Kasların gevşemesine yardımcı olduğu için, regl sancılarını azaltır. Rezene çayı soğutulduktan sonra pamuk yardımıyla göz çevresine sürülürse, gözlerdeki şişkinlikler azaltılır. İdrar söktürücü özelliğiyle ödem oluşmasını önler. Vücuttaki toksinlerin atılmasını kolaylaştırır, ses kısıklığına iyi gelir.
Sindirim Sistemini Destekler
Rezene tohumlarının spazm önleyici ve gaz giderici etkisi, özellikle irritabl bağırsak sendromu (IBS) ve gastroözofageal reflü hastalığının yarattığı mide ekşimesi ve şişkinlik sorunlarının tedavisinde ön plana çıkar. Rezene çayının kasları gevşeterek ağrıyı azalttığı bilinir.
Rezene çayı ne zaman içilir diye merak edenler için cevaplamak gerekirse; günün her saatinde tüketilebilir. Ancak rahatlatıcı etkisi sebebiyle hafiflik ve uyku hali yaratabilir.
Metabolizmayı Hızlandırır: Rezene bitkisinin metabolizmayı hızlandırdığı bilinir. Yatmadan önce içilen bir bardak rezene çayı, gece boyunca metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar. Ayrıca sabah açlık hissinin de atlatılmasında etkili olduğundan diyet programıyla birlikte tüketilebilir.
Kaynayan suya öğütülmüş rezene tohumları eklenmelidir. Yaklaşık 5 dakika kadar çayın demlenmesi beklenmelidir. Çay demini aldıktan sonra servis edilir. Dileyen kişiler çayın içine bal , miktar limon, ezilmiş veya rendelenmiş zencefil de ekleyebilir.
İlgili 36 soru bulundu
Kemik ve diş ağrılarını geçirici etkisi de vardır. Rezene çayı faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da belirtildiği üzere sıklıkla bebeklerin gaz sorununu gidermekte, daha rahat uyumalarını sağlamakta ve annelerin sütünü artırmakta oldukça etkili bir alternatiftir.
Tüm bitkisel çaylarda olduğu gibi rezene çayı da dikkatli ve az miktarda tüketilmelidir. Aşırı tüketimi sağlığa zararlı olabilir. Kusma, baş ağrısı ve alerji gibi yan etkileri görülebilir. Medikal ilaçlarla birlikte tüketilmeden önce hekime danışılmalıdır.
Rezene çayı, eski çağlardan beri sinir sistemi olmak üzere kaslar ve mide üzerinde iyileştirici etkisi olan bir bitkidir. Bir süre sonra etkisini göstererek tüm kasların gevşemesini sağlayarak uykunuzun erkenden gelmesini sağlayacaktır.
Rezene en eski afrodizyaklardan sayılır. Çayı yapıldığı gibi tohumu da tüketilir. Ancak safra kesesi, böbrek ve karaciğer rahatsızlığı olanlara önerilmez.
Rezene de sindirim sorunlarına iyi gelen bir bitkidir. Bağırsakta biriken gazların kolayca dışarı atılmasına yardımcı olur.
Rezene çayı kilo aldırmaz, aksine zayıflamaya yardımcı olur. Rezene çayı binbir derde deva şifalı çaylardandır; fakat temel olarak sindirimi rahatlatıcı ve zayıflama amaçlı olarak kullanılır.
Rezene çayının az bilinen faydası, kalbe iyi gelmesidir. Cilt sağlığına da oldukça olumlu etkileri bulunan rezene çayı, içerisinde bulunan bileşenlerden ötürü, kızarıklığı ve tahrişi engeller.
Rezene Çayı Günde Kaç Bardak İçilmelidir? Rezene çayını günde 2-3 bardak tüketebilirsiniz. Fakat aşırıya kaçmamaya özen gösterin.
Rezene çayının içeriğinde bolca C vitamini ve buna ek olarak A, B ve D vitaminleri bulunuyor. Aynı zamanda kalsiyum, Demir, magnezyum, fosfor gibi mineraller bakımından da zengin olan rezene çayı, içindeki tüm bu faydalı maddelerden aldığı güç ve antioksidan etkileriyle bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek oluyor.
Rezene: Bilinen en eski afrodizyaklardan olan rezeneden her gün bir parça alınması cinsel gücü artırır. Rezenenin tohumundan çay da yapılarak içilebilir.
İşte rezene çayını hazırlamak bu kadar kolay! Şifasını arttırmak için içerisine birkaç dilim limon koyabilir, kaynama aşamasında içine bir küçük parça zencefil de ilave edebilirsiniz. Yıldız anason, çubuk tarçın gibi baharatlar da ilave ederek hem kokusunu hem de tadını güzelleştirebilirsiniz.
Rezene çayı kansere karşı koruyucu etkiye sahiptir. Rezene bitkisi, kolon kanserine yakalanma riskinizi azaltır. Rezene, kolondan kanserojen toksinlerin vücut dışarısına atılmasını sağlar. Bitkide yer alan anetol adındaki antiflamatuar fitobesin, kanser önleyici etkilere sahiptir.
Rezene tiroid ve bezelerdeki hormon dengesini düzenleyen progesteron içerir. Glisemik indeksi düşük olan rezene kan şekerini kontrol altına almaya yardımcı olur. Rezene çayı iç parazitlerin temizlenmesinde yardımcıdır.
Rezene çayı, mide rahatsızlıklarına karşı çok etkili. Mide yanması, ülser, gastrit gibi sorunlarınız varsa sabah aç karnına bu çayı tüketmeniz çok yararlı olacaktır.
Kantaron çayı, özellikle de sarı kantaron ile hazırlanan bitki çayları da tıpkı melisa çayı gibi sedatif etkilere sahip. Stres konusunda en etkili doğal destekçiler arasında gösterilen kantaron çayı, sadece stresin azalmasını sağlamakla kalmıyor, strese bağlı uykusuzluk ve baş ağrılarının da azalmasını sağlıyor.
Rezene ve Anason aynı bitki familyasına ait, içindeki anetol oranları farklıdır. İkisi de gaz giderici olarak kullanılabilir.
Rezene Çayı Faydaları
Enfeksiyonlara karşı iyileşme sağlar. Kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur. Sindirim sistemini düzenler, bağırsakların daha iyi çalışmasında yardımcı olur.
Rezene çayınızı kısık ateşte bir iki dakika karıştırdıktan sonra, demlenmesi için, ocağın altını kapatarak 5 dakika kadar bekletmelisiniz. Demleme işlemi bittikten sonra rezene çayından doğru bir şekilde faydalanabilmek için çayınızı ne sıcak ne de soğuk olarak tüketmelisiniz.
Yetişkinlerde 200 ml (bir su bardağı) suya 2 tatlı kaşığı ilave edilerek isteğe bağlı olarak soğuk, sıcak veya ılık icilebilir. Gunde 3 veya 4 defa icilmesi tavsiye edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri