gün bir parça alınması cinsel gücü artırır. Rezenenin tohumundan çay da yapılarak içilebilir.
Aynı zamanda iktidarsızlık sorunu yaşayan erkeklerin imdadına yetişiyor. Günde 1 bardak rezene çayı tüketilmesini öneren uzmanlar, mucize bitkinin faydalarını şöyle özetliyor: Mide ağrılarını dindirir. Kilo vermeye yardımcıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri